Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 31, 2013 19:51 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

holly_dolly pisze:Po kontakcie ze Stowarzyszeniem dowiedziałam się, że z pomocą będzie ciężko... więc nie ma raczej co na nie liczyć tylko wziąć sprawy w swoje ręce.

Czyli tak jak przypuszczałam... :/

holly_dolly pisze:Po obejrzeniu oka okazało się, że jest one nie do uratowania ponieważ kotek ma niewykształconą w pełni gałkę oczną, możliwe, że po przebytym kocim katarze. Na tą chwilę nie ma w oku stanu zapalnego i wet powiedział, żeby nic z nim na razie nie robić. W momencie gdyby zaczęło się jednak babrać będzie trzeba usunąć gałkę oczną :(

Podobnie było z naszą tymczaską Tolą.
Podsumowując - największym problemem na chwilę obecną jest dom? Stały lub tymczasowy. Trzeba go jak najszybciej zacząć ogłaszać. Bo rozumiem, że maluch na razie ogłoszeń nie ma? Chodzi mi o typowe portale ogłoszeniowe.
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Nie wrz 01, 2013 19:38 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

Co u kotka ..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon wrz 02, 2013 13:31 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

poprosiłam o apel o dt /ds na naszej stronie fb dla kocurka -mam nadzieję,że szybko dt sie znajdzie, kotek jest sliczny :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 02, 2013 20:17 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

alessandra pisze:poprosiłam o apel o dt /ds na naszej stronie fb dla kocurka -mam nadzieję,że szybko dt sie znajdzie, kotek jest sliczny :ok:

:ok:

lidka02

Post » Wto wrz 03, 2013 9:47 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

dzięki za zaangażowanie w sprawę kociaka :) nie ogłaszałam kotka na portalach, dziś to nadrobię.

Kociak ma apetyt i wydaję mi się, że trochę urósł :) ma też świetny temperament i ogromną chęć do zabawy, a przy tym jest coraz większym pieszczochem, pozwala sobie na coraz więcej, sprawia wrażenie odważnego kota choć jest w nim jeszcze dużo młodzieńczej ostrożności. Wiem jedno, jego nowy opiekun będzie miał z niego mnóstwo uciechy!
Wczoraj nosiłam go na rękach i wyglądał na bardzo zadowolonego, oglądał świat z góry i co jakiś czas się odwracał i zaglądał mi w oczy a po odstawieniu na dół upomniał się o więcej głośnym miaauu :) a jeszcze całkiem niedawno spierdzielał z rąk jak tylko mógł :P
Został zaakceptowany przez dwa nasze małe psy, które już go nie ganiają, on też się ich nie boi! Obwąchują się wzajemnie z zaciekawieniem. Największe zagrożenie jednak nie minęło i leży po stronie owczarków niemieckich o silnym popędzie łupu a jeśli maluch dostanie się w ich zębiska nie będzie miał najmniejszych szans :(

Dzisiejsze fotki malucha i krótki filmik

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i filmik
http://www.youtube.com/watch?v=C67V6bNoc0Y&feature=youtu.be

Pozdrawiam

holly_dolly

Od: Śro sie 28, 2013 15:17

Post » Wto wrz 03, 2013 13:46 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

holly_dolly, bardzo proszę o podanie Twojego nr telefonu lub maila -musimy zamieścić w ogłoszeniu kotka -przeslij na mail pacze.sercem@gmail.com oraz te nowe zdjęcia -bardzo ładnie oddaja charakter kotka.

dziękuję

alessandra

Post » Śro wrz 04, 2013 10:59 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

I co z kotkiem jakiś domek sie zgłosił..

lidka02

Post » Śro wrz 04, 2013 11:34 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

alessandra pisze:kociak jest tutaj :
http://www.japaczesercem.pl/index.php?pl_holly-dolly,70

i na naszym fb
https://www.facebook.com/JaPaczeSercem

:ok: :ok: :ok: oby jak najszybciej znalazł sie choćby dt

Tak jak najszybciej :ok:

lidka02

Post » Pon wrz 09, 2013 12:05 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

Co tam u was...

lidka02

Post » Pon wrz 09, 2013 17:57 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

Cisza tu straszna jest dt dla kotka ..

lidka02

Post » Wto wrz 10, 2013 10:21 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

Gochulec pisze:Wysłałam na maila, bo chyba jeszcze nie możesz odbierać wiadomości na forum ;)

Grochulec, masz moze maila do Sylwi ?- bo przez brak konktaktu, nie ruszyło ogłoszenie na naszym fb :(

wiadomo co u kotka?
bo wiem,że znalazło sie dt

alessandra

Post » Wto wrz 10, 2013 12:07 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

alessandra, wysyłałam dane kontaktowe do siebie tak jak prosiłaś na podany adres mailowy (mail i nr kom), byłam pewna, że dotarły! Podaję ponownie tutaj: s.osinska@o2.pl, jest ktoś gotowy dać maluchowi dt? super! czekam na szczegóły :)

holly_dolly

Od: Śro sie 28, 2013 15:17

Post » Wto wrz 10, 2013 14:50 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

sorry, dziewczyny, ja zamotana jak baranie rogi :roll: , przeciez sama powyżej linki wklejałam do ogłoszenia :oops:

alessandra

Post » Śro wrz 11, 2013 11:35 Re: Kociątko z chorym okiem w POTRZEBIE!! Potrzebny DT/DS

Jak kotek się miewa , jest cały czas na dworze ...napisz coś o nim :1luvu:

lidka02

[poprzednia][następna]