Pierwszy raz zakładam taki temat, więc jakbym o czymś zapomniała, to proszę walić drzwiami i oknami, postaram się uzupełnić.
Moja przyjaciółka kilka dni temu znalazła pod domem kotkę w strasznym stanie. Kulejącą, ledwo przytomną. Kotka była sąsiada - zaniosła ją do niego, tłumacząc, że coś musiało się jej stać. Sąsiad wydarł się na kotkę, cytat: "KAJ TY SIĘ KU*WA SZLAJASZ?!" i zamknął im drzwi przed nosem. Została z poranioną kotką na rękach. Decyzja natychmiastowa - weterynarz. Po zbadaniu okazało się, że najprawdopodobniej spadła z dachu, i możliwe, że ktoś ją kopnął w pyszczek. Ma skręconą łapkę i pęknięte podniebienie. Kotka jest po operacji i właśnie dochodzi do siebie u weterynarza, ponieważ przyjaciółka nie ma możliwości jej przetrzymać nawet na kilka dni.
Sąsiad nie interesuje się już losem kotki. Na próby skontaktowania się z nim w jej sprawie zamyka drzwi, na odchodne rzucając, że ma to głęboko wiadomo-gdzie. Dlatego szukamy jej pilnie domu stałego lub tymczasowego. Weterynarz dał jej czas do końca tygodnia, nie wiem, gdzie biedulkę przechowamy, jeśli nie znajdzie się nikt chętny...
Perełka to biało-czarna krówka. Pięknie korzysta z kuwety, tuli się, głośno mruczy, nie jest wybredna jeśli chodzi o jedzenie. Ma około roku, będziemy ją sterylizować i odrobaczać. Mieszkała z dziećmi, jest dla nich łagodna i chętnie się bawi.
Kotkę możemy dowieźć na terenie woj. śląskiego. Przyjaciółka pojechała do weterynarza, aby zrobić zdjęcia, kiedy wrócę, wrzucę je tutaj. Bardzo prosimy o zainteresowanie się Perełką, to cudowna kotka, która zasługuje na lepszy dom, niż poprzedni. Zaznaczam, że szukamy jej domu raczej niewychodzącego, a przede wszystkim kochającego i będącego w stanie zapewnić jej warunki i dobrą karmę, bo niestety wygląda na nieco niedożywioną.
Postaramy się zapewnić przyszłemu właścicielowi wyprawkę, na dobry początek.
Będę wdzięczna za jakikolwiek odzew.
Pozdrawiam Was serdecznie.

Dopisuję jeszcze, na wypadek jakby ktoś się chciał skontaktować. Można do mnie na priv, albo pod numery telefonów:
Mój 696 312 970
Dominiki (która znalazła i zajęła się kotką) 513 162 508