poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2005 23:23

Hej, to ja też się przywitam :D Na imię mam Kasia, jestem ze Szczecina. Do wieku jeszcze się mogę przyznawać (25) :D . Na dole zdjęcia moich zwierzątek. Czar to niespełna 12 letni folblut, a Piotruś dwu i pół miesięczny Norweg. Czekam na niego z utęskinieniem, zostały mi jeszcze 23 dni. :twisted: Mamy jeszcze w rodzinie dwa koktajlowe czarnuchy i dwa psy rasy Jack Russsell Terrier.
Do you think this is wise, boy? Crossing blades with a pirate?
Obrazek

Ćma

Od: Wto sty 18, 2005 11:51

Post » Czw sty 20, 2005 8:48

To ja również się przedstawię. Mam na imię Michalina nazwisko Michalska, 42 lata :twisted: (duchowo 24 :D ).
Oto mój inwentarz:

mąż (43 l)
córka (15 l)
syn (9 l)
kot Tygrys rasa europejska (prawie 6 l)
kot Teodor (Teoś) rasa brytyjska (4 miesiące)
świnka morska Alex (3 l)
bojownik rybka (5 miesięcy)
kupa gupików (3 miesiące) 2 kiryski, 2 otoski, 2 slimaki, 5 neonków - jedno akwarium

wcześniej były: myszy (2 mioty), ptaszki zeberki Asia i Kubuś, chomik Bobek

wiecej grzechów nie pamiętam i proszę o wyrozumiałaść :lol:
Michalina + 2 ogony Tygrys i Teoś
Obrazek Obrazek Obrazek

michalinka

Od: Śro gru 01, 2004 9:45

Post » Czw sty 20, 2005 11:22

Plocia, Ćma i Michalinka, witajcie na forum :D

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Czw sty 20, 2005 15:54 Psiara czy kociara

Hej!
Poniewaz ktos mi tu watpił, czy ja aby kociara, bo jak na razie to ino koci baby sitter, to ja na to: zwierzetara :-) Koniara tez, hy, hy :-)

Stworzenia sa pod nasza opieka i na pohybel łobuzom, ktorzy im robia krzywde. Na peeeewno nie zamierzam prowadzić dyskusji pt. masło czy margaryna. Forget it!

Choc powiem, że zblizam sie do zostania seryjnym zabójca niektórych osobników gatunku ludzkiego. Domyslcie sie, ktorych. Ha.

Pozdraffy y pyffko, live long and prosper et ceatera..
Una (z Pogranicza zreszta :-))
live long and prosper!

Una-z-Pogranicza

Od: Pt sty 14, 2005 20:51

Post » Sob sty 22, 2005 22:50

Wojtek pisze:[...]Są na Forum osoby z "męskimi" pseudonimami, a płci wręcz przeciwnej :D[...]

Takie Izoniusze na przykład... Przedstawiałam się tu kiedyś, ale daaawno :P , więc:
mam na imię Asia, w internecie często jako Isa L. W kwietniu skończę 17 lat, chodzę do I klasy ogólniaka (profil pol.-wos :D :D :D) Mieszkam z Rodzicami i rodzeństwem w Sopocie, od prawie siedmiu (8O) już lat opiekujemy się biało - łaciatym Izoniuszem :D .

Od pewnego czasu coraz rzadziej na forum pisuję z przyczyn różnych :( .
Teraz niestety muszę już zmykać, bo brat mnie wygania, a baterie z klawiatury są coraz bliższe śmierci ;) .

Izoniusz

Od: Sob gru 07, 2002 20:46

Post » Nie sty 23, 2005 12:24

Witam forumowiczow, jestem tu po raz pierwszy czynnie, biernie od wrzesnia. Wasze wypowiedzi niejeden raz mi pomogly. Jestem opiekunka trzech kotek, o bardzo zroznicowanym temperamencie, ale za to monochromatycznym ubarwieniu. Ciesze sie, ze takie forum istnieje.

Yola

Od: Nie sty 23, 2005 12:10

Post » Nie sty 23, 2005 14:28

To ja sie też oficjalnie przedstawię - z braku czasu bywam tu tylko co jakiś czas :(
Ewelina i liczę sobię 23 wiosny. Pochodzę z Gdańska ale studiuję i mieszkam w Warszawie. Studiuję pedagogikę - specjalność andragogika.
W moim rodzinnym domku zawsze były zwierzaki (chyba wszystkie z możliwych), ponieważ moje rodzeństwo też przynosiło do domku różne znajdy :D
Teraz już w własnym mieszkanku z TZ mamy kicię Cleo. Przed kicią mieliśmy myszki ale jak z 2 zroniło się 13 i w dodatku w domku zjawił się mały i sprytky kotek, to niestety dla myszek musieliśmy poszukać innego domku. Teraz cała 13 mieszka u naszego kolegi ;) i mają się dobrze (żadnego kota na terrarium) :lol:
Obrazek Obrazek

Ewelina_Cleo

Od: Wto lis 30, 2004 21:24

Post » Nie sty 23, 2005 17:32

Co prawda wpisuję się bardzo rzadko, ale muszę choć zerknąć codziennie. Mam na imię Magdalena, TZ - ta z kocią manią równą mojej, 2 koty "na stanie": 5 letnią kociczkę o wdzięcznym imieniu Chwaścik i 1,5 letniego Wasylka – oba buraski, kilka kotów podwórkowych na półgarnuszku, jednego bruneta u TZ - ta w pracy i wirtualnie Dziumdzię od p. Hanki. Pozdrawiam wszystkich.

Królik111

Od: Pt sie 08, 2003 10:17

Post » Nie sty 23, 2005 17:41

a aj mam na imie Ewa mam 20 lat i studiuje zarzadzanie na politachnice warszawskiej . mieszkam na kabatach w warszawie i zalamuje sie ludzkim stosunkiem do zwierzat...

jeszcze do niedawna mialam kotke o imieniu kropka. kropeczka byla strasznie przytulasta i kochana i spokojna i wogole... ale niestety choroba okazala sie silniejsza...

historia kropci tutaj
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=23613

teraz mam kocurka o imieniu lulus...
lulu jest dla odmiany kochanym urwisem

zdjecia obu w podpisie.
Ostatnio edytowano Pt lut 11, 2005 19:45 przez covu, łącznie edytowano 1 raz
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

Post » Nie sty 23, 2005 22:17

Witam
Mam na imię Ewa, w moim wieku o latach już sie nie mówi. Od niedawna jestem na forum. Jestem byłą księgową obecnie nie pracuję - na świadczeniach. Mam 2-ch synów jeden już na swoim z 2-ma synami drugi na studiach + TŻ i zwierzyniec.
Zainteresowania to zwierzęta konie, psy i od niedawna koty, ogród oraz podróże ( obecnie niestety nie stać mnie na nie).
Mam 2 letniego psa setera Igora poprzednio miałam przez 10 lat jego ojca ( nadal nie mogę o Egonie zapomnieć, był wspaniały).
Mieszkają z nami : przyniesiona ze stajni przez syna 2 lata temu kotka buro-biała Matylda oraz od lipca zeszłego roku kocurek bury Odi. PO kocurka syn jechał aż do Świdnicy - i przywiózł taką zagłodzoną biedę.
Może jeszcze uda mi sie kiedyś namówić TŻ na trzeciego ( koniecznie ruda lub trzykolorowa) ale na razie nie ma o tym mowy.
Matylda jest kotką wysterylizowana i wychodzącą ( jednak nie oddala sie daleko od domu i jest bardzo nieufna wobec obcych).
Odi jak narazie nie wychodził jeszcze dalej jak na taras i do ogrodu. Zimą koty nie wychodzą nie ma szans aby wystawić je za drzwi - wracają z prędkościa światła. No cóż poczekamy do wiosny. Ja sie cieszę że nie wychodzą bo w domu nic im nie grozi.
Jak mi sie uda to dołączę zdjęcia zwierzyńca.

http://upload.miau.pl/44259.jpg
Matylda i Odi
http://upload.miau.pl/44265.jpg
Odi
http://upload.miau.pl/44287.jpg
Matylda
http://upload.miau.pl/44284.jpg
Igor

pozdrawiam wszystkich
Iburg
Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2005 12:58 przez Iburg, łącznie edytowano 1 raz

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie sty 23, 2005 22:37

Ooooooooooooooooooch!!! Jakie cudowne koty! (może lepiej podać linki?)
Witajcie na forum, jak to dobrze, że jesteście! :D
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon sty 24, 2005 17:04

O rany - nie chciałam posłać takich dużych zdjęć .
Jak mam zrobić aby poszły tylko same linki
Mam jeszcze parę zdjęć aby sie pochwalić, ale teraz to boje sie wysłać, aby znowu wszystkie takie duże nie weszły.
Dzisiaj Matylda pierwszy raz sama wyszła na taras , zrobiła 10 kroków po śniegu i biegiem wróciła do domu, a Odi się zaparł i nie wyszedł.
Pozdrawiam razem z psem i kituchami
Iburg

Iburg

Post » Pon sty 24, 2005 22:28

Iburg pisze:O rany - nie chciałam posłać takich dużych zdjęć .
Mam jeszcze parę zdjęć aby sie pochwalić, ale teraz to boje sie wysłać, aby znowu wszystkie takie duże nie weszły.
Dzisiaj Matylda pierwszy raz sama wyszła na taras , zrobiła 10 kroków po śniegu i biegiem wróciła do domu, a Odi się zaparł i nie wyszedł.
Iburg

Witaj, Iburg - bardzo piękne futrzaste osóbki :lol:
Do fotek podawaj sam adres (http://.....), bez [img]. Każdy sobie sam kliknie, otworzy mu się w nowym okienku i ciut zmniejszone :wink:
Zmień w tym poście, co go już widać na forum - w jego prawym górnym rogu masz "zmień" - bo rzeczywiście trochę rozsadza wątek :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon sty 24, 2005 22:33

PumaIM pisze:
Iburg pisze:O rany - nie chciałam posłać takich dużych zdjęć .
Iburg

Witaj, Iburg - bardzo piękne futrzaste osóbki :lol:
Do fotek podawaj sam adres (http://.....), bez [img]. Każdy sobie sam kliknie, otworzy mu się w nowym okienku i ciut zmniejszone :wink:

Albo zamiast [img] wpisz [url] :D
Pozdrawiam i witamy na forum ;)

KaLciA

Od: Pon sty 03, 2005 22:49

Post » Wto sty 25, 2005 15:53

Witam
Serdecznie dziękuję za rady. Jakos sobie dzieki nim poradziłam. Komputera nie mam za bardzo opanowanego - czasem korzystam z pomocy syna, ale jego często nie ma. I dlatego czasem wychodzą mi takie dziwne rzeczy.
Jeżeli można to dołączam parę fotek moich futrzaków.
http://upload.miau.pl/44390.jpg
http://upload.miau.pl/44393.jpg
http://upload.miau.pl/44387.jpg
Pozdrawiam
Iburg

Iburg

[poprzednia][następna]