Łatoszek i gromadka. Wiosennie i pachnąco :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 28, 2013 18:49 Re: Bezdomniaczki.Życie toczy się dalej. Nowe zdjecia str 41

Jakoś te wszystkie małe kotki takie śliczne :D
Pieski też... :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 28, 2013 18:49 Re: Bezdomniaczki.Życie toczy się dalej. Nowe zdjecia str 41

morelowa pisze:Jakoś te wszystkie małe kotki takie śliczne :D
Pieski też... :mrgreen:

A nie nie żeby nie było to nie ode mnie :) inny rejon miasta

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 29, 2013 11:47 Re: Bezdomniaczki.Życie toczy się dalej. Nowe zdjecia str 41

CatAngel pisze:Dzisiaj dzień zaskakujący i szczęśliwie zakończony. Łapanka ekspresowa i pędzikiem :)
Bezdomna kotka z małymi już bezpieczna.

Obrazek

Piękna akcja! :ok:
A obydwa maleństwa naprawdę prześliczne :love:
Kotunia zresztą też :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt sie 30, 2013 9:13 Re: Bezdomniaczki.Życie toczy się dalej. Nowe zdjecia str 41

Lula się pochorowała :( Nie je, nie pije, wymiotowała dużo, wczoraj dostała leki dzisiaj wymiotów już nie ma, bulgocze jej w brzuchu. W końcu zjadła trochę kurczaczka bo nic innego nie chce :( :( Biedna taka malusia 3latka ma a wazy 2kg :(

CatAngel

Post » Pt sie 30, 2013 12:18 Re: Bezdomniaczki.Lula się pochorowała.Nowe zdjecia kotów st

Rubi jest piękna ... Jak bym widział mojego Pyśka. Jest taki sam, tylko ma żółte oczy.
Radziłbym dać Luli przez kilka dni po ćwierć tabletki taniny, to uspokoi brzuszek. Czasem pomaga jeden raz.

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Sob sie 31, 2013 16:58 Re: Bezdomniaczki.Lula się pochorowała.Nowe zdjecia kotów st

Lula miała wczoraj prześwietlenie i usg. U weta spędziliśmy prawie 5godzin. Prześwietlenie pokazało że cos jej utknęło i nie może kupki zrobić więc wymiotuje :( Jest coś co ją tam przytkało ale nie widac dokładnie co to. Mogą to być kłaki, a moze i być to ciało obce.

Wczoraj dostała kroplówke i leki u weta i podniosła sie wieczorem na tyle że pojadła kurczaka bo nic innego nie chce no ale kupki brak już kilka dni.

Dzisiaj rano pojadła kurczaka znów i posiedziała trochę na balkonie na słoneczku. Dzisiaj tez była wizyta u weta i dostała kroplówkę oraz dodatkowo lek na rozwolnienie? Kurcze zapomniałam na co. Chodzi oto żeby jej się tam trochę poluzowało.
Po 17.00 pojadła kurczaka i teraz śpi. Jutro znów wet.

Czawartek-49zł
Piątek-120zł
Sobota-59zł
niedziela-29zł
Ostatnio edytowano Wto wrz 10, 2013 21:21 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Sob sie 31, 2013 21:29 Re: Bezdomniaczki.Lula się pochorowała.Nowe zdjecia kotów st

A wet nie próbował lewatywy? Czasem to pomaga. Kiedyś moj kot też nie mógł się wyrobić, a wetka wetknęła swój delikatny paluszek gdzie trzeba, obróciła trochę kupkę i poszło ...

jul-kot

Od: Wto sty 27, 2004 18:10

Post » Pon wrz 02, 2013 7:20 Re: Bezdomniaczki.Lula się pochorowała.Nowe zdjecia kotów st

i jeszcze parafinę się podaje, żeby był lepszy poślizg
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon wrz 02, 2013 8:23 Re: Bezdomniaczki.Lula się pochorowała.Nowe zdjecia kotów st

Niestety u Luli nie można za bardzo majsterkować. Ona jest specyficznym kotem. A jej narządy wewnętrzne po kk są nieco inne niż u zdrowego kota. Ale jest juz ok :) wróciła, je pije, kupka była wczoraj :)
A i morfologia była ładna mimo że nie jadła kilka dni. Tylko lekkie odwodnienie. Ale patrząc na nią wyglądała źle.

Niestety w Tychach wet na urlopie więc w czwartek na szybko był szukany inny wet godny zaufania. Znajomy weterynarz polecił nam klinikę http://www.wetklinika.pl/ Z której jestem zadowolona. Bardzo zadbali o leczenie Luli.

Jest tam bardzo ładnie wszystko ustalone. Rejestrujesz się przy każdej wizycie i wet woła po nazwisku. Coś jak u lekarza. Drugi plus to taki że w niedzielę otwarte jest 9-17 i nie mają liczone 100% jak u niektórych :? Polecam weterynarza Marcin Szweda leczył Lulę od początku do końca. W innej klinice jak leczyliśmy kiedyś nasze koty to z weta na weta przechodziły :?

CatAngel

Post » Pon wrz 02, 2013 11:18 Re: Bezdomniaczki.Lula się pochorowała.Nowe zdjecia kotów st

jeszcze chwalą tego nowego weta w Silesii, też mają otwarte w weekendy i ceny też ok
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto wrz 10, 2013 11:47 Re: Bezdomniaczki.WIELKA ŚRODA dla kotów nadchodzi :)

Czy ja czasami posta tu nie napisałam :?

CatAngel

Post » Wto wrz 10, 2013 21:20 Re: Bezdomniaczki.WIELKA ŚRODA dla kotów nadchodzi :)

Nosz chyba mi post zniknął z rana. No nic w skrócie jutro przyjadą pudła styropianowe na domki dla kociastych. :1luvu: :1luvu: :)
A teraz wieczorową porą koty urządziły sobie polowanie na młodego szczura :? Ten piszczy a one świrują żeby go z żywopłotu ściągnąć do tego wcześniej jeszcze biegł za mną :evil: się wystraszyłam i uciekłam :lol: :ryk:

CatAngel

Post » Śro wrz 11, 2013 7:23 Re: Bezdomniaczki.WIELKA ŚRODA dla kotów nadchodzi :)

Chciał, żebyś go przygarnęła :(
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro wrz 11, 2013 9:33 Re: Bezdomniaczki.WIELKA ŚRODA dla kotów nadchodzi :)

CatAngel pisze:Nosz chyba mi post zniknął z rana. No nic w skrócie jutro przyjadą pudła styropianowe na domki dla kociastych. :1luvu: :1luvu: :)
A teraz wieczorową porą koty urządziły sobie polowanie na młodego szczura :? Ten piszczy a one świrują żeby go z żywopłotu ściągnąć do tego wcześniej jeszcze biegł za mną :evil: się wystraszyłam i uciekłam :lol: :ryk:

od tego są koty :D
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro wrz 11, 2013 10:42 Re: Bezdomniaczki.WIELKA ŚRODA dla kotów nadchodzi :)

Przyszły :D :D

Obrazek Obrazek

CatAngel

[poprzednia][następna]