Behemot IX

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 12:45 Re: Behemot IX

Witaj Smoku :wink:

Za to dwie jaszczurki, piękne, zieloniutkie i bardzo waleczne mini-smoki, uchroniłam od zguby :mrgreen:

I - uwaga!
Taki obraz kupiłyśmy z Sis na spółke mojej Mam na 80 8)

Obrazek

To fotka ze strony autorki. W realu jest jaśniejszy, a sam bukiet bardziej świetlisty.
Wielkość 30x40 cm.
Co wy na to?
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon wrz 02, 2013 12:57 Re: Behemot IX

AYO, no wreszcie :1luvu:

Obraz bardzo bardzo :ok: Lubie takie klimaty, w które masz wrażenie, że sa jakimś tajemnym przejściem do kolejnych pokoi.
Czyj to malunek ?

Księciunio słodziutki w pościeli :D
Ptaszkowe sprawy ... to jest zywa natura, instynkt. Nie miałam jeszcze potzreby zastanawiac się co w takim momencie i obym nie miała.
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon wrz 02, 2013 13:16 Re: Behemot IX

AYO.
Piękny jest! 8O. A za jaszczurki thanks. Niech łobuz sobie mrówek i komarów nałapie. :)

Psiamo.
TEGO momentu zwykle nie widać. Gad po fakcie przychodzi ze zdobyczą, i dumny jest, i pochwał żąda...
A potem, jak się już umyje, to przychodzi się całować, potfur.
Mówiłem, że to swołocz...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pon wrz 02, 2013 13:27 Re: Behemot IX

Miło, że się podoba - dostałam od Sis wolną rękę, nie cenową oczywiście :wink:

Z TYM momentem, to bywa różnie niestety.
Książe Pan preferuje jawność działań i konsumpcji, a wręcz oznajmia głośnym, charakterystycznym śpiewem, że właśnie niesie łup.
Następnie łup jest dobijany, obijany, przetaczany i obtaczany, a dopiero potem konsumowany :roll:

Dzięki tej metodzie uszły z życiem jaszczurki, bo krzyknęłam ZOSTAW!!!, kot z wrażenia otworzył paszczę, a jaszczurka w długą :piwa: :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon wrz 02, 2013 14:27 Re: Behemot IX

Ja wołam glośno "Nie bij!!!". Kocury mają szlaban na wychodzenie, od słynnej awantury z palmą i muszą odreagowywać inaczej. Albertos przerzucił łowieckie instynkty na muchy i komary - poniekąd dobrze, bo jest w tym mistrzem i można spokojnie spać - tyle że mam uciaprane ściany, ale mieszkanie firmowe, więc mnie to wali. Marutek bawi się zabawką od Avian i jest tym zachwycony, gorzej z Odikiem. Odinio nie poluje, nie bawi się niczym, nic go nie interesuje, je, śpi, kontempluje i ma wszystkim za złe. A z rozrywek - musi warknąć i komuś przyłożyć, no po prostu musi i już. Tak ma, uznaje tylko mnie. Albert potrafi się obronić i łapę podniesie, ale Maruda niestety obrywa po tym zdziwionym pyszczydle. Wtedy wołam "NIE BIJ!". I skutkuje.
Ostatnio edytowano Pt wrz 06, 2013 14:50 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pon wrz 02, 2013 21:09 Re: Behemot IX

Villen, zawsze mi się morda śmieje kiedy o koteckach opowiadasz. Jakbym widziała :D
Masz widzę przekrojowośc w charakterach jak u mnie, co jedna to inna bajka :D

AYO, powiedz lepiej jak się na młodego zasadziłas, że tym razem obeszło się bez nerwów z łapaniem kotka na koniec urlopu ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto wrz 03, 2013 6:19 Re: Behemot IX

AYO, obraz cudny. Psiama to doskonale ujęła
psiama pisze:w które masz wrażenie, że sa jakimś tajemnym przejściem do kolejnych pokoi.

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Wto wrz 03, 2013 6:31 Re: Behemot IX

Ano. Jak wejscie do "tajemniczego ogrodu"... 8)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
A kocurro/burro - faktycznie - każdy z innej planety. Nudy nie ma. :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto wrz 03, 2013 6:45 Re: Behemot IX

Obraz ustrzeliłam na Długim Targu, gdzie jeszcze stoją artyści z dość ciekawą ofertą. Dosłownie "zatrzymał mnie" :wink: w powodzi koni, grafik z Gdańskiem, marynistycznych kawałków i popłuczyn po Van Goghu. Pogadałam z panią, dostałam namiar na stronę z całą ofertą i postanowiłam przespać się z tematem. Następnego dnia byłam już pewna. 8)
Zresztą zobaczcie sami - http://duraj.gda.pl/

A kotka ułowiłam bezszmerowo, bo stracił czujność rewolucyjną żyjąc w przekonaniu, że zmieniliśmy adres na stałe i wpadł po prostu cóś przekąsić na podwieczorek przez jedyne otwarte okno :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 03, 2013 6:53 Re: Behemot IX

Podziwiam. Ja bym chyba zszedł na zawał, gdyby mi ktoryś kocur zszedł z oczu na dłużej. Ja muszę, no wprost MUSZĘ ciągle wiedzieć (a najlepiej widzieć) gdzie są wszystkie trzy. Taka szajba i już.
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto wrz 03, 2013 7:10 Re: Behemot IX

Ja też czuję dyskomfort, jak się nie zamelduje przez dłuższy czas, ale po tylu latach znam wszystkie jego ścieżki i wiem, że jest w pobliżu, a czasem wręcz schowany w chaszczach ma mnie na oku cały czas. Co prawda wiedzieć i WIDZEĆ to dwa odrębne stany i rwę pióra z dekla, jak nie daje się złapać przed wyjazdem, ale to cena za pól wychodzenie kota, którą świadomie płacę latem. 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 03, 2013 7:46 Re: Behemot IX

"...rwę pióra z dekla..."
8O Kociej mordki dostałem.
Piórko to Ty masz! :ryk: :piwa:
-----------------------------------------------------------------
Podziwiam w dalszym ciągu. U mnie każde wejście do mieszkania zaczyna się inwentaryzacją kotów i badaniem nastroju inwentaryzowanych (przez pogłaskanie) zwykle otrzymuję leniwe odpowiedzi spod przymkniętych powiek w stylu "odwal się Duży - drzemię" albo "cycki kurze som?". No i cóż pan zrobisz? Nic pan nie zrobisz! Donoszę uprzejmie to żarcie... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Wto wrz 03, 2013 8:11 Re: Behemot IX

Obraz faktycznie piękny, klimatyczny....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 03, 2013 11:23 Re: Behemot IX

a ja się chyba jeszcze nie przywitałam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto wrz 03, 2013 11:43 Re: Behemot IX

Witamy Pana Patmola :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO