Łódź Burzą budynki-Koronka Czarusia szary Ptyś

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 09, 2013 9:26 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

Wczoraj po południu pojechałam trochę pomieszkać do siebie - stęskniłam się za ślubnym szczęściem, psicami i kocicami.
W domu mamy zostało ich trzech i ona jedna.
Wracam późnym wieczorem, ciemno, przy drzwiach witają mnie dwa Chabrysy.
Nie zapalam światła i idę do kuchni - i nagle rumor, huk, coś błyskawiczne uciekło siejąc grozę i zniszczenie.
Lila spała sobie w najlepsze na szafce przy piecu, runęła przed siebie na łeb na szyję, przewracając co się dało na bufecie.
Sprzątnęłam.
Oprócz tego Lileczka nasiusiała na puf blokujący drzwi lodówki - Irysek jest w stanie otworzyć wielką 190 cm lodówę. Koteczek potrafi :twisted:
Oraz na podkładkę pod kocie miseczki.
To chyba pokłosie wojny z Chabrem - syczy diabelec jeden na nią przy jedzeniu i próbuje powyjadać zawartość jej miseczki, no to oznakowała miejsce.
A na pufie lodówkowym śpi właśnie Chaber - wygląda to przekomicznie : "moje, ja tu pilnuję, Irysy precz!"
Słowem, Lila wzięła srogi rewanż :twisted:

W nocy spokój, ani miuknięcia.
Lilka bardzo pokojowo nastawiona do kotów, chce robić noski.
Chaber dalej nie odpuszcza, ale pracujemy nad nim :wink:
W stosunku do mnie płochliwa, nie zajrzała do spania, z ręki je bardzo, bardzo ostrożnie - kotów się nie boi ale mnie jednak tak.
Rano bardzo uważnie, z bliska obserwowała poranne, nałóżkowe harce z kociastymi.
Apetyt pannie dopisuje, teraz leży w słońcu pod drzwiami balkonowymi w pozie niedbałej :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon wrz 09, 2013 9:36 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

O matko z córką, co to się u Was za brewerie wyprawiają? :strach: :spin2:
Muszę powiedzieć, że masz bardzo zdolne koty. Ptysiek skakał na klamki swego czasu, więc gałki pozakładałam.
Drzwiczki szafek kuchennych też potrafią otwierać, chociaż grube dechy. Kiedyś Plamka mnie nastraszyła.
Kręciłam się po kuchni i nagle jak coś w szafce nie łupnie raz i drugi :strach: W starej lodówce Pyśka porwała uszczelkę, bo sobie drapak zrobiła.
Ale drzwi otworzyć? O matko kochana :spin2:

Co do oswajania Lili, postaraj się głaskać pozostałe futra tak, aby ona to widziała.
A jakby przy tym mruczały, to powinno szybko pójść.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 09, 2013 11:24 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

Halinko a może tak na początek pomogłaby jakaś mała awaryjna kuweta w kuchni ?
żeby kicia miała zawsze blisko :kotek:

jeśli byłaś w domku to znaczy, że jest nadzieja na kabelek do telefonu i zdjęcia Lili i Chabrysów z małym Koralikiem ? ;) :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon wrz 09, 2013 14:40 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

Wibrysko kicia ma swoją osobistą kuwetę w pokoju i z niej korzysta.
A działalność w kuchni, to był wyraz protest przeciw niecnym poczynaniom Chabra - : "Ty na mnie syczysz? Na mnie? No to ja ci pokażę czyje na wierzchu!"
I pokazała :wink:
W kuchni jest mała kuwetka Koralika w " wybranym " przez niego miejscu.

Mea culpa, mea maxima culpa - byłam, ale mam sklerozę :oops: :oops: Postaram się coś zaradzić i jakosik te fotki wrzucić.

Blekitny.Irys

Post » Pon wrz 09, 2013 14:40 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

A co z Ptysiem?
Pojawił się?

Blekitny.Irys

Post » Pon wrz 09, 2013 14:41 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

Erin tak właśnie robię - Lila patrzy na mizianki, słucha mruczanek i myśli ...

Blekitny.Irys

Post » Pon wrz 09, 2013 15:52 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

Blekitny.Irys pisze:A co z Ptysiem?
Pojawił się?

Nie widziałam go ... trochę się martwię, szczególnie po tym co opowiadała sąsiadka, że pies gonił kota
ale ja wyglądam przez okno w kuchni tylko co jakiś czas więc mam nadzieję,że Ptyś jest i nic mu się nie stało.

Na razie muszę przesunąć łapanie Ptysia bo mój mąż ma teraz zlecenie
i nie wiadomo kiedy będzie mógł mnie zawieźć z Ptysiem po kastracji do tej drugiej lecznicy na daleką Strażacką ...
a w pierwszej lecznicy kot może być tylko 2 dni
nie wiem co robić ... najlepiej by było gdyby już był dla Ptysia dom ... chociaż tymczasowy
wtedy nie trzeba by było go zawozić na Strażacką ... bardzo proszę o dom dla cudnego szarego Ptysia :!:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon wrz 09, 2013 16:52 Re: Burzą budynki > Szary Ptyś 10.09 kastracja>Pilnie DT Łód

Blekitny.Irys pisze:Erin tak właśnie robię - Lila patrzy na mizianki, słucha mruczanek i myśli ...

No to super :ok:

Erin

Post » Pon wrz 09, 2013 17:59 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

Erin :1luvu: a czy możesz napisać na fb,
że kolorowa Lila już po 4 dniach jadła z ręki i pozwoliła się głaskać :)
i że spała na łóżku i polubiła swoich nowych kocich przyjaciół :) ?

może to zachęci Kogoś do przygarnięcia szarego Ptysia :kotek:
dziękuję :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon wrz 09, 2013 18:07 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

A moze zalozysz profil na fb? Zrobie Cie drugim Adminem na wydarzeniu.
Chwilowo nie moge, bo dostepu do kompa praktycznie nie mam.
A przez madry telefon jakos fejsik nie idzie jak trzeba.

Erin

Post » Pon wrz 09, 2013 18:27 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

ach, zapomniałam, że teraz nie masz laptopa...
jak założę konto na fb to już kompletnie wsiąknę i zapomnę wyjść z psami na spacer ;)
chyba jednak się zdecyduję bo bez fb jest dużo trudniej szukać domu zwierzakom i pomagać innym
dziękuję za stanowisko drugiego Admina ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Post » Pon wrz 09, 2013 18:41 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

Alez nie za ma co :)
I uwierz, ze fejs tak naprawde wcale nie pochlania wiecej czasu, niz inne strony, jesli wykorzystujesz go tylko do pomocy zwierzetom.
No bo jesli w celach towarzyskich takze, to faktycznie, moze czas zabierac :wink:

Erin

Post » Wto wrz 10, 2013 6:38 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

Puk, puk!
Śpicie jeszcze czy już wstaliście? :D

Erin

Post » Wto wrz 10, 2013 10:33 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

Wstaliśmy, wstaliśmy i witamy :)
Noce spokojne. Rano koteczki czekają aż wstanę - tylko mały Koral mruczy, liże uszy, nos, podgryza nos - no bo po co wystaje :wink:
Śniadanie. Wszystkie koty w kuchni.
Lila w oczekiwaniu na pokrojenie mięsa wskakuje na bufet i podkrada spod ręki. I bardzo fajnie miauczy - tak jakby mruczała jednocześnie.
Ma bardzo przyjacielski stosunek do kotów - ociera się o nie, tuli.
Zaczyna bawić się z Koralikiem.
Chabra to denerwuje i prycha. Do łapoczynienia na szczęście nie dochodzi. Coś trudno mu ją zaakceptować. Jest cały czas tulony i głaskany.
Irysek tez zaczął się opędzać od liliowych karesów. Ale on zawsze był zdystansowany.
A kicia nie rezygnuje...
To bardzo młodziutka koteczka - góra 6,7 miesięcy.

Blekitny.Irys

Post » Wto wrz 10, 2013 10:45 Re: Burzą budynki>Lila oswojona> Ptyś prosi o szansę i DT! Ł

Ach, jak fajnie :) Mam nadzieję, że Chaberek się w końcu przekona :ok:
Udało mi się dodać info na fb. Czekam na drugiego Admina 8)

Erin

[poprzednia][następna]