Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 31, 2013 11:18 Re: Steven ♥

Wygrzebywanie paprochów to norma... Dzisiaj przyłapany został też na zabawie patyczkiem kosmetycznym, musiał mi wypaść kiedyś z pudełka, ale mały go znalazł, szybko wzięłam wyrzuciłam, był płacz. No i oczywiście nowy szał - kradzież sitek ze zlewów, zwłaszcza w kuchni! Nic nie może być w zlewie, wyciągnie wszystko. My house is spotless Ladies...
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Sob sie 31, 2013 14:49 Re: Steven ♥

no cóż, moja dziś postanowiła rozpakować moje zakupy i turlała limonkę po podłodze, następnie wzięła bułkę w zęby i przeszła mi pod nosem, bezceremonialnie kręcąc kitą! :twisted:
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Nie wrz 01, 2013 13:45 Re: Steven ♥

Już po niedzielnym obiedzie, pysznym, no bo u siostry [w końcu ja nie gotuję]. Deszczowo dziś, pachnie mokrą, zimną ziemią, dobrze mieć kawałek ciepłego futra do tulenia, nawet taki mały kawałek Mam ochotę wyrzucić wszystko ze swoich szaf i uporządkować po lecie.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Nie wrz 01, 2013 13:56 Re: Steven ♥

Oj tak, ale ja nadal mam cichą nadzieję, że coś jeszcze lekkiego w szafie się przyda, że może będzie ciepło... Chociaż żeby słoneczko wyszło ;)
A gotowanie jest fajne :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Nie wrz 01, 2013 14:33 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Oj tak, ale ja nadal mam cichą nadzieję, że coś jeszcze lekkiego w szafie się przyda, że może będzie ciepło... Chociaż żeby słoneczko wyszło ;)
A gotowanie jest fajne :D

Ojj to ja nie lubię gotowania. Strata czasu. W tym czasie, który spędzałabym na staniu przy garach, robię inne rzeczy, które lubię. Jem z siostrami lub u przyjaciół lub w mieście. Kuchnia jest u mnie najbardziej czystym pomieszczeniem, heh. Trochę zazdroszczę tym, którzy lubią i umieją gotować. Przy sprzątaniu już lepiej, ale czasami i tak przychodzi do mnie pani sprzątająca, do takiej grubszej roboty. Ja jestem jakaś nieżyciowa chyba...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Nie wrz 01, 2013 14:46 Re: Steven ♥

Ja nie lubię gotować tradycyjnych, polskich potraw. Schabowe, rolady, bigosy, ziemniaki - nie dla mnie, nuda :D
Wolę potrawy które wymagają nieco finezji, takie, które za każdym razem mogę zrobić nieco inaczej, i najlepiej podpadające pod egzotyczne - krewetki z curry i ryżem, pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami, afrykańskie bobotie (w zasadzie moja wariacja na temat; ryż z mięsem mielonym, migdałami, owocami tj. brzoskwinie, zapieczony z omletem na wierzchu), nawet zwykłe spaghetti od razu smakuje inaczej, kiedy się je robi ze świeżych pomidorów i bazylii ;) bałagan owszem, jest, ale ile przyjemności z jedzenia! A większość potraw jest naprawdę banalnie prosta ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 16:03 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja nie lubię gotować tradycyjnych, polskich potraw. Schabowe, rolady, bigosy, ziemniaki - nie dla mnie, nuda :D
Wolę potrawy które wymagają nieco finezji, takie, które za każdym razem mogę zrobić nieco inaczej, i najlepiej podpadające pod egzotyczne - krewetki z curry i ryżem, pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami, afrykańskie bobotie (w zasadzie moja wariacja na temat; ryż z mięsem mielonym, migdałami, owocami tj. brzoskwinie, zapieczony z omletem na wierzchu), nawet zwykłe spaghetti od razu smakuje inaczej, kiedy się je robi ze świeżych pomidorów i bazylii ;) bałagan owszem, jest, ale ile przyjemności z jedzenia! A większość potraw jest naprawdę banalnie prosta ;)

To ciekawie gotujesz! Ja polskiej kuchni nie lubię za bardzo też. Kocham sushi I ryby z owocami morza generalnie.

Oglądam Felidae, znacie? Ciekawy film animowany...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Nie wrz 01, 2013 16:49 Re: Steven ♥

Ja też lubię sushi, ale robić niestety nie umiem :D
Film wygląda fajnie, może spróbuję?
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 17:11 Re: Steven ♥

A ja lubię gotować, tylko że moja kuchnia składa się z samych prostych dań. To mój sposób na relaks :) Wszystkie dania u mnie to max. 15 minut przygotowań. Lubuję się w kuchni tajskiej, meksykańskiej, chińskiej, indyjskiej... Mam dużo przypraw, więc czasem wystarczy tylko ugotować ryż, podsmażyć warzywa z mięskiem na patelni i wykombinować jakiś magiczny sosik. Mniam mniam :)

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie wrz 01, 2013 17:30 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja też lubię sushi, ale robić niestety nie umiem :D
Film wygląda fajnie, może spróbuję?

Polecam. Oryginalnie jest po niemiecku, ale można też w wersji angielskiej obejrzeć

Milena_MK pisze:A ja lubię gotować, tylko że moja kuchnia składa się z samych prostych dań. To mój sposób na relaks :) Wszystkie dania u mnie to max. 15 minut przygotowań. Lubuję się w kuchni tajskiej, meksykańskiej, chińskiej, indyjskiej... Mam dużo przypraw, więc czasem wystarczy tylko ugotować ryż, podsmażyć warzywa z mięskiem na patelni i wykombinować jakiś magiczny sosik. Mniam mniam :)

Pysznie! Ja lubię słone jedzenie, nie lubię ostrego. Dlatego ryby tak mi podchodzą. Uwielbiam też ryż i kaszę, wolę niż ziemniaki. Niestety słodycze uwielbiam też...
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Nie wrz 01, 2013 17:41 Re: Steven ♥

A ja najbardziej lubię piec ciasta :mrgreen: :ok:
Dzisiaj no machnęłam dwa :ryk:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Nie wrz 01, 2013 17:46 Re: Steven ♥

Też nie lubię długo sterczeć w kuchni, wyjątek stanowią potrawy, które się zapiekają w piekarniku. Wtedy ja sobie wszystko na spokojnie posprzątam i akurat będzie gotowe :D
Ryby też uwielbiam. Mój ostatnio faworyt to miętus ;) i za ziemniakami nie przepadam również, bardzo lubię brązowy ryż i pełnoziarniste makarony.
Ciasta akurat to nie moja mocna strona, poza jakimś prostym sernikiem, lepiej wychodzą mi muffinki i drobne ciastka ;)
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Nie wrz 01, 2013 18:05 Re: Steven ♥

NatjaSNB pisze:A ja najbardziej lubię piec ciasta :mrgreen: :ok:
Dzisiaj no machnęłam dwa :ryk:

Awww... Co pysznego piekłaś?

Bellemere pisze:Też nie lubię długo sterczeć w kuchni, wyjątek stanowią potrawy, które się zapiekają w piekarniku. Wtedy ja sobie wszystko na spokojnie posprzątam i akurat będzie gotowe :D
Ryby też uwielbiam. Mój ostatnio faworyt to miętus ;) i za ziemniakami nie przepadam również, bardzo lubię brązowy ryż i pełnoziarniste makarony.
Ciasta akurat to nie moja mocna strona, poza jakimś prostym sernikiem, lepiej wychodzą mi muffinki i drobne ciastka ;)

Od pieczenia mam najmłodszą siostrę, jest najlepsza w pieczeniu pyszności! Ostatnio upiekła banana bread najpyszniejszy jaki jadłam w życiu, ach!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Nie wrz 01, 2013 18:07 Re: Steven ♥

Ja ciasta to tylko od przypadku do przypadku i obowiązkowo raz do roku na urodzinki syna :) ale wtedy chyba miłość dodaje mi talentu, bo jakimś cudem zawsze wychodzą he he. Natomiast nie mam cierpliwości do różnego rodzaju ugniatania, formowania ciasteczek itp. A już jak się coś rozpada czy nie klei to pioruny lecą :)

A właśnie robię zapiekankę warzywną w piekarniku, bo mój TŻ wraca z podróży więc pewnie chciałby coś wrzucić na ząb.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie wrz 01, 2013 18:09 Re: Steven ♥

Ja tam z jednego prostego przepisu na ciasto z owocami... raz ze śliwkami, raz z borówkami :mrgreen:
Zrobiłam dwa bo mąż chce do pracy zawieźć trochę, więc chciałam, żeby w domu coś zostało ;)
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

[poprzednia][następna]