Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 02, 2013 18:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

.AnnMarie. pisze:Uroczyście informuję, że Ćwirek vel Fryderyk od wczoraj przebywa w swoim nowym domu !!!!!!

Zamieszkał w Warszawie wraz ze swoją Panią - utalentowanym muzykiem o wielkim sercu i szczególnej empatii :)
Od pierszych chwil zachowywał się tam jakby wrócił do własnego domu! Był wyluzowany, mruczał, zwiedzał spokojnie pokój, po czym usadowił się w miejscu przygotowanym specjalnie dla niego (skąd on to wiedział?!) i zabrał się za solidną toaletę...

Jestem arcyszczęśliwa! Jeszcze nie mogę w to wierzyć, bo jak dla mnie, tych dwoje było sobie przeznaczonych...

Nadmieniam, że kot znalazł wreszcie dokładnie taki domek, jakiego potrzebował.....DZIĘKI NASZYM DZIEWCZYNOM - EWEXOXO I ALESSANDRA!
Wyrazy wdziecznosci z mojeje strony za to, że pomyslałyście właśnie o nim, jako kandydacie do tego właśnie domku..... :piwa:

Oby oczywiście wszystko dalej w nowym domku toczyło się tak dobrze jak na początku! ;)
Póki co zostawiłyśmy nowej Pani klatkę wystawową na wszelki wypadek, gdyby początki nie były łatwe, no i oczywiście pozostajemy w kontakcie... :kotek:

Obrazek

AnnMarie cieszę się niesamowicie, choć nie jest to dla mnie niespodzianka bo w konspiracji kontaktowałam się z nową opiekunką Ćwirka 8)
Czary-mary odprawiane były przez wszystkie 3 czarownice (tj.jerzykowkę i alessandrę również) i żaden sąd ich nie uniewinni za to - są ewidentnie winne! :mrgreen:
Trzymam kciuki za aklimatyzację!

Dziewczyny :piwa:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pon wrz 02, 2013 20:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Odgrzebuję się z zaległości... :roll: Podpowiedzcie mi czy w międzyczasie któryś z ogłaszanych na naszej stronie kotów znalazł dom?
http://japaczesercem.pl/index.php?pl_ko ... -adopcji,8
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Wto wrz 03, 2013 7:41 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Skoro czarno-czarni nas zapraszają :wink: , to chcielibyśmy się oficjalnie dołączyć? - bo my jak dwa w jednym jesteśmy: nie dość, że ŚLEPACZEK to i SENIOR. I szukamy domu...

Izydor ma ok. 10-13 lat, usunięte ząbki (prócz kłów), poszrapane uszy, lata doświadczeń życia na wolności i dopiero, mimo swojego wieku, uczy się człowieka.

Dwa dni temu zrobilismy badania krwi (profil geriatryczny) i okazało się, iż Izydor na .... świetne wyniki. Zupełnie zdrowy, stary kot.

Obrazek

Obrazek

a tu link do fb Izydora ( w narodzinach nasza historia ): https://www.facebook.com/domtymczasowy.izydora lub https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 68946252.&
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto wrz 03, 2013 7:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

.AnnMarie. pisze:Uroczyście informuję, że Ćwirek vel Fryderyk od wczoraj przebywa w swoim nowym domu !!!!!!

Zamieszkał w Warszawie wraz ze swoją Panią - utalentowanym muzykiem o wielkim sercu i szczególnej empatii :)
Od pierszych chwil zachowywał się tam jakby wrócił do własnego domu! Był wyluzowany, mruczał, zwiedzał spokojnie pokój, po czym usadowił się w miejscu przygotowanym specjalnie dla niego (skąd on to wiedział?!) i zabrał się za solidną toaletę...

Jestem arcyszczęśliwa! Jeszcze nie mogę w to wierzyć, bo jak dla mnie, tych dwoje było sobie przeznaczonych...

Nadmieniam, że kot znalazł wreszcie dokładnie taki domek, jakiego potrzebował.....DZIĘKI NASZYM DZIEWCZYNOM - EWEXOXO I ALESSANDRA!
Wyrazy wdziecznosci z mojeje strony za to, że pomyslałyście właśnie o nim, jako kandydacie do tego właśnie domku..... :piwa:

Oby oczywiście wszystko dalej w nowym domku toczyło się tak dobrze jak na początku! ;)
Póki co zostawiłyśmy nowej Pani klatkę wystawową na wszelki wypadek, gdyby początki nie były łatwe, no i oczywiście pozostajemy w kontakcie... :kotek:

Obrazek

Wzruszyłamnie ta historia :)
Ostatnio mieliśmy tak ze zrowym Gutkiem, naszym czarnym księciem...
Czekał na swój domek długo, bo długo chorował... Wizyty przedadopcyjnej jeszcze nie robiłyśmy, bo remont, więc zadecydowałyśmy że zawieziemy Gutka, w razie czego nie oddamy. I przyjeżdżamy, a tutaj mieszkanie-pałac, a rezydentka czeka na bardzo niecierpliwych łapkach, żeby się z kimś pobawić... Nie było mowy o żadnym rozdzielaniu kotów, jeszcze tego samego dnia spali razem (sic!). Państwo są szczęśliwi, Gutek też się taki wydaje :) Właściwy kot na właściwym miejscu :)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto wrz 03, 2013 7:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

wiiwii pisze:

Obrazek

Wzruszyłamnie ta historia :)
Ostatnio mieliśmy tak z Gutkiem, naszym czarnym księciem...
Czekał na swój domek długo, bo długo chorował na jakiegoś zjadliwego wirusa kalici... Wizyty przedadopcyjnej nie robiłyśmy, bo remont, więc zadecydowałyśmy że zawieziemy Gutka, w razie czego nie oddamy. I przyjeżdżamy, a tutaj mieszkanie-pałac, ludzie życzliwi i cierpliwi, a rezydentka czeka na bardzo niecierpliwych łapkach, żeby się z kimś pobawić... Nie było mowy o żadnym rozdzielaniu kotów, jeszcze tego samego dnia spali razem (sic!). Państwo są szczęśliwi, Gutek też się taki wydaje :) Właściwy kot na właściwym miejscu :)
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto wrz 03, 2013 15:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Kamakolo pisze:Skoro czarno-czarni nas zapraszają :wink: , to chcielibyśmy się oficjalnie dołączyć? - bo my jak dwa w jednym jesteśmy: nie dość, że ŚLEPACZEK to i SENIOR. I szukamy domu...

Izydor ma ok. 10-13 lat, usunięte ząbki (prócz kłów), poszrapane uszy, lata doświadczeń życia na wolności i dopiero, mimo swojego wieku, uczy się człowieka.

Dwa dni temu zrobilismy badania krwi (profil geriatryczny) i okazało się, iż Izydor na .... świetne wyniki. Zupełnie zdrowy, stary kot.

Obrazek

Obrazek

a tu link do fb Izydora ( w narodzinach nasza historia ): https://www.facebook.com/domtymczasowy.izydora lub https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 68946252.&

Kamakolo, myśle,że warto jeszcze Izydora ogłoszenie wystawić na fb ślepaczków oraz naszej www , prosze Cie , prześlij opis i zdjęcia na mail : pacze.sercem@gmail.com

jesli Ćwirek/Fryderyk znalazł taki wspaniały domek, to i Izydor także go będzie miał :ok: :ok: :ok:
Ostatnio edytowano Wto wrz 03, 2013 15:42 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 03, 2013 15:40 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

ewexoxo pisze:Odgrzebuję się z zaległości... :roll: Podpowiedzcie mi czy w międzyczasie któryś z ogłaszanych na naszej stronie kotów znalazł dom?
http://japaczesercem.pl/index.php?pl_ko ... -adopcji,8

Ewelinko,Lenka od dorci44 na pewno
Lenka w nowym domku już ok ,bawi się z Mają również ode mnie ,tą co łapałam w zeszłym roku na dworcu.
i Tola mi sie kojarzy,że także , o innych nic nie wiem , aby miały juz ds

alessandra

Post » Wto wrz 03, 2013 19:37 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Piszę z wami już od dwóch tygodni ;-) wysłałam notkę i zdjęcia.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Wto wrz 03, 2013 19:47 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Lenkę ściągam z kotów do adopcji. Izydor i Holly Dolly natomiast wchodzą na listę :)
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Śro wrz 04, 2013 6:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Ale mamy wejście :ok: Dziękujemy i zobaczymy z czym los wyskoczy :D
Obrazek

Kamakolo

Post » Śro wrz 04, 2013 11:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

ewexoxo pisze:Lenkę ściągam z kotów do adopcji. Izydor i Holly Dolly natomiast wchodzą na listę :)

I Tolę- znalazła już domek jakiś czas temu -Joasia tez pamięta

alessandra

Post » Śro wrz 04, 2013 14:44 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

i

halo, jest tu kto mądrzejszy w temacie ?

floxal

juz wiem...floxal jest bezpieczniejszy , gdy nic nei wiadomo o rogówce...a i tak lipa, bo kot nie da sie dotknąc :( -dzikus total, pdobno karmicielka daje mu unidox -czy to cos da?

Jak mu znaleźc dt, gdy trzeba będzie go trzymac w klatce i oswajać? :(
Ostatnio edytowano Śro wrz 04, 2013 15:31 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Śro wrz 04, 2013 15:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

alessandra pisze:
ewexoxo pisze:Lenkę ściągam z kotów do adopcji. Izydor i Holly Dolly natomiast wchodzą na listę :)

I Tolę- znalazła już domek jakiś czas temu -Joasia tez pamięta

Zaktualizowałam :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Post » Czw wrz 05, 2013 12:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

nikt nie zagląda do ślepaczków, a potem takie dziwne informacje czytam na pw, że jakieś deklaracje ludziska maja wypełniać w naszym klubie 8O
Przypominam zatem, coby jasne było jak działamy i mnie straszyli ludziska na pw , bom słabowitego zdrowia a niektórzy gotowi pomysleć, że z ramienia skarbówki działam coby dochody wyciągnąć i dopiero będzie chryja :evil: :wink:

Jak zostać klubowiczem?
1. Klubowiczem może być kotek niewidzący lub niedowidzący ze swoim opiekunem. "Wkupne" to fotka kotka
i zwykle prosimy o opis, historię, parę słów o futerku :wink:

Jak pomagać?
1. Można płacić comiesięczne składki na Fundusz Ślepaczkowy (od 5 zł do 100000000000000 zł a nawet więcej)
2. Można wystawiać bazarki przeznaczone na Fundusz Ślepaczkowy.
3. Można śledzić wątki na forum i informować tu o ślepaczkach potrzebujacych wsparcia.
4. Można brać ślepaczki na dom tymczasowy.
5. Można zaadoptowac ślepaczka.
6. Można pomagać w ogłaszaniu ślepaczków i szukaniu im domów.
7. Można... no sama już nie wiem, ale na pewno coś jeszcze można

Zapraszam :D

alessandra

Post » Czw wrz 05, 2013 12:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 72 mądra głowa potrzebna

tak sie zastanawiam- jako ten góral, co miał czas- czasu to nie mam za bardzo, ale to lepsze niż praca o tej porze... :lol:
tak więc zastanawiam sie nad konkursem , ale innym niż koci :roll: ale na rzecz ślepaczków oczywista :mrgreen: potrzebujemy cosik zarobić dla ślepinek na pomoc

a może by tak urok mego miejsca bytowania-miejsca zamieszkania , czyli w jakiej okolicy nam przyszło żyć :wink:

czy jednak lepiej z kotem w tle?

co myślicie ?

alessandra

[poprzednia][następna]