8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-OPOLE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 13:59 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

Za pomyślne dotarcie do celu. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pon wrz 09, 2013 15:47 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

dziewczyny, jeśli inny transport nie wypali to ja będę w sobotę rano jechała z mężem do Poznania samochodem. Wprawdzie z uwagi na klęskę finansową w tym miesiącu mieliśmy jechać drogą nr 11, ale od biedy wyskrobię jeszcze kase na jazdę A4 i wtedy zabralibyśmy kićkę.
niestety są 2 kwestie:
ktoś musiałby po nią wyjechać do najbliższego obok Opola MOP np. Prószków, bo my nie będziemy zjeżdzać z autostrady.
Najlepiej żeby ktoś mi tą kocię podwiózł w piątek chociaż do A4 ze schronu na wysokości Rudy żebyśmy mogli ją zgarnąć po drodze z pracy albo do Katowic do centrum (kićkę jakby co przechowam w łazience zeby moje wredoty jej nie stresowały).
Niestety bez powyższych dwóch się nie da, bo mój mąż ma określoną kocią cierpliwość, której nadużyłam znacząco w ostatnich tygodniach a do tego dochodzi fakt, że z powodu wypadku losowego jesteśmy w tym miesiącu masakrycznie w plecy z kasą i gdyby nie zmuszał nas do tego inny wypadek losowy to byśmy do Poznania nie jechali. Baaaardzo ewentualnie może uda mi się wyżebrać żebyśmy ją w piątek po pracy zabrali z Rudy ze schronu, ale nie liczę na to.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pon wrz 09, 2013 19:07 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

mamaGiny pisze:na FB byla propozycja transportu może sie uda?

A mogłabyś skopiować? Nie umiem odnaleźć wydarzenia, nie znam sie na fb za bardzo

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon wrz 09, 2013 19:08 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

margoth82 pisze:dziewczyny, jeśli inny transport nie wypali to ja będę w sobotę rano jechała z mężem do Poznania samochodem. Wprawdzie z uwagi na klęskę finansową w tym miesiącu mieliśmy jechać drogą nr 11, ale od biedy wyskrobię jeszcze kase na jazdę A4 i wtedy zabralibyśmy kićkę.
niestety są 2 kwestie:
ktoś musiałby po nią wyjechać do najbliższego obok Opola MOP np. Prószków, bo my nie będziemy zjeżdzać z autostrady.
Najlepiej żeby ktoś mi tą kocię podwiózł w piątek chociaż do A4 ze schronu na wysokości Rudy żebyśmy mogli ją zgarnąć po drodze z pracy albo do Katowic do centrum (kićkę jakby co przechowam w łazience zeby moje wredoty jej nie stresowały).
Niestety bez powyższych dwóch się nie da, bo mój mąż ma określoną kocią cierpliwość, której nadużyłam znacząco w ostatnich tygodniach a do tego dochodzi fakt, że z powodu wypadku losowego jesteśmy w tym miesiącu masakrycznie w plecy z kasą i gdyby nie zmuszał nas do tego inny wypadek losowy to byśmy do Poznania nie jechali. Baaaardzo ewentualnie może uda mi się wyżebrać żebyśmy ją w piątek po pracy zabrali z Rudy ze schronu, ale nie liczę na to.

Cotoma nie ma jak podjechać,pisała o tym.Na autostrade też będzie problem, jedyna osoba,która mogłaby mi pomóc pracuje

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon wrz 09, 2013 20:14 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

ten transport ma byc Ruda Sląska-Opole?tak?jak najszybciej?
na dogo wrzuce zapytanie
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 09, 2013 20:50 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

Jeśli się do jutra nic nie znajdzie to może coś jeszcze wykombinuję. Trzeba by było wtedy chociaż częściowo opłacić paliwo np. 80 zł. Dla znajomego. Justyna jaka jest procedura odbioru kotki ze schronu? Czy musiałabym coś podpisać? Jakiś odbiór ok, ale jak umowa adopcyjna to bez sensu, bo kot nie idzie do mnie. CoToMa się nie odzywa, czy dt jest aktualny? Masz z nią bezpośredni kontakt? Czy gdyby transport jutro wypalił i odebrałabym kotkę ze schronu (na własny koszt) to będzie miał ją kto odebrać, będzie w domu po południu/wieczorem, tak powiedzmy po 17-tej już w samym Opolu? Wcześniej muszę mieć adres, np. do południa. Pytań dużo, ale to kierowca zawodowy, jak mu trasa będzie pasować to dowiezie kota pod adres. Niestety nie za darmo :( Takie życie. Ktoś ew. pomoże w zbiórce, gdyby akcja się powiodła?
I jeszcze jedno... jak się ma kicia? Ktoś ją dzisiaj widział?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pon wrz 09, 2013 21:04 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

dadza bez umowy chyba
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon wrz 09, 2013 21:23 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

Na FB zgłosiła się osoba proponująca darmowy transport.
Może nawet odebrać Bunię ze schroniska w piątek.
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Pon wrz 09, 2013 21:35 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

Sorry, że sie nie odzywam, ale w pracy nie mam neta, a mam bardzo ciężki tydzień.
Miejsce dla kotki jest cały czas aktualne...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon wrz 09, 2013 21:37 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

vivien pisze:Na FB zgłosiła się osoba proponująca darmowy transport.
Może nawet odebrać Bunię ze schroniska w piątek.

Ok, skoro darmowy, to jeszcze lepiej. Byleby doszedł do skutku, bo kotka nie może czekać.
Jakby co to jestem w rezerwie :)

Koki-99

Post » Pon wrz 09, 2013 21:38 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

Ja kiedyś z rudzkiego schronu brałam psa do adopcji do Warszawy, nie było problemu z wydaniem (oczywiście wszystko zostało wcześniej ustalone)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Pon wrz 09, 2013 21:47 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

Do nas trafiło kilka kotów z Rudy, z tego co pamiętam, to problemów z wyciąganiem ze schronu nie było żadnych.
Jedynym problemem był fakt, że nie każdy kot tego doczekał...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon wrz 09, 2013 22:17 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

CoToMa pisze:Do nas trafiło kilka kotów z Rudy, z tego co pamiętam, to problemów z wyciąganiem ze schronu nie było żadnych.
Jedynym problemem był fakt, że nie każdy kot tego doczekał...

:(
Niech się ktoś dowie czy ten transport to na pewno.
Ponawiam pytanie... co z Bunią? Czy ktoś ją dziś widział?
Strasznie mi jej żal.... Kurczę, gdybym miała kasę na transport to pojechałabym po nią choćby jutro.

Koki-99

Post » Wto wrz 10, 2013 3:58 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

kopiuję z FB
Agata Rak a może zbiórka funduszy na transport?
7 września o 19:10 · Lubię to!
Justyna Malecha Nie ma nawet kogo poprosić,żeby pojechał za zwrot kosztów:(
7 września o 22:14 · Lubię to!
Agnieszka Pajdo a pisałyście dziewczyny prośbe o transport tutaj https://www.facebook.com/groups/transpo ... w/?fref=ts
7 września o 22:44 · Lubię to!
Justyna Malecha Dziękuje,widziałam że wkleiłaś tam Bunie.
8 września o 10:57 · Lubię to!
Skro Ewa jest strona transport zwierząt, ja mam kilka kotów to pewnie stres dla niej inne koty, na drugą mógłby niejeden wziąć....
8 września o 12:04 · Lubię to!
Agata Olesek Kotka jest w Rudzie Sląskiej i potrzeba ją dotransportować do Opola tak?
8 września o 15:34 · Lubię to!
Danuta Kubiak-Churas https://www.facebook.com/groups/425886884111869/
8 września o 22:08 · Lubię to!
Justyna Malecha Tak, w Rudzie Śl. i ma zapewniony tymczas w Opolu
8 września o 22:09 · Lubię to!
Agata Olesek Ja w tym tygodniu jadę z Krakowa do Wrocławia (prawdopodobnie będzie to piątek, ale dopiero jutro będę się organizować ) Więc jeśli dom tymczasowy byłby w stanie gdzieś dojechać na obrzeża Opola, tak,żebym nie musiała się przebijać przez miasto to mogę kociaka zabrać z Rudy i dotransportować do tego Opola.
8 września o 22:22 · Nie lubię · 1
Malgorzata Surys byłoby wspaniale, czekamy na potwierdzenie
20 godz. temu · Lubię to!
Barbara Slapka Pani Justyno - mogę ją zawiezć do Opola - w sobotę/ niedziele - (11/12bm). Transport gratis, mam również transporter, ma miau nie potrafię się zalogować bo zapomniałam swojego hasła, (nick: Arnold2)
12 godz. temu · Lubię to!
Barbara Slapka tzn. 14/15 bm - pomyliły mi się str.w kalendarzu
12 godz. temu · Lubię to!
Malgorzata Surys a czy mogłabyś ją również odebrać ze schroniska
11 godz. temu · Lubię to!
Agata Olesek Ja również jadę w piątek, ale widzę, że znalazła się już Dobra Dusza, która dowiedzie kotkę do nowego domu. Tak więc super, że kotka niebawem wyjdzie ze schroniska
9 godz. temu · Lubię to!
Barbara Slapka tak, moge ja również odebrać ze schroniska (po godz. 15, lub ew. w piątek rano i przetrzymam ja do soboty)
9 godz. temu · Lubię to! · 1
Karolina Telwikas Świetne wieści
6 godz. temu · Lubię to!
Barbara Slapka transport nadal aktualny i pewny. Gdyby coś nie wypaliło w ten weekand to pojedziemy w innym terminie, ale pojedziemy.
5 godz. temu · Lubię to!
Napisz komentarz…
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto wrz 10, 2013 4:54 Re: 8 lat,kotka,W DEPRESJI,nie chce jeść.Potrz.TRANSP.RUDA-O

poprosiłam o telefon kontaktowy - prosiłabym również o odpowiedź na pw osób bezpośrednio zaintresowanych
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

[poprzednia][następna]