Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bellemere pisze:Oj tak, ale ja nadal mam cichą nadzieję, że coś jeszcze lekkiego w szafie się przyda, że może będzie ciepło... Chociaż żeby słoneczko wyszło
A gotowanie jest fajne
Bellemere pisze:Ja nie lubię gotować tradycyjnych, polskich potraw. Schabowe, rolady, bigosy, ziemniaki - nie dla mnie, nuda
Wolę potrawy które wymagają nieco finezji, takie, które za każdym razem mogę zrobić nieco inaczej, i najlepiej podpadające pod egzotyczne - krewetki z curry i ryżem, pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą i pomidorami, afrykańskie bobotie (w zasadzie moja wariacja na temat; ryż z mięsem mielonym, migdałami, owocami tj. brzoskwinie, zapieczony z omletem na wierzchu), nawet zwykłe spaghetti od razu smakuje inaczej, kiedy się je robi ze świeżych pomidorów i bazyliibałagan owszem, jest, ale ile przyjemności z jedzenia! A większość potraw jest naprawdę banalnie prosta
Bellemere pisze:Ja też lubię sushi, ale robić niestety nie umiem
Film wygląda fajnie, może spróbuję?
Milena_MK pisze:A ja lubię gotować, tylko że moja kuchnia składa się z samych prostych dań. To mój sposób na relaksWszystkie dania u mnie to max. 15 minut przygotowań. Lubuję się w kuchni tajskiej, meksykańskiej, chińskiej, indyjskiej... Mam dużo przypraw, więc czasem wystarczy tylko ugotować ryż, podsmażyć warzywa z mięskiem na patelni i wykombinować jakiś magiczny sosik. Mniam mniam
NatjaSNB pisze:A ja najbardziej lubię piec ciasta![]()
Dzisiaj no machnęłam dwa
Bellemere pisze:Też nie lubię długo sterczeć w kuchni, wyjątek stanowią potrawy, które się zapiekają w piekarniku. Wtedy ja sobie wszystko na spokojnie posprzątam i akurat będzie gotowe
Ryby też uwielbiam. Mój ostatnio faworyt to miętusi za ziemniakami nie przepadam również, bardzo lubię brązowy ryż i pełnoziarniste makarony.
Ciasta akurat to nie moja mocna strona, poza jakimś prostym sernikiem, lepiej wychodzą mi muffinki i drobne ciastka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1161 gości