MariaD pisze:Aż tak to żadna z moich kotek nie uczyła maluchów pić wodę. Raczej to ja je uczyłam pić mleko ze spodeczka.

To nie wiem,skad wiedzial jak pije Sonia łapka ala chochla-moze ja obserwowal-niezmiernie mnie rozczula ta łapinka
U nas piekna pogoda- pomylam co sie dalo-napadl mnie szal pracy.....piore,bo ladnie schnie wszystko
Koty balkonuja i parapetuja cale popoludnie i wieczor-widac,ze nawet Gucio dzis przez chwile czul ,ze cieplo

k
Do pylu od strony podworka nie mam sily-znow na balkonie bylo go tyle i na parapetach,jakbym tam nigdy nie sprzatala
Dzis dostrzeglam przed kwiaciarnia ofiary suszy-zdychajace jeżowki i floksy-przewcenione -postanowilam ratowac-jutro pasadze ciemny roz jezowki i jasny roz

,do tego wypatrzylam floksa w kolorze,ktorego nie mam czyli ciemniejszym fiolecie-no to jutro po pracy czeka mnie kopanie,plewienie i sadzenie-nastepny srodek na slimaki zamowiony

Mam nadzieje,ze pogoda bedzie tak piekna ,jak dzisiaj. Jak sie uda to jutro sfoce ,jak bardzo mi sie rozrosly kwiatki na balkonie-begonie kwitna jak szalone,surfinie tez
W ten sposob w dzungli beda juz floksy ciemnofioletowe, jasnofioletowe, ciemnorozowe, intensywnie rozowe, mam tez niebieskiego-ale nie kwitl-moze w przyszlym roku pokaze,czy faktycznie jest niebieski

Oczywiscie sadzonki slabe-ale moze w rpzyszlym roku beda juz mocniejsze
Martwi mnie,bo paprocie zarosly posadzone fiolki lesne-obawiam sie ,ze bede musiala zamowic wiecej kepek i posadzic w innym miejscu

Tyl dzungli jest tak zarosniety,ze obled

Z nowinek po ostatnim zadrapaniu panela- oklejam od nowa filcem krzesla- musze jutro stol przewwrocic,by okleic nogi

Takie to oto bzdurki musze robic

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.