» Pon wrz 09, 2013 19:34
Re: Wszystkie koty jamnika Melona VI-felietonik lalusiowy:)
Rok szkolny się rozpoczął.
Koty rano biorą plecaczki (Amelka różowy) i idą do szkoły.
A kociej szkole jak w ludzkiej- zdarzają się uwagi w dzienniczkach.
Ostatnio się naczytałam....
AMELIA:
Amelia pierwszego dnia szkoły pobiła wszystkie koleżanki i część kolegów. Zapytana dlaczego ich bije odpowiedziała niegrzecznie ,że mały wp*** na początek znajomości bardzo pomaga w kontaktach.
Proszę porozmawiać z nią!
Wychowawca
(porozmawiałam, i co z tego?)
"Amelia nie myje się po jedzeniu. Nie myje się przed jedzeniem. Nie myje się wcale!
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna: "nigdy się nie myła, ma od tego mnie "
Amelka w czasie lekcji kociego trzy razy weszła na szafę , raz na lampę i skoczyła na szafę a na koniec weszła na głowę nauczyciela z okrzykiem :" kofffam ciem!"
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna :" dziecko jest troszkę ruchliwe, jak to dziecko!"
Uciekła oknem na podwórko z okrzykiem "śmierć frajerom!" i biega jak szalona wokół klombu.
Wychowawca
(jak wyżej...)
Leon:
Leoś spóźnił się na rozpoczęcie roku szkolnego, a podczas przemowy dyrektora zasnął.
Nie zapisał planu zajęć , twierdzi ,ze "nie warto , jest mu wszystko jedno na jakich zajęciach będzie spał"
Wychowawca
(co racja , to racja...)
Leoś podczas zajęć wych. fizycznego symulował ból ogona , odesłany do szatni ukradł drugie śniadania wszystkich dzieci i je zjadł!
Wychowawca
(...)
Leon przespał zajęcia z kociej matematyki i języka kociego , na kuwetowaniu zasnął w kuwecie! Proszę sprawdzić co on robi w nocy!
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna : "w nocy Leoś ŚPI!"
Zjadł obiad swój, siostry Fiony, kolegi i dwóch innych koleżanek. Czym go Państwo karmicie, jest ciągle głodny?
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna: "karmimy wszystkim i duuużo!"
Fiona:
Podczas zajęć z kociej matematyki na polecenie policzenia znajdujących się w klasie ogonów policzyła tylko ogony kotów perskich i innych długowłosych. Zapytana dlaczego odpowiedziała "łysy ogon to nie ogon". Proszę z nią porozmawiać, rośnie na rasistkę!
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna: Porozmawiam z nią.......( ...ale uważam ,że ma w sumie rację...)
Liże się pod ogonem w czasie zajęć z kociego.
Wychowawca
Bije łapom koleżankę, zapytana dlaczego odpowiada "bo ma ładny ogon"
Proszę porozmawiać z nią o tym!
Wychowawca
Porozmawiałam. Zbiła mnie łpaom!!
Laluś:
Podczas rozpoczęcia roku szkolnego nasyczał na dyrektora, wychowawcę, grono pedagogiczne oraz kolegów i koleżanki.
Wychowawca
(na wywiadówce nasyczę na wychowawcę osobiście!)
Na lekcji kociego rzucał mięsem.
Koledzy łapali i zjadali.
Proszę zwrócić mu uwagę!
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna : widocznie Lal nie był już głodny...
Melon:
Pochwała : Melon już od pierwszych dni nauki wyróżnia się w zajęcich z rycia i kopania.
Nagana : Mel nie uczęszcza na żadne inne zajęcia...
Wychowawca
Odpowiedź opiekuna : "rycie to życie!"
Nie idę na wywiadówkę...