Wszystkie koty jamnika Melona VI- anonimowi persocholicy!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 19:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-felietonik lalusiowy:)

Rok szkolny się rozpoczął.
Koty rano biorą plecaczki (Amelka różowy) i idą do szkoły.
A kociej szkole jak w ludzkiej- zdarzają się uwagi w dzienniczkach.
Ostatnio się naczytałam....

AMELIA:

Amelia pierwszego dnia szkoły pobiła wszystkie koleżanki i część kolegów. Zapytana dlaczego ich bije odpowiedziała niegrzecznie ,że mały wp*** na początek znajomości bardzo pomaga w kontaktach.
Proszę porozmawiać z nią!
Wychowawca
(porozmawiałam, i co z tego?)

"Amelia nie myje się po jedzeniu. Nie myje się przed jedzeniem. Nie myje się wcale!
Wychowawca

Odpowiedź opiekuna: "nigdy się nie myła, ma od tego mnie "

Amelka w czasie lekcji kociego trzy razy weszła na szafę , raz na lampę i skoczyła na szafę a na koniec weszła na głowę nauczyciela z okrzykiem :" kofffam ciem!"
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna :" dziecko jest troszkę ruchliwe, jak to dziecko!"

Uciekła oknem na podwórko z okrzykiem "śmierć frajerom!" i biega jak szalona wokół klombu.
Wychowawca

(jak wyżej...)

Leon:

Leoś spóźnił się na rozpoczęcie roku szkolnego, a podczas przemowy dyrektora zasnął.
Nie zapisał planu zajęć , twierdzi ,ze "nie warto , jest mu wszystko jedno na jakich zajęciach będzie spał"
Wychowawca

(co racja , to racja...)

Leoś podczas zajęć wych. fizycznego symulował ból ogona , odesłany do szatni ukradł drugie śniadania wszystkich dzieci i je zjadł!
Wychowawca

(...)

Leon przespał zajęcia z kociej matematyki i języka kociego , na kuwetowaniu zasnął w kuwecie! Proszę sprawdzić co on robi w nocy!
Wychowawca

Odpowiedź opiekuna : "w nocy Leoś ŚPI!"

Zjadł obiad swój, siostry Fiony, kolegi i dwóch innych koleżanek. Czym go Państwo karmicie, jest ciągle głodny?
Wychowawca

Odpowiedź opiekuna: "karmimy wszystkim i duuużo!"

Fiona:

Podczas zajęć z kociej matematyki na polecenie policzenia znajdujących się w klasie ogonów policzyła tylko ogony kotów perskich i innych długowłosych. Zapytana dlaczego odpowiedziała "łysy ogon to nie ogon". Proszę z nią porozmawiać, rośnie na rasistkę!
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna: Porozmawiam z nią.......( ...ale uważam ,że ma w sumie rację...)

Liże się pod ogonem w czasie zajęć z kociego.
Wychowawca

Bije łapom koleżankę, zapytana dlaczego odpowiada "bo ma ładny ogon"
Proszę porozmawiać z nią o tym!
Wychowawca

Porozmawiałam. Zbiła mnie łpaom!!

Laluś:

Podczas rozpoczęcia roku szkolnego nasyczał na dyrektora, wychowawcę, grono pedagogiczne oraz kolegów i koleżanki.
Wychowawca

(na wywiadówce nasyczę na wychowawcę osobiście!)

Na lekcji kociego rzucał mięsem.
Koledzy łapali i zjadali.
Proszę zwrócić mu uwagę!
Wychowawca

Odpowiedź opiekuna : widocznie Lal nie był już głodny...

Melon:

Pochwała : Melon już od pierwszych dni nauki wyróżnia się w zajęcich z rycia i kopania.
Nagana : Mel nie uczęszcza na żadne inne zajęcia...
Wychowawca

Odpowiedź opiekuna : "rycie to życie!"

Nie idę na wywiadówkę...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon wrz 09, 2013 20:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

O, fileton!!!

Melonik na pewno dostanie odznake "Wzorowego Ucznia"!

A persy to... persy!
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon wrz 09, 2013 20:38 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Szkoła to nuda!!!!!!!!!!!
Persy są mądre i do szkoły chodzić nie muszą.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon wrz 09, 2013 22:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Fajne kotomstwo :)
Grono pedagogiczne nudzić się z nimi nie będzie...
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto wrz 10, 2013 7:55 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

hie hie, świetne :D i ten różowy plecaczek :D
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Wto wrz 10, 2013 8:00 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

A Felix gdzie??? On do szkoły nie chodzi???
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto wrz 10, 2013 8:21 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Uśmiałam się :ryk:
I ta Amelcia z różowym plecaczkiem!
Kotek Barbie z wyglądu a w sercu rozbójnik Rumcajs :wink:
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Wto wrz 10, 2013 8:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Cudne!!

Dobrze, że swoich do szkoły nie posyłam. :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto wrz 10, 2013 9:25 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

MB- Felix do szkoły nie chodzi.
Felek pisze obecnie pracę doktorską i jest na rocznym urlopie w kanapie , mówi ,że robi pracę badawczą.
Praca ta nosi tytuł " Koty jako takie , a jak nie takie to jakie i dlaczego?"

Amelka codziennie rano siczkuje grzecznie do kuwetki, stawia irokezka i wraz z Lalusiem biorą plecaczki i w podskokach biegną do szkoły.
Po drodze Laluś syczy na Amelię a ona wali go łapką:)

Leoś ma ciężki plecaczek- ma w nim pudełeczka z licznymi drugimi śniadankami.
Zaraz za drzwiami wyjmuje pierwsze i zajada.
Mówi ,że robię mu za mało jedzenia do szkoły:)
W szkole zasypia po najedzeniu a potem się budzi i je.

Fionia nie nosi plecaczka, gdyż przez niego nie widać jej ogona.
Wstaje godzinę wcześniej i układa sobie futerko.
Wylizuje łapki , potem myjemy oczka, zjadamy śniadanko i elegancka kotka idzie polansować się w szkole.
Wiedza jej nie interesuje, ale podziw ogólny dla jej wdzięków- TAK.

Mel idzie do psiej szkoły tylko w jednym celu: rycia.
Jest spełnionym psem.
Ma w szkole tylko trzy przedmioty: rycie, ganianie i łapanie ogona.
Ten trzeci idzie mu tak sobie, w dwóch pierwszych jest prymusem...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto wrz 10, 2013 10:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Jakie te futrzaste Kotkinsy mądre! Chyba ja też wyslę moje pannice do szkoły :wink: . Ofelia pobiłaby się ze wszystkimi i pogryzła nauczycieli, a Mała Czarna byłaby prymuską z kociej muzyki :mrgreen: (ale tylko z muzyki :wink: )
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 10, 2013 10:50 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Hm... moje do szkoły?
Zaraz, zaraz jakby to było?
Wytworny Irysek? Nie, on ceni splendid isolation - tylko osobisty guwerner.
Chaberek - on by przylał łapom . Swego czasu był zwany Cholerkiem.
Koralik? To kocie dwumiesięczne dziecko. Najpierw przedszkole.
Foksunia i Kropeczka? To już starsze panie - 14 i 13 letnia. Zasłużona kocia emerytura pod palmami na słoneczku.
Psice? Stokrotka : " Ja wiem wszystko - jestem mądra Stokroteczka, lepiej chodźmy na łąki czy do lasu. A masz dla mnie coś dobrego?" Sam wdzięk i psi urok - zawojowałaby nauczycieli w mig.
Sonia? "Dobrze, może być szkoła ale z tobą"
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto wrz 10, 2013 11:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Przestaly mi przychodzic powiadaomienia. Foch! Mam w pip doczytywania. Ale czasu nie mam :(
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Wto wrz 10, 2013 15:19 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

zuza pisze:Przestaly mi przychodzic powiadaomienia. Foch! Mam w pip doczytywania. Ale czasu nie mam :(

Korzystaj z opcji zobacz swoje posty :mrgreen: Ale doczytaj - warto. :ok:

Jakieś ochmnaście :mrgreen: :mrgreen: stron temu kotkins wywołała mnie do tablicy , że tak sie utrzymam w szkolnym klimacie. Więc potwierdzam - byłam u kotkinsa w gabinecie , zyję i miewam się dobrze. Takze mój TŻ , który był głównym powodem onej wizyty - żyje. Co gorsze/ lepsze / niepotrzebne skreślic / . do tej pory co raz narzeka , ze jakoś oko go boli. :mrgreen: No cóz , rozumiem - jak się ma w domu rozmiar XXS, to choc jednym okiem warto popatrzeć na kotkinsa. :wink:

Natomiast profesjonalizm kotkinsa powoduje, ze ....no cóż ....do ostatniej pani okulistki, która niedawno badała mnie na oko :oops: 8O , nie mam za grosz zaufania.

Okularów nadal nie mam , choć zaświadczenie i owszem. No cóż, czasu dla siebie brak , dla obolałego Pietruszki brało się urlop na żądanie

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Wto wrz 10, 2013 17:33 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Ja bym się bardzo chętnie wybrała do Kotkinsa na przebadanie, ale jakoś do Poznania nie po drodze :(
Kotkinsie, nie planujesz może przenieść się do Koszalina? :wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto wrz 10, 2013 19:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI- z kocich dzienniczków

Kotkinsie, a może wzorem dr Garncarza pomyślisz o jakichś objazdowych dyżurach w różnych miastach?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]