Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 27, 2013 10:44 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

My też pozdrawiamy z 11 kotkami :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Wto sie 27, 2013 15:56 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:My też pozdrawiamy z 11 kotkami :)

Dzięki za pozdrowienia. Jak tam nowego domki dla kotków czy coś się pojawiło? :roll: :lol:
U nas na niestrzeżonym parkingu znowu są dwa nowe kotki, ale panowie z trafostacji zrobili im dwie budki natomiast do trafo nie mają wstępu bo wstawiono nowe metalowe drzwi bez dziur. Na zimę trzeba chyba będzie te budki ocieplić. Mają tam sianko Ludzie dokarmiają. Jedna kotka lub to kotek całkiem jest podobny do Kiciuni parkingowej, tęż ma takie zielone oczka tylko tułów ma dłuższy. Drugie kocie podobne do Maciusia. Są pół dzikie. :roll:
Obrazek

jasia.stargard

Od: Wto sie 27, 2013 10:14

Post » Wto sie 27, 2013 16:43 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

A u nas domków nie ma. Mamy małe kocię, ma teraz ze dwa miesiące, a jest u nas od 6-7 tygodni. Mama butelką je dokarmiała. Teraz szukam jej domu. 10 pozostałych kotów raczej już zostanie, bo nie ma o nich żadnego zapytania .

olafen

Post » Wto sie 27, 2013 16:52 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:A u nas domków nie ma. Mamy małe kocię, ma teraz ze dwa miesiące, a jest u nas od 6-7 tygodni. Mama butelką je dokarmiała. Teraz szukam jej domu. 10 pozostałych kotów raczej już zostanie, bo nie ma o nich żadnego zapytania .

Trzeba ponowić znowu ogłoszenia na różnych forach, teraz ludzie chcą nieraz kotki, które mają nawet parę lat. Może akurat się uda, trzeba ogłaszać. 8)
Obrazek

jasia.stargard

Post » Wto sie 27, 2013 16:53 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Mają ogłoszenia

olafen

Post » Wto sie 27, 2013 16:54 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Mają ogłoszenia

Ewik85 ma szczęście do szukania domków dla kotków, poproszę ją może ona "coś" pomoże. Trzeba w różny sposób próbować.
Obrazek

jasia.stargard

Post » Śro sie 28, 2013 16:32 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Dzisiaj odwiedziłam kotka podobnego do Kiciuni, dał mi się cały czas głaskać. Ale przytulaśne kocie, to kotek ma dwa bąbelki pod ogonkiem. Pyszczek ma taki sam jak Kiciunia z zielonymi oczkami. Muszę zrobić mu fotki i zacząć go ogłaszać, jeszcze ostatecznie przez wrzesień mógłby być na zewnątrz. To też młody kotek i oswojony, ktoś nie dobry wyrzucił go z domku. :(
Obrazek

jasia.stargard

Post » Śro sie 28, 2013 20:20 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Pewnie zaczął znaczyć i go wyrzucili.

W Pajęcznie znalazł sie rudasek, brat Sisulki. Tez chyba go ktoś dwa lata temu załapał i teraz wyrzucił.

Odnalazła się Funieczka, z białym krawacikiem. Ktoś ją złapał i gdzieś jest, ale wyglądała na zadbaną, więc nie robiłyśmy rabanu. Dobrze, ze żyje i ma się dobrze. Nie jest kotem wychodzącym. Rzadko jest na dworze.

olafen

Post » Czw sie 29, 2013 15:11 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Obrazek
A to Pusia.
Obrazek
A to Sisulka.
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pt sie 30, 2013 9:01 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Pewnie zaczął znaczyć i go wyrzucili.

W Pajęcznie znalazł sie rudasek, brat Sisulki. Tez chyba go ktoś dwa lata temu załapał i teraz wyrzucił.

Odnalazła się Funieczka, z białym krawacikiem. Ktoś ją złapał i gdzieś jest, ale wyglądała na zadbaną, więc nie robiłyśmy rabanu. Dobrze, ze żyje i ma się dobrze. Nie jest kotem wychodzącym. Rzadko jest na dworze.

Kotek z parkingu niestrzeżonego przychodzi na moje zawołanie jest bardzo miziasty, daje mi się cały czas głaskać. Nie potrzeba będzie żadnej klatki-łapki aby go zabrać do nowego domku. Dzisiaj mu cyknę zdjęcia. :lol:
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pt sie 30, 2013 13:28 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Moje kotki na domowym "wybiegu".
Obrazek Obrazek
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pt sie 30, 2013 16:14 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Kotki śliczne. :D
A czy Sisulka już wchodzi na kolanka ?

olafen

Post » Pt sie 30, 2013 16:25 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Kotki śliczne. :D
A czy Sisulka już wchodzi na kolanka ?

Nie, jeszcze nie wchodzi na kolanka. Ale i tak ją kocham, tylko nie mogę ją poprzytulać. Za to Pusia daje się wymiziać na wszystkie strony. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Dzisiaj wracając z parkingu obok naszego domu też przy szkole tylko z drugiej strony był kociak, mały taki śliczny pingwinek z krapiatą mordką i łapkami. Widziałam go wcześniej rano, początkowo myślałam, że to kotek kogoś tylko tak sam spaceruje ale sąsiad mówił, że już go od 3 dni widzi na podwórku. Do każdego podchodzi, jest oswojony, znowu ktoś nie dobry go wywalił z domu.
Otrzymałam telefon od Ewik85, że znajomy chce małego kotka, początkowo myśleliśmy o tym Kiciusiu podobnym do Kiciuni. Jednak okazało się, że chce takiego maleńkiego. Złapałam go bez problemu, po prostu podszedł sam do mnie i młodzi przyjechali i zaraz go zabrali do nowego domku. Ewik to czyni jak błyskawica. Nowy domek chce go już tam zostanie na stałe.
Bardzo się cieszę, że to maleństwo 3 może 5 miesięczne nie będzie bez dachu nad głową.
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt sie 30, 2013 16:36 przez jasia.stargard, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jasia.stargard

Post » Pt sie 30, 2013 16:29 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Szkoda, że tak długo to trwa, ale może w końcu kiedyś złamie :wink:

olafen

Post » Pt sie 30, 2013 16:37 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

olafen pisze:Szkoda, że tak długo to trwa, ale może w końcu kiedyś złamie :wink:

Dopisałam do poprzedniego postu o małym kotku. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia.stargard

[poprzednia][następna]