Filomen pisze:agula76 pisze:Dziewczyny czy mogę uzyskać informacje gdzie ubiegać sie o darmowe talony na sterylki ewentualnie jak to załatwić ?..
Na środuli sytuacja patowa-starsza karmicielka w sumie chyba jedna na kilkuset lokatorów i 12 kotów , 3 kotki non stóp rodzące, obecnie około 8 kotów około 3 miesięcznych , chorują, umierają przez zimę, i tak w kółko...rozdz sie kolejne...Pani jest w stanie ograniczyć sie tylko karmienia....sąsiedzi narzekają że im pchly do domu wskakują więc na pomoc tych ludzi na pewno nie ma co liczyć
I...2 kotki ciężarne na terenie zakładu pracy na ul. Stawowej w Sosnowcu...przeganiane przez pracowników, tylko jeden je dokarmia, ale twierdzierdzi ze kotek nie wysterylizuje najwyżej urodza i małe poumieraja
Ją że swojej strony mogę kotki złapać zawieść do weta , przetrzymać po sterylce,. Potrzebne byłyby na cito 5 talonów na sterylki . Czy ktoś mieszka na środuli żeby pomoc w dokarmianiu tych kociakow, sa bardzo wychudzone. Sama też bede jedzeniev teraz dowozić .
mozemy zapłacić za sterylizacje jezeli nie ma juz z miasta (zadzwoń do WGK) to mozesz umówić w Lupusie albo w Katowicach u dr Skolika. zapłacimy
Ja jestem ze Środuli - postaram się pomóc Aguli jako ktoś od nas ale z tego co z rozumiałam prócz sterylek przydałaby się im karma. Obczaję co i jak o dam znać