OTW9- ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 29, 2013 8:57 Re: OTW9- ...

:cry:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sie 29, 2013 15:40 Re: OTW9- ...

ASK@ pisze:Nasza Lila odeszła.
dom przeklętych?

Małe kociaczki spod szpitala w Rybniku, zaopiekowane, nagle zaczęły odchodzić.
viewtopic.php?f=1&t=153881&start=165
I tam ktoś napisał o kolejnym nieszczęściu
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

To chyba ten rok...13 jest nam nieżyczliwy.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Czw sie 29, 2013 18:01 Re: OTW9- ...

Asiu, bardzo współczuje :(

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt sie 30, 2013 7:17 Re: OTW9- ...

Danka się trzyma. Przekazałam Wasze uściski i pozdrowienia.
Wśród ludzi jest taka jak zwykle. Ale w zaciszu pokoju...
Na pustym stołeczku dziś Tosia przysiadła. Tak nieśmiało, na rożku. Patrzyła na mnie zdziwiona, że jest miejsce. Nikt ją nie spędza, nikt nie fuczy.

Ja po dziecinnemu obraziłam się na Figurkę i chadzam drugą stroną ulicy. Głupie? Tak, głupie ! ale przemóc się nie mogę bo w środku żal aż kipi. Tyle istnień odeszło, malutkich i doroślaków. W bólach ,cierpieniu... Końca nie widać złemu co się w około dzieje. Wczoraj rankiem Agneska szukała jakiegoś otwockiego weta by koci pomóc [*]- nie udało się. W nocy Halinka poza forumowa, szukała pomocy dla kociaka z kalici bo wenflon się zapchał i łapka puchła. Już ubieraliśmy się by podjechać ale dała radę sama wyciągnąć. Mała w bardzo ciężkim stanie. Matkę zagryzł pies. Rodzeństwo umarło. Tylko mała żyje ale czy przeżyje? Kciuki potrzebne.
Co się dzieje? Czy Góra serca i litości nie ma?

Myszka musi być nadal dokarmiana strzykawką. Muszę Convę dokupić bo ostatnia saszetka ,reszteczka jest. Mikuś szaleje. Odrobaczamy się w weekend. Tamuni oczki łzawią nadal ale humor dopisuje.
Białej nie ma. Rudy płacze by go głaskać. Je po drugiej stronie ulicy, obok ruiny budy ... Czarny zaczyna się wdzięczyć.

Dziś przełażąc przez płot zaczepiłam spodniami o leżące konary i zawisłam w półkroku w pozycji mało fajnej. Szpagat rozdarty prawie był. I nie mówię o spodniach. Ledwo się rozplątałam i prawie oka nie wydłubałam innym, wiszącym gałęziem. Za stara jestem na takie ekscesy.

Chatte dziękujemy za wczorajszą wizytę i mokre dla kocińskich. Mokre było na prawdę mokre bo jakiś koci doopek olał paczkę.
Prawie wszystkie zwierzaki się gościowi zaprezentowały. Prawie. Bo Rudzik to kot niewidoczny. Zmaterializował się od razu po zamknięciu drzwi.
Ostatnio edytowano Pt sie 30, 2013 8:40 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 30, 2013 7:45 Re: OTW9- ...

Mała u Halinki odeszła [*]
Brykaj dzieciaku za TM.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 30, 2013 9:10 Re: OTW9- ...

Tyle nieszczęścia ostatnio wokół :cry: :cry: (*)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt sie 30, 2013 9:18 Re: OTW9- ...

Biedne te dzieci, które odchodzą... Biedni my, że nie damy rady zatrzymać...
[']
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt sie 30, 2013 10:44 Re: OTW9- ...

Upraszam moderatorów o czas i cierpliwość.
Zamknę ten nieszczęsny wątek .
Może też zamknę zły los co naszych podopiecznych , nas wszystkich ostatnio dotyka.
Niech się odwróci , niech przepadnie wszystko co złe.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 30, 2013 11:09 Re: OTW9- ...

ASK@ pisze:Niech się odwróci , niech przepadnie wszystko co złe.
amen
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt sie 30, 2013 12:51 Re: OTW9- ...

[*]
Asiu czytałam wspomnienie o Liluni[*]! Tak pięknie potrafisz pisać, że prawdopodobnie każdemu kto lubi zwierzęta podczas czytania staną w oczach łzy – przez wszystko co piszesz zawsze przebija ogromna miłość dla zwierząt :1luvu:
Zaglądam i ujawniam się czekając na nową część wątka :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt sie 30, 2013 19:08 Re: OTW9- ...

Witaj Ewuś.
Lila mnie nie kochała, albo kochała inaczej. Ale była ważna w naszym życiu i zabrała kawał serca.

Znów Wyszków
Proszę zaglądajcie, podbijcie watek, może ktoś pomógłby w fb... Ona tam zostanie na zimę...Bez szans...

viewtopic.php?f=1&t=156201&p=10071327#p10071327

Poszłam kupić Convę. Zobaczyłam koty żebrzące na przystanku. Miałam puszkę, polazłam za nimi i...ścięłam się z panią mieniącą się ich właścicielką co mi kazała ze swego, publicznego wszak, chodnika wynosić. Na pomoc wezwała męża, matkę i wszystkich świętych obdarzając mnie inwektywami mało boskimi. Miałam wielką chęć zostać i iść na udry. Niech wzywa policję i tych swych świętych. Ale zaułek oddzielony od ulicy budynkiem, ja sama...Przestraszyłam się. Starczyło mi na tyle odwagi by cała puszkę kotom wysypać i udzielić babie nauk co jej wolno a co nie. Godnie odeszłam. Ale podle się czuję.
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 30, 2013 19:10 Re: OTW9- ...

Uważaj, proszę.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sie 30, 2013 20:09 Re: OTW9- ...

Liluniu [*]
malutka [*]
Asiu, dopiero teraz weszłam i takie wieści :( . Bardzo Wam współczuję - zwłaszcza Dance. Do bani ten rok.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 30, 2013 22:45 Re: OTW9- ...

Asiu, Danusiu bardzo Wam współczujemy :cry:
Liluniu[*]
u Okruszka leczenie na razie też nic nie daje

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Sob sie 31, 2013 10:15 Re: OTW9- ...

Hania66 pisze:Asiu, Danusiu bardzo Wam współczujemy :cry:
Liluniu[*]
u Okruszka leczenie na razie też nic nie daje

Trzymam za Okrusia kciuki.
Co za franca dopada dzieciaki :?

Dziś spełnił się mój koszmar karmicielki. Co sobie pomyślałam to się spełniło. Nie chciało mi się przez płot skikać do kotów na kotłowni, to wciskałam się przez dziurę w betonowym płocie. To ta gdzie sobie wczoraj mało szpagatu nie zafundowałam. Płot w tym miejscu jest z betonowych pełnych elementów i ktoś środkowy wybił. Ilekroć przełaziłam to miałam obawy czy mi na kark nie spadnie. No i spadło. Dziś o świcie mało co nie poległam na placu otoczona brudami i resztkami nerek co by mi z bezładnej łapki wypadły.Uff, noga mi się tylko zablokowała ale płyta nie opadła do końca blokując się po skosie. Miałam duszę na ramieniu. Oj, miałam. A, że byłam po właściwiej, kociej stronie to poszłam jednak, bohaterka puknięta, nałożyć żarełko. A w baraku chrupkowa micha była pusta 8O . Wczoraj jeszcze pełne brzeżki były. Dygu, dygu...skoku ,skoku podyrdałam po chrupki. Potem znów dygu, skoku, nasypałam. Droga powrotna też była bezpiecznie przeprowadzona. Nie zawisłam na płocie.
Na nożynie mam siniak wielkości śliwki. Widzę, że ma tendencję zmiany koloru na bardziej widoczny. I bardziej bolący. Mam imprezę niedługo ,gdzie lekko kusa kieca była w planie, a tutaj taka ozdoba. No, jeśli się w tą kiecę wcisnę.

Co by nie było, stracha miałam i miałam ogromne szczęście. Za chciało mi się prostych rozwiązań.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]