12 łap i 4 kopyta: koniec części I, zaproszenie do II :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 07, 2013 19:21 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

Mina starego rozwalająca...jakie zblazowane spojrzenie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Kotki słodkie baby :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob wrz 07, 2013 20:37 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

O matko :ryk:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob wrz 07, 2013 20:40 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

:ryk:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob wrz 07, 2013 20:44 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

floxanna pisze:Za Passionarię Callo to raczej ja tu robię :>

jak chcesz, mogę Ci z pełnym poświęceniem śpiewać "Porque te vas", tylko nie gwarantuję dobrej jakości doznań wokalnych :mrgreen:
KotkaWodna

Post » Sob wrz 07, 2013 20:48 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

Shira, Irysku - uwazajcie, bo pogromczyni emotek na forum szaleje :lol:

Erin

Post » Sob wrz 07, 2013 21:12 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

o! się mnię przypomniało, o co chciałam spytać już z ochnaście razy - co do Twoich Kotów, to pewnie mają dość standardowe ulubione miejsca, w których lubią być miziane - i nie chodzi mi oczywiście o łazienkę czy korytarz ;P, tylko miejsca na kocie ;>
A Chimera? lubi dotyk, pieszczoty, ma jakieś swoje ulubione miejsca do merdania po koniu?
pamiętam, że niektóre konie lubią czochranie pod grzywką na czole, ale jest jeszcze jakiś szczególny punkt na Kopyciętach?
KotkaWodna

Post » Sob wrz 07, 2013 22:01 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

KotkaWodna pisze:o! się mnię przypomniało, o co chciałam spytać już z ochnaście razy - co do Twoich Kotów, to pewnie mają dość standardowe ulubione miejsca, w których lubią być miziane - i nie chodzi mi oczywiście o łazienkę czy korytarz ;P, tylko miejsca na kocie ;>
A Chimera? lubi dotyk, pieszczoty, ma jakieś swoje ulubione miejsca do merdania po koniu?
pamiętam, że niektóre konie lubią czochranie pod grzywką na czole, ale jest jeszcze jakiś szczególny punkt na Kopyciętach?

Ona nad pieszczoty przedkłada zabawy. Dokładanie jedną. Jest to Napchaj konika chlebkiem do wypęku. Są też wersje z marchewką i jabłkami ;) A serio to lubi właśnie drapanie po czole i kości nosowej oraz między ganaszami. Po jeździe i zdjęciu ogłowia, a przed nałożeniem kantara, nadstawia się do wyczochrania miejsc, gdzie leżały paski na pyszczychu, no i widać, że to też sprawia jej przyjemność.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Sob wrz 07, 2013 22:11 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

no i to mnie właśnie ciekawiło. Bo po kocie widać od razu, że "tak mi dobrze, tak mi rób, byle dużo i długo"
A koń nie dość, że nie wiadomo na pewno, to jeszcze nie mruczy ;>
KotkaWodna

Post » Sob wrz 07, 2013 22:21 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

KotkaWodna pisze:no i to mnie właśnie ciekawiło. Bo po kocie widać od razu, że "tak mi dobrze, tak mi rób, byle dużo i długo"
A koń nie dość, że nie wiadomo na pewno, to jeszcze nie mruczy ;>

Po koniu też widać widać — rozmaślają mu się oczy, opadają na boki uszy i obwisa dolna warga. Zadowolony koń wygląda jak przyćpany :D

floxanna

Post » Sob wrz 07, 2013 22:45 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

ooo
to teraz już rozumiem - patrząc w przeszłość - te kretyńskie zupełnie miny niektórych koni, którymi się zajmowałam/czyściłam/jeździłam na nich ;>
KotkaWodna

Post » Sob wrz 07, 2013 23:41 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

KotkaWodna pisze:ooo
to teraz już rozumiem - patrząc w przeszłość - te kretyńskie zupełnie miny niektórych koni, którymi się zajmowałam/czyściłam/jeździłam na nich ;>

Mój mąż i ja nazywamy to miną typu „spadło mi na łeb takie wielkie pudło”*.
* http://www.sadistic.pl/matrix-majstersztyx-vt140746.htm — jeśli Ci się nie chce oglądać, to przynajmniej przeczytaj scenopis zamieszczony poniżej filmiku. Nam się pudło zakotwiczyło prawie półtorej dekady temu via „CD Action” i tak już zostało. Ostrzegam: to jest zaraźliwe!

floxanna

Post » Nie wrz 08, 2013 7:24 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

Hejka!
Zazdroszcze Ci koni i tego, ze sie nie boisz jezdzic.
Ja koniki bardzo lubie, uwazam za jedne z najpiekniejszych i najmadrzejszych zwierzat, ale jezdzic sie boje.
Lubie je za to glaskac - wlasnie miedzy oczami. Tylko nie wiem, co to sa ganasze?

Erin

Post » Nie wrz 08, 2013 7:45 Re: 12 łap i 4 kopyta: mężczyzna w mniejszości

Erin pisze:Hejka!
Zazdroszcze Ci koni i tego, ze sie nie boisz jezdzic.
Ja koniki bardzo lubie, uwazam za jedne z najpiekniejszych i najmadrzejszych zwierzat, ale jezdzic sie boje.
Lubie je za to glaskac - wlasnie miedzy oczami. Tylko nie wiem, co to sa ganasze?

Ganasze to końskie policzki. Drapanie między ganaszami anatomicznie można porównać z drapaniem psa czy kota głęboko pod brodą (blisko gardła).

A ja nie boję się jeździć tylko na Chimerze :D No i odważne też jestem tylko do niej i do koni, które dobrze znam i wiem, że są bezpieczne dla ludzi (nawet w tej stajni, gdzie jest Chimera, nie przy każdym koniu czuję się w pełni swobodnie, bo nie każdy jest tak łagodny jak ona).

floxanna

Post » Nie wrz 08, 2013 7:48 Re: 12 łap i 4 kopyta: tylko dla ludzi o BARDZO mocnych nerw

Wieczorem pyknęłam kotom kilka zdjęć. A przy przeglądaniu odkryłam TO (i tu powinien pojawić się podkład muzyczny z „Psychozy”):

Obrazek

floxanna

Post » Nie wrz 08, 2013 7:54 Re: 12 łap i 4 kopyta: tylko dla ludzi o BARDZO mocnych nerw

Boskie :love: Niesamowita fota :ok:

I dzieki za wyjasnienie :)

Erin

[poprzednia][następna]