Było 13 pod płotem....Pola-Mrówcia [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 03, 2013 15:27 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

To jest ta koteczka
Obrazek

tu razem koło siebie z buraską
Obrazek

dzisiejsze zdjęcia
ta czarnulka i podchodzący burasek i potem szylkrecia
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

w środku ciemna szylkretka z brzydkimi oczkami, ostatnie zdjęcie wczorajsze, gdzie zostały dla niej tylko puste tacki :(
Obrazek Obrazek Obrazek

tutaj dwa chłopaki, przylepki, też ten jeden chory
Obrazek

jeden z maluchów chodzący na parkingu pod autami, zresztą one tam wszystkie chodzą :(
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto wrz 03, 2013 16:19 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Jeśli podejrzewasz, że gdzieś karmi maluchy to oczywiście łapanie musi zaczekać. Jeśli chodzi o te podrostki to myślę, że rozsądniej będzie jednak złapać kotkę i wysterylizować.

Cokolwiek postanowisz, Aniu, podtrzymuję propozycję sfinansowania sterylizacji/kastracji tych kotów przez Operację Zabieg.

Zrobiłaś wielką rzecz sterylizując Agatkę. :1luvu: Już nie przeszkadzam więcej w wątku.

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Wto wrz 03, 2013 16:32 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Karmi na pewno, bo ma wyciągnie te cycuszki, a te małe kotki obok niej to są tej burasi Agatki.
Ta czarnulka to jest najprawdopodobniej rodzeństwo z tym czarnym podlotkiem, jak ja go nazywam przylepką, bo chyba najbardziej miziasty z tego stada, no może bardziej miziasty jest ten czarny chory, który teraz dostaje antybiotyk.

Ten rudy łaził po chodniku przy bloku, jak jechałam z powrotem z działki, strasznie biedny, styrany życiem. :(
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 8:48 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Chiara pisze:Jeśli podejrzewasz, że gdzieś karmi maluchy to oczywiście łapanie musi zaczekać. Jeśli chodzi o te podrostki to myślę, że rozsądniej będzie jednak złapać kotkę i wysterylizować.

Te 4 podrostki to są tej burej Agatki!
Czarna koteńka ma gdzieś schowane maluchy w zabudowaniach obok tego placu z krzakami.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 9:02 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Anna61 pisze:
Chiara pisze:Jeśli podejrzewasz, że gdzieś karmi maluchy to oczywiście łapanie musi zaczekać. Jeśli chodzi o te podrostki to myślę, że rozsądniej będzie jednak złapać kotkę i wysterylizować.

Te 4 podrostki to są tej burej Agatki!
Czarna koteńka ma gdzieś schowane maluchy w zabudowaniach obok tego placu z krzakami.

Wiem, wczoraj już to wyjaśniłaś. I nikt tego przecież nie kwestionował...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Śro wrz 04, 2013 14:22 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Byłam dzisiaj z koteczką po sterylce w lecznicy, bo trzęsła się i nie chce jeść.
Dostała w zastrzykach No-Spę, Catosal, Combivit i kupiłam espumisan który mam dawać 2 razy dziennie bo ma zgazowane jelitka.
W lecznicy 44 złote + apteka.
Codziennie serduszka drobiowe za około 5 zł. + miarka suchej karmy.

Wpłaty na kotki
kasia1568 - 25zł. :1luvu:
marysienka - 63zł. :1luvu:
Cindy - 85zł. :1luvu:

Bardzo dziękuję za pomoc dla tych bidulek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Tak tylko zapytam, może ktoś ma jakiś kącik? viewtopic.php?f=1&t=156336
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro wrz 04, 2013 20:49 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Koteczka dzisiaj posiedziała na słoneczku
Obrazek Obrazek

i kociaki z jej miejsca bytowania
Obrazek Obrazek

może ktoś chce takie miziaczka? :(
Obrazek

Obrazek Obrazek

tak się łasi o mnie
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 05, 2013 6:59 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Czas nieubłaganie leci....
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 05, 2013 8:39 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Powrzucałam wydarzenie na grupy pomocowe na fb. Czy Agtka ma już pakiet ogłoszeń?
Ja poproszę o jakieś zdjęcia i informacje o Agatce, bez tego nie da się prowadzić wydarzenia, codziennie coś musi się ukazać aby pokazywało się na stronie głównej i wtedy jest szansa, że ktoś ją wypatrzy, inaczej ginie w gąszczu setek ogłoszeń.
Jak długo jeszcze Agatka może być u Ciebie Aniu?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Czw wrz 05, 2013 9:58 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Agatka ma czas 10 dni od sterylki czyli jutro tydzień mija.

Ja teraz jestem bardzo zajęta bo mam strasznie biednego kotka viewtopic.php?f=1&t=152219&start=330
i nie jestem w stanie zająć się tym wszystkim.
Potrzebne informacje na pewno są na wątku i zdjęcia też prawie codziennie, dzisiaj tylko nie bedzie, bo rano byłam i dałam im jeść jak jechałam do burasi na działkę.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 05, 2013 10:43 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Zaraz zaglądnę do drugiego wątku.
Ja wiem Aniu, że jesteś zajęta ale mnie chodzi konkretnie o fotki Agatki do jej wydarzenia. Cyknij jakieś jak będziesz u niej. Nie widzę rozsądnego rozwiązania,na fb nie ma żadnej oferty domu póki co, powinnaś ją już wypuścić wiem, ale ona jest taka słodka że aż żal aby tam wracała. Patowa sytuacja :(
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Czw wrz 05, 2013 10:47 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

:1luvu: ogłoszenia ma zrobić Małgosia są już zapłacone, nie mam jeszcze informacji gdzie one są.

Aniu jak wrócisz napisz proszę jak Jasio i co u Agatki?. :1luvu: chociaż króciutko.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw wrz 05, 2013 18:38 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Ogłoszenia już są Agatki, bardzo dziękuję. :1luvu:
http://www.pineska.pl/?id=127548

A to sama panna która w nocy oswobodziła się z kaftanika.

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw wrz 05, 2013 21:08 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

:1luvu: super.
To mała cwaniarka jaka zaradna, mam nadzieję, ze szwy w całości i nic sobie nie zrobiła dziewczynka :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Czw wrz 05, 2013 23:46 Re: Czy nadejdzie lepsze jutro dla tych kotków?Proszą o pomo

Jaka słodka ta Agatka! Nie może tam wrócić, musimy jej znaleźć dom!!!
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

[poprzednia][następna]