S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 31, 2013 20:34 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Biedny Kajtuś...

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Sob sie 31, 2013 20:49 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

kividuma pisze:Wtrące się tylko i powiem że kontenerek odwiozę jutro najpóźniej w poniedziałek.... :oops: Piękne te rudasy :1luvu: a Kajtka mi bardzo szkoda...

kurde... te rudzielce jakieś takie mco... chyba się napaliłam... :oops: dalibyście mi?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sie 31, 2013 21:11 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

jest też nowy czarnuszek, ok 5 miesieczny
nie mam foty
kocurek- 348/13
od 29 08 w schr
tricat 31 08

REIDAR -imię norweskie jakby kto pytał
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie wrz 01, 2013 8:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

dziewczyny, pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie rudzielców na FB - mam kilka pytań o tego pierwszego, podobno nie widomego, w tym od bardzo fajnej rodziny
mogę coś więcej o tym kotku?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Nie wrz 01, 2013 9:09 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dziewczyny włączcie na Boga mózgi! :mrgreen: Wiem, że to trudne, malce są przesłodkie - maja ok. 5 m-cy, z tym że jeden wygląda, a drugi, niewidmomy braciszek - wygląda na 3,5 m-ca. Chudziutki, zabiedzony, Inne koty wyżeraly mu żarełko, którego nie mógł zobaczyc. Jest bardzo miziasty. Kocha człowieka, barankuje i na razie ma srakę wraz z braciszkiem. Brak widzenia to nie efekt kk -raczej genetyka lub uraz okołoporodowy.

Będziemy bardzo ostre w selekcji - kilka, zazaczam! kilka wizyt poadopcyjnych i przedadopcyjnych. Bezwzględne zabezpieczenia domu zanim tam trafi. Proste - brak zabezpieczen okien - potencjalny dom w ogóle nie podchodzi do weryfikacji. Koniec kropka. I najlepiej gdyby poszły razem.

W końcu u nas (czytaj: pieprznię...tych wolontariuszek Niekochanych) też są jeszcze wolne łazienki :mrgreen: i nam też mózgi się wyłączają na widok tych cudów. Ale proszę - myślcie racjonalnie..... :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Nie wrz 01, 2013 9:18 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

mamaGiny pisze:dziewczyny, pozwoliłam sobie wkleić zdjęcie rudzielców na FB - mam kilka pytań o tego pierwszego, podobno nie widomego, w tym od bardzo fajnej rodziny
mogę coś więcej o tym kotku?

Skąd jest rodzina? Czy są zabezpieczenia? TYm razem MY stawiamy warunki :D Umowa adopcyjna będzie poszerzona o koniecznośc dokonywania sprawozdań przez Nowego Opiekuna z życia małych potforów. To kot specjalnej troski - większośc ludzi tego nie ogarnia - czy nowy opiekun rozumie, że na dwadziesia lat bierze sobie na głowę odpowiedzialnośc jak za półtoraroczne dziecko? Trzeba pamietac o oknach, wrzątku na kuchence, gorących kubkach, itp. itd. BO TO KOT NIEWIDOMY! i mały, skacze wszędzie, nie rozumie niezepieczeństwa. Trzeba przygotowac mieszkanie, przemeblowac, pochowac bibeloty na początek, stworzyc mu warunki. Taka definicja "fajnej" rodziny będzie brana pod uwagę :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Nie wrz 01, 2013 9:24 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

przeca moja Lilka też niewidząca -podpowiem co i jak
domek katowicki, znany mi bardzo dobrze, bo od szkoły podstawowej
małych dzieci brak :)

pogadam poważnie, bo takie cudo musi rzeczywiście wyjątkowo trafić
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie wrz 01, 2013 9:34 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Jak już zabezpieczą balkon i okna - to ja mogę pojechac na wizytę (Mała podpisze mi delegację? :wink: ).
Obrazek

Kamakolo

Post » Nie wrz 01, 2013 9:35 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo :ok: :1luvu:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Nie wrz 01, 2013 9:45 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Dla podczytujących nas: MCO są fajne - a może ktos chce dwa umierąjace bardzo chore na kk maluchy? Pilne potrzebne domy - kociaki niestety widzą i mają krótki włos. A - jest jeszcze Tymuś po amputacji łapki - wraca jutro z kliniki - ktoś chętny pomóc?
Obrazek

Kamakolo

Post » Nie wrz 01, 2013 11:56 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

mamoGiny- jeśli dałaś je na fb to proszę napisz tam ,ze każdy zainteresowany musi najpierw do mnie zadwonić oki? Bez tego nie ma szans dostać ich ze schroniska
mój tel 889 771 107
Bo ktos może zajrzeć i od razu pojechać do schronu, a chciałabym uniknąć takiej sytuacji :wink:
Z tego własnie powodu specjalnie nie umiescilismy ich jeszcze na naszym fb, ani nie chcemy ich dawać na stronie schroniskowej
Dopisz tam ,że domek ma mieć zabezpieczenia, i być mega odpowiedzialnym, bo chłopki nie ciachnięte i przesiew musi być bardzo ostry
Już wczoraj jedna babka chciała mieć po nich ladne kociaki

Chłopaki sa do adopcji, jak najbardziej, żeby nie było, że utrudniamy
ale domy muszą być naprawde dobre
Być może ich rodzeństwo jeszcze do nas trafi, jest zastawiona klatka-łapka

mamoGiny- jesli znajomi fajni, niech do mnie dzwonią,wcale mi nie zależy na tym ,żeby długo tkwili w schronie. Szczególnie ślepaczek, jest mega słodki i przytulaśny :kotek:
Wizytę trzeba zrobic i kotki moga jechac do domów stałych

halbina- dzięki za propozycję, włączyło Ci się to coś, co prawie każdej z nas na ich widok :lol:
Zeby łapnąć je pod pachę i do łazienki :P
Ale raczej nie ma sensu ich tymczasować, jak mają szanse na dobre domu od razu, stałe
Nad zdrowym już zastanawiają się też dobrzy znajomi jednej z nas :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie wrz 01, 2013 12:13 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

oczywiście - najpierw się z Wami skontaktuję -zresztą zaprosiłam na wątek, na razie czekam na decyzję, bo dom trzeba dostosować
chłopaki cudne, szkoda żeby tkwili w schronisku, ale domek musi być sprawdzony
mnie na FB oglądają tylko znajomi
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Nie wrz 01, 2013 15:53 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:
halbina- dzięki za propozycję, włączyło Ci się to coś, co prawie każdej z nas na ich widok :lol:
Zeby łapnąć je pod pachę i do łazienki :P
Ale raczej nie ma sensu ich tymczasować, jak mają szanse na dobre domu od razu, stałe
Nad zdrowym już zastanawiają się też dobrzy znajomi jednej z nas :wink:

to mco mnie podkręciło... przyznaję, takich w dt jeszcze nie miałam... a wiem, że to fajne psiokoty... że rude, to wiem, że kolejka będzie i szybko dom (nawet bardzo porządny) się znajdzie, nawet dla tego niewidzącego... też wrzuciłam na FB, ale bez namiarów na schronisko, jeśli się ktoś do mnie zgłosi, to przekażę wymagania i ewentualnie numer Małej.

ale w schronie bym ich nie trzymała, bo zajmują miejsce, odciągają uwagę od tych naprawdę w potrzebie i nie wiem, na ile faktycznie dopilnujecie niewydawania byle komu (mam nadzieję, że Mała1 ma odpowiednią władzę!!!)

a żeby nie było, że rude, mco i małe tylko chce brać... w dt u mnie: 3 dorosłe i 3 podrostki...

długowłosa- 318 /13
od 12 08 w schr
kolejna długowłosa kotka :( , elegantka

Obrazek

ARNIKA to super kota jest, ciągle jeszcze ciut przestraszona, ale absolutnie nie jest agresywna, tylko paszczą straszy :wink:

Gracjan na razie bez zmian, je, tuli się, dużo odpoczywa...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie wrz 01, 2013 22:05 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

halbina, ona, znaczy Arnika całkiem całkiem tą paszczą straszy;-)

a rude mco...też byśmy sobie takie miśki wzięły :mrgreen:
kto by nie wziął

pozostaje trzymać kciuki za wszystkie futrzaki:-)
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie wrz 01, 2013 22:14 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

OT: dziś mija siedem lat od dnia, w którym zamieszkała z nami Sisi.
Obrazek

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

[poprzednia][następna]