Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stronie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2013 11:49 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

moorland pisze:Ale nikt nie prezentuje oporu do dyskusji o ulotce, setny raz to powtarzam, tu dyskusja jest praktycznie o tym i uważam, że jest merytoryczna. I nikt nie wietrzy spisku. Gdyby ktoś napisał o Twojej fundacji, że to żadna fundacja, i nie chodziło akurat o ulotkę, to byś się nie poczuła urażona? Zignorowałabyś taki wpis?

Deklaratywnie - nie, faktycznie - tak. Przynajmniej w moim odczuciu.

Życzę Wam powodzenia w dalszej działalności.

edit: Dodałam cytat.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Sob cze 29, 2013 11:19 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

No to skoro już odkipaliśmy wątek, to wracamy do spraw bieżących.

O naszych problemach z finansowaniem sterylizacji w Poznaniu
http://www.radiomerkury.pl/informacje/p ... howce.html

Będą pieniądze 9. lipca?
Miały "na pewno" być w maju...
Obrazek

fuerstathos

Od: Sob sty 24, 2004 17:53

Post » Śro sie 28, 2013 17:29 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Hej nie wiem czy tu będzie pasowałao, postanowiłyśmy z moja Kicią wygrać dla Fundacji Koci Pazur kupon na zakupy w sklepie zoologicznym w naszym mieście na 300 zł, proszę o pomoc bo za 300 zl mozna juz cos kupić kuwetki, miski, żwirek, karmę itp. co się wam będzie podobało :) zakupy dowiozę do Poznania.

Z jednegi IP mozna dziennie zagłosować 5 razy, obok zdjęcia są napisy trzeba napis przepisac do okienka :)

http://pila.naszemiasto.pl/plebiscyt/ka ... t,kid.html

kiddo1

Od: Śro sie 28, 2013 17:16

Post » Śro sie 28, 2013 21:35 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Zrobione.
Będę klikać codziennie.
Kotka śliczna :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw sie 29, 2013 15:45 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Zauważyłam, że czasem nie zalicza głosu.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt sie 30, 2013 19:14 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

kliki idą regularnie

zabers głosujący
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon wrz 02, 2013 9:46 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Autostradowe wyrzutki z wątku viewtopic.php?f=1&t=156228 już zadomowione w tdt :mrgreen:

Kri pisze:News dnia: wypróżnianie prawidłowe! :mrgreen:
Dziewczynka ładnie korzysta z kuwety, a chłopak leje na kafelki :twisted:
Qupy są, więc jest radość.
Chłopczyk faktycznie jest słabszy, ale też zainteresowany otoczeniem, miziasty i mruczący.
Dziewucha jest przebojową rozrabiarą - wcina wszystko, aż jej się uszy trzęsą i bawi się jak małe tornado.
Wieczorem idziemy do weta.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mała jest świetnie umaszczona - cała w plamki :love:
Obrazek
Chłopak poza czarną plamką na mordce, na boku i ogonie jest cały biały.
Obrazek

Obrazek

brynia

Od: Sob paź 16, 2010 12:55

Post » Pon wrz 02, 2013 11:57 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Ode mnie poszło 5 klików.
Cd. jutro :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Pon wrz 02, 2013 20:01 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Ciekawa jestem, jak wizyta u weta :)

edit: też klikam :ok:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto wrz 03, 2013 15:02 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Kri pisze:Po wizycie u weta wszystko gra. Dzieciaki mają 4 tyg. +/- 1 tydzień, także nie spieszymy się ze szczepieniami i zanim trafią do adopcji, to musi minąć przynajmniej 6 tygodni.
Pani wet oceniła, że wyglądają bardzo ładnie. Panna waży 370 gramów, a kawaler 300 gramów.
Oboje dostali książeczki, zostali odpchleni, mają przycięte pazury, wyczyszczone uszy, przemyte oczy. W płucach czysto. Martwią nieco oczyska, ale będę obserwować i jeśli bardziej napuchną, to włączamy Tobrex.
Mały jest słabszy, więc w nagrodę dostał jeszcze zastrzyk z glukozy i aminokwasów.
Ponieważ chłopak grymasi przy michach, to dostałam dla niego Convalescenc'a i do dzioba strzykawą podaję. Za 3-4 dni odrobaczamy i rośniemy zdrowo :)

Rozkoszniaczek :love:
Obrazek Obrazek
Skradam się...
Obrazek
W końcu przy misce...
Obrazek
Grandziara :twisted:
Obrazek Obrazek
Czyż nie jestem przesłodka? :1luvu:
Obrazek
Siora i brachol :aniolek:
Obrazek Obrazek

Po wizycie u weta są już też inne świeżynki w fundacji - 3 kociaki z parku przy poznańskiej operze, które tuż przed złapaniem wyglądały tak:

Obrazek Obrazek Obrazek

Burasek ze względu na martwicę niestety będzie musiał mieć amputowany ogonek.

brynia

Post » Wto wrz 03, 2013 17:59 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

ale biedniutkie :(
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw wrz 05, 2013 17:37 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Kliki ida regularnie :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto wrz 17, 2013 11:20 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Poznań. Zaginął kot po operacji.

DonDie pisze:Witam wszystkich, daawno temu często tu bywałam, a teraz wracam w poszukiwaniu pomocy.
8 sierpnia wieczorem znalazłam poznańskim Strzeszynie kota potrąconego przez samochód. Zawiozłam go do kliniki na Mieszka. Nazwalismy go roboczo Strzeszynek. Miał złamaną miednicę. 13 sierpnia przeszedł operację. Udała się, wstawiono 2 gwoździ, i przy okazji wykastrowano. 23 sierpnia odebrałam go z kliniki, i umieściłam w DT w swoim biurze (w domu mam 3 psy i 3 koty). Zgodnie z zaleceniami mieszkał w dużej metalowj klatce.
Był bardzo nieufny, w klinice jadł tylko w nocy, syczał, gryzł i drapał.. U mnie oswajał się powoli, pozwolił się głaskać, a 11 września pierwszy raz wzięłam go na ręce..
!2 września mieliśmy jechać do kontroli. Poprosiłam koleżankę, żeby go złapała i włożyła do klatki. Nie chciałąm stracić jego zaufania. Zapakowała go, widziałam, jak sprawdza czy drzwiczki się nie otworzą. Nie zlinczujcie mnie, wiem, że powinnam sama to sprawdzić. Nie zrobiłam tego, mimo swojego świra na punkcie bezpieczeństwa.
No i stało się.. Przy załadunku klatka się otworzyła.. :x
Zniknął w mgnieniu oka. Zaczęliśmy szukać natychmiast i szukamy go nadal w dzień i w nocy. Okolica obwieszona ulotkami.
Błagam o pomoc!!! On sam do nikogo nie podejdzie, być może zareaguje na mój głos...
Strzeszynek jest biały, z szarym berecikiem, tyłeczek i ogonek szary. Tył wygolony po operacji!
Zaginął Poznań-Grunwald, ul. Jugosłowiańska 23a, obok stacji obsługi samochodów ZYK.
Weterynarz ocenił jego wiek na ok. 4 lata.
Nie umiem wstawić zdjęć, ale on jest bardzo charakterystyczny.
Podaję mój tel. 509 742 484
Proszę o przeniesienie tego wątku, jeżeli umieściłam go niewłaściwie.
Pomóżcie :!:
Obrazek

Mulesia

Post » Nie wrz 29, 2013 13:27 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

dziewczyny mam do oddania koce, czy Wam sie przydadza? Jak tak to prosze o info na pw. :)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Nie paź 27, 2013 19:52 Re: Fundacja Koci Pazur P-ń - koty szukające domu na 1 stron

Mamy gratkę dla fanów muzyki alternatywnej :mrgreen:
Dzięki dobrej woli ludzi tworzących międzynarodowy projekt Santa Sangre Sounds od 31 października można powiększyć swoją dyskografię o niezłą kompilację jednocześnie pomagając naszym podopiecznym.

Santa Sangre Sounds to nowy netlabel będący niejako rozszerzeniem działalności Santa Sangre Magazine. Istniejemy około 2,5 roku i skupiamy się na muzycznym podziemiu od drone/ambientu przez industrial, folk, noise na elektronicznych eksperymentach skończywszy. Na 31 października 2013 roku (Halloween) zaplanowaliśmy premierę naszego pierwszego wydawnictwa, kompilacji zatytułowanej "Attich Ebulum". Kompilacja poświęcona będzie pozycji kobiet w szeroko pojętej współczesnej muzyce alternatywnej.
Jako patronkę wydawnictwa wybraliśmy Sydonię von Borke, bodaj najsławniejszą polską czarownicę. Zaprosiliśmy do udziału 41 kobiecych projektów, które ku czci i pamięci tej wyjątkowej kobiety przedstawią po jednym utworze, jak również podzielą się z nami swoimi przemyśleniami w krótkim wywiadzie. Całość wydana będzie w formie elektronicznej na platformie bandcamp, a przy zakupie kompilacji odbiorcy otrzymają dodatkowo biuletyn ze wspomnianymi wywiadami.
Ważny szczegół! Kupując kompilację wspieracie poznańską fundację pomocy bezdomnym kotom "Koci Pazur", która jest bezpośrednim beneficjentem całego projektu.
Podsumowując: jeśli adorujesz kobiecy pierwiastek i nieobca ci miłość do zwierząt, zajrzyj 31.10.2013 na http://santa-sangre-sounds.bandcamp.com/

teledyski promujące wydarzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=VV5nRMeKSp4 polska wersja: http://www.youtube.com/watch?v=zylNybwBXI0
https://www.youtube.com/watch?v=9RFf5DEZgxM

brynia

[poprzednia][następna]