WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 26, 2013 21:02 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Witam i podsyłam dawno obiecaną fotkę Williego :ok:
Kocio ma się dobrze i jak widać czas spędza na relaksie w umywalce, dobry punkt obserwacyjny 8)

Obrazek

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto lut 26, 2013 21:04 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Agness78 pisze:Witam i podsyłam dawno obiecaną fotkę Williego :ok:
Kocio ma się dobrze i jak widać czas spędza na relaksie w umywalce, dobry punkt obserwacyjny 8)

Obrazek

on jest boski :1luvu: :ryk:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro lut 27, 2013 20:19 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Agness78 pisze:Witam i podsyłam dawno obiecaną fotkę Williego :ok:

Obrazek

Cudny aniołek z niego :1luvu: , a i umywalka dopasowana rozmiarami do niemałego kitka :wink:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Czw lut 28, 2013 21:08 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

No i mammy happy end :lol: , chociaż droga była długa i z wybojami.Ale co tam, ważne, że kocio szczęśliwy :lol:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob mar 09, 2013 17:12 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Agness78 pisze:Zapraszam na bazarek na WROKOTKI : viewtopic.php?f=20&t=151474 :ok:

Agness78

Post » Nie mar 17, 2013 15:58 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Agness78 pisze:Zapraszam na BAZARKI na WROKOTKI :)
Kocie gadżety: viewtopic.php?f=20&t=151697 :kotek:
Krem Bioderma: viewtopic.php?f=20&t=151474 8)

Agness78

Post » Nie kwi 07, 2013 12:43 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Czy wiadomo coś jak tam kotuś się miewa?

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Wto kwi 23, 2013 19:56 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

U Williego bardzo dobrze - jeśli chodzi o socjalizację w nowym domu. Wychodzi już na dwór, pod kontrolą i bacznym okiem psów :) , zwłaszcza jednego który ma na niego "oko" i zagania do domu jak się oddali za bardzo :) Jak to kot jest wszystkiego ciekawy i uwielbia ogród, garaż i samochód.

Niestety jest problem z nosem. Nie przeszła mu ta sapka, którą miał przy przyjeździe, a wręcz chyba się zwiększyła. Razem z panią weterynarz brane były wszystkie ewentualności pod uwagę i stosowane leczenie, ale nic nie pomaga. Możliwe że są to polipy. Być może trzeba będzie skonsultować go we Wrocławiu :(

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problem albo mógłby polecić weta który byłby w stanie kota zdiagnozować i leczyć?

A o to Willy na wiosennym spacerze :1luvu:

Obrazek Obrazek

Agness78

Post » Wto kwi 23, 2013 22:53 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Agness78 pisze:U Williego bardzo dobrze - jeśli chodzi o socjalizację w nowym domu. Wychodzi już na dwór, pod kontrolą i bacznym okiem psów :) , zwłaszcza jednego który ma na niego "oko" i zagania do domu jak się oddali za bardzo :) Jak to kot jest wszystkiego ciekawy i uwielbia ogród, garaż i samochód.

Niestety jest problem z nosem. Nie przeszła mu ta sapka, którą miał przy przyjeździe, a wręcz chyba się zwiększyła. Razem z panią weterynarz brane były wszystkie ewentualności pod uwagę i stosowane leczenie, ale nic nie pomaga. Możliwe że są to polipy. Być może trzeba będzie skonsultować go we Wrocławiu :(

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problem albo mógłby polecić weta który byłby w stanie kota zdiagnozować i leczyć?

Obrazek Obrazek

Ja się spotkałam z takim przypadkiem. Było podejrzenie polipów, ale nie pamiętam teraz czy na 100% je stwierdzono, chyba właśnie nawet zostały wykluczone po badaniach, nosek był drożny ale kotka coraz trudniej oddychała i w pewnym momencie zaczęła się dusić... Nie dało się zdiagnozować co było przyczyną, leki nie działały. Było podejrzenie problemów z krtanią lub tchawicą. Niestety to paskudztwo (czymkolwiek było) rozwinęło się tak bardzo, że kicia niemal dusiła się kilka razy dziennie i w końcu została uśpiona... Miała 8 lat i tak jak Filip (wiem, że już nie Filip, ale wiadomo o kogo chodzi ;) ) przeszłość na podwórku. Filipek był u mnie tydzień albo dwa przed tym jak znalazł się dla niego domek. Jego trudniejszy oddech był niczym przy charczeniu Tekli, ale skoro coraz trudniej mu oddychać, to nie wykluczone, że to będzie się pogłębiać. Nasi weterynarze nie byli w stanie aż tak dokładnie tego zbadać jak mogą to zrobić we Wrocławiu, dlatego trzymam mocno kciuki przede wszystkim za namierzenie problemu :ok: :ok: :ok:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro kwi 24, 2013 9:57 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Moja Niunia ma niedrożny nosek i przez to taki świszczący oddech. Od prawie 5 lat, a tyle ją znam, sytuacja nie pogarsza, dolegliwość się nie pogłębia. Dajemy radę. Jest już starszą kotką, ma ok. 13 lat, może więcej i też kiedyś była bezdomna.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw kwi 25, 2013 18:48 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Ależ Willy (Filipek!!) jest cudny :1luvu: :1luvu:
Bardzo dobrze, że pieski go pilnują! mają kocura niedobrego, to mogą go zaganiać, a co!

Agness78 pisze:U Williego bardzo dobrze - jeśli chodzi o socjalizację w nowym domu. Wychodzi już na dwór, pod kontrolą i bacznym okiem psów :) , zwłaszcza jednego który ma na niego "oko" i zagania do domu jak się oddali za bardzo :) Jak to kot jest wszystkiego ciekawy i uwielbia ogród, garaż i samochód.

Obrazek Obrazek

Ja mieszkam z takim problemem już ponad 1,5 roku...
Mój Vaderek tuż po złapaniu w listopadzie 2011 był zdrowy przez jakieś 2 tygodnie, po kastracji przywiozłam go od weta i tak już charczał, myślałam że się przeziębił, ale nie...charczenie/sapanie/coś a'la pociąganie nosem towarzyszy mu cały czas od tamtego czasu z różnym nasileniem, jedynie zauważyłam, że Vader woli jak jest większa wilgotność powietrza - leżakuje zwykle blisko świeżo powieszonego prania.
MIał robioną rhinoskopię, która nie wykazała polipów ani nieprawidłowości w budowie noska, natomiast osłuchowo jest bez zmian, bo "niepokojące dźwięki" powstają gdzieś powyżej krtani...
I tak sobie żyje, ma się dobrze, jest niegrzeczny i łatwo go znaleźć jak się denerwuje, bo wtedy charczy głośniej, za to w niczym mu to nie przeszkadza, biega, rozrabia szaleje i tłucze inne koty...

*badanie wykonywał dr Skzypczak z UP wrocławskiego w lecznicy Vet Care Niedzielskiego na ulicy Komandorskiej.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Czw lip 18, 2013 19:50 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

No i cisza u Filipka :( ...Czy coś wiadomo co słychać u kotusia?

yolaantaa

Od: Śro lis 14, 2012 14:10

Post » Czw lip 18, 2013 20:43 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Ki ius ma się dobrze, jego pani jest ze mną w kontakcie. Niestety sapka nadal się pojawia ikotek niedługo przyjedzie do Wrocławia na badania. Jak będzie wiadomo cos więcej, napiszę.

Agness78

Post » Czw sie 29, 2013 22:33 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Szukam pilnie DT/TDT dla rudej kotki znad morza :oops:
viewtopic.php?f=13&t=156189&p=10069727#p10069727
Proszę o pomoc w szukaniu kąta dla niej :(

Agness78

Post » Czw sie 29, 2013 23:19 Re: WRO rudo-biały kocur aklimatyzacja w DS-trzymamy kciuki!

Co słychać u Filipka, czy miał już jakieś badania?
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

[poprzednia][następna]