Zasady bazarku: Bazarek kończy się 8 września o godzinie 16:00. Odbiór własny jak najbardziej możliwy (tylko na naszej kociarni), jeśli będzie wysyłka, to proszę doliczyć koszty wysyłki (wg cennika PP) oraz dodać koszt koperty (1zł). Wysyłam pakunki po otrzymaniu pieniążka na konto. Oczywiście chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Licytować można też na fb i mailowo. Wszystkim bardzo dziękuję za zainteresowanie i pomoc naszym kochanym futerkom. Mamy ceny ceny kup teraz, które kończą licytację danego przedmiotu.
Nasz chudziutki nerkowy Emirek, o którego obecnie walczymy

Więcej zdjęć Emirka znajdziecie tutaj: https://picasaweb.google.com/1064954879 ... redirect=1
Wątek KP: viewtopic.php?f=1&t=147330
ALBUM:----> https://picasaweb.google.com/106495487944941546538
e-mail:----> kociaprzystan@gmail.com
1. Stephenie Meyer "Zaćmienie" W bardzo dobrym stanie CW: 10zł
2. Stephenie Meyer "Zmierzch" W bardzo dobrym stanie CW: 10zł
3. Stephenie Meyer "Księżyc w nowiu" W bardzo dobrym stanie CW: 10zł

4. Stephenie Meyer W bardzo dobrym stanie "Przed świtem" CW: 10zł
Licytuje: herzpl 10zł

5. Claire Messud "Dzieci cesarza" KT: 7zł
Dzieci cesarza od wielu miesięcy okupują ścisłą czołówkę listy światowych bestsellerów. To pasjonującą historia o konflikcie ambicji, kryzysie lojalności oraz skomplikowanych relacjach przyjaźni i miłości. Narracja zdaje się wykraczać daleko poza granice społecznej satyry, wprawiając czytelnika w hipnotyczny, poruszający trans.

6. Wilbur Eastman "Domowe przetwory z mięsa: wędzenie i przechowywanie" KT: 7zł

7. "Mała szkoła gotowania" KT: 5zł
"Mała szkoła gotowania" to książka, z której można korzystać nie mając żadnej wiedzy kulinarnej czy doświadczenia w gotowaniu. Jest łatwo zrozumiała jak książka z obrazkami, informuje szczegółowo jak leksykon i jest tak dokładna jak podręcznik do nauki. Zawarto w niej przepisy 50 standardowych dań - podstawowy zestaw w każdej kuchni. Każdy przepis został podany na 4 stronach i objaśniony co najmniej 13 zdjęciami. Każda ważna czynność została dokładnie opisana i zilustrowana zdjęciem.

8. "Co jeść razem a co oddzielnie. Nowoczesna dieta rozdzielna" Monika Juda KT: 5zł
W jaki sposób należy się odżywiać, aby być sprawnym i mieć ładną sylwetkę? Dieta rozdzielająca węglowodany i białko jest najlepszym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą żyć zdrowo i aktywnie. Za pomocą tej diety szybko stracicie zbędne kilogramy, jedząc smaczne i ur ozmaicone posiłki. Będziecie czuć się dobrze i schudniecie bez niemiłego efektu jo-jo i ciągłego liczenia kalorii. Nie trzeba skreśl ać z jadłospisu pizzy, ciasta czy pysznych deserów. W czym tkwi tajemnica? We właściwej kombinacji produktów spożywczych. Jak to zro bić? Poradnik Co jeść razem, a co oddzielnie:
- wyjaśnia zasady diety,
- podaje przepisy na każdą okazję,
- przedstawia rady dotyczące pełnowartościowego odżywiania,
- prezentuje przykłady odpowiedniego łączenia produktów.

9. Roman Bratny "Kolumbowie Rocznik 20" KT: 5zł
"Kolumbowie" to pierwsza powojenna książka opowiadająca o młodych akowcach i ich codziennym życiu, ale także o tym, jak szli na śmierć podczas Powstania Warszawskiego. O dwudziestolatkach zmuszonych do podejmowania trudnych, nierzadko tragicznych decyzji. I angażujących się w walkę z Niemcami – początkowo spontanicznie, później w sposób zorganizowany. Kultowa powieść, która dała nazwę całemu pokoleniu Polaków urodzonych około roku 1920. Do "Kolumbów"należeli m.in. Zbigniew Herbert, Krzysztof Kamil Baczyński, Wisława Szymborska, Tadeusz Różewicz.
Bratny nie ograniczył się tylko do ukazania bohaterów w pracy konspiracyjnej. W niezwykle sugestywny sposób opisał osobiste dramaty Jerzego, Kolumba, Zygmunta, Basi i Niteczki, opowiedział o ich miłościach skażonych cieniem wszechobecnej śmierci, o zwątpieniu i poświęceniu, o drobnych i większych radościach – jakby na przekór okrutnej wojennej rzeczywistości. Kolumbowie kochali życie – pod tym względem nie różnili się od współczesnej młodzieży. Choćby to przesądza o ponadczasowości tej prozy.

10. "Panny i wdowy. Poker." (tom 2) Maria Nurkowska KT: 4zł
Drugi tom, nowej, trzytomowej edycji głośnej sagi Marii Nurowskiej, przeniesionej na początku lat 90. na ekran kinowy i telewizyjny, obejmuje ponad sto lat polskiej historii. Losy sześciu kobiet z ziemiańskiej rodziny splatają się w powieści z losami kraju. Od upadku powstania styczniowego, niewoli i emigracji, przez II Rzeczpospolitą, okupację hitlerowską, komunizm, aż po „Solidarność”, stan wojenny i lata najnowsze towarzyszymy bohaterkom Nurowskiej, kobietom niezwykłym, które łączy siła charakteru, dramatyczna biografia i miłość do rodzinnej siedziby w Lechicach.

11. "(Nie)boszczyk Mąż" Joanna Chmielewska KT: 5zł
Najnowszy bestseller naszej popularnej pisarki. Książka napisana lekko i z humorem, który tak bardzo cechuje Chmielewską, że można ją czytać w ramach relaksu. Jak zwykle główni bohaterowie przeżywają niesamowite historie, muszą rozwiązywać zawikłane tajemnice i popadają w rozliczne tarapaty.

12. "Autobiografia - dzieciństwo" Joanna Chmielewska. KT: 5zł Sprzedano Iza G (fb)

"Moja wiedza o sobie z tamtych czasów pochodzi z opowieści rodzinnych. Jedno dziecko tylko dostarczało tematu, gadanie o tym dziecku wypełniało świat, zupełnie jakby nikt nie miał nic innego do roboty. Może i rzeczywiście stanowiłam podstawową rozrywkę, szczególnie że dość wcześnie zaczęłam objawiać charakter.
Pierwszej wizyty w ogrodzie zoologicznym nie pamiętam, zostałam tam zaprowadzona, pokazano mi wszystko, przyprowadzono z powrotem, po czym zadano pytanie:
- No i co tam było, w tym ogrodzie zoologicznym? Co widziałaś?
Zastanowiłam się głęboko i po namyśle odparłam:
- Pijawki...
W wieku dwóch lat z pewnością nie robiłam sobie wyszukanych dowcipów. Musiały te pijawki tam się znajdować, aczkolwiek trzeba przyznać, że nigdy potem już mi w oko nie wpadły.
13. "Autobiografia - pierwsza młodość" Joanna Chmielewska. KT: 5zł Sprzedano Iza G (fb)

"Prawdziwy ślub brałam dwunastego sierpnia, zanim to jednak nastąpiło, złożyłam wizytę rodzicom narzeczonego. Wedle przepisów prawnych, już męża. z góry wiedziałam, że akceptowana nie będę, jedyna małżonką odpowiednią dla beniaminka mogła być księżniczka Małgorzata angielska, wszystko poniżej stanowiło mezalians, ale wola boska, wizytę należało złożyć i dać się poznać. Poprawiona, uzupełniona autobiografia jednej z najlepszych polskich powieściopisarek. Na kartach pięciu tomów autorka wspomina swoje całe swoje życie - począwszy od zapoznania czytelnika ze swymi przodkami, poprzez dzieciństwo, młodość, życie rodzinne. Opisuje dzieje powstania kolejnych powieści i związane z tym przygody. Całość opatrzona zdjęciami."

14. "Kieszonkowa encyklopedia zdrowia i urody. Homeopatia - medycyna naturalna dla każdego." KT: 3zł
15. "Kieszonkowa encyklopedia zdrowia i urody. Zbadaj się sam" KT: 3zł
16. "Encyklopedia zdrowia i urody. Kosmetyki naturalne." KT: 3zł Sprzedano patrycja I. (odbiór przez vaylei)

17. "Encyklopedia zdrowia i urody. Alergie." KT: 3zł

Zapraszam też na inne bazarki dla Emirka:
viewtopic.php?f=20&t=156242
viewtopic.php?f=20&t=156046
viewtopic.php?f=20&t=156032
viewtopic.php?f=20&t=155823