Bateria za szybko sie rozladowuje- wscieklam sie na tego Samsunga -poszedl do reklamacji i do ekspertyzy
Dzis mialam siedziany dzien- w nocy siedzialam nad papierkami do, potem dwie konf i dwa skzolenia-bylam tak padnieta,ze poszlam do dzungli popodlewac roslinki,by sie troche poruszac.
Wrocilam i dalej mam klap pupke
A robota czeka,ale wpierw musze ogarnac chalupke ,bo juz dwa dni nic innego nie robie tylko.............papierkuje.
Jutor ide do kina po poludniu na odreagowanie, dzis przyszla wielka paka z roslinkami,jutro beda sadzone
Zakwitla mi moja jeżowka - na zdjeciu wyszla pomartanczowo,ale jest czerwona
W dzungli czuje sie juz jesien.
Wieczorna walka z soba,by cos zrobic i nie pasc.....kryzys mam zdecydowanie.Wygrywa miau

Koty wybawione laserkiem-wszystkie reaguja na niego bardzo,lataly jak szalone. Pilnowalam,by sie nie zderzyly,bo lataja na oslep za nim.

Chyba sa w dobrej kondycji,bo nie dawalo sie ich zmeczyc

Piorka az takim zainteresowanie sie nie ciesza.
Odebralam dzis pake roslin dla mnie i kolezanki,ale bede miala roboty hyhy z sadzeniem

Dzungla ze mna zdecydowanie wygrywa,to co tydzien temu wyplewilam juz zaroslo

Chwilami mam ochote poddac sie i siegnac po chemie,ale ......opieram sie dziwlnie.
Ślimaki znow atakuja-w tym wypadku nie ma zmiluj- nie dam im zjesc mojej jeżowki

,floksow itd.Wystarczy,ze ledwo uratowalam niektore ostróżki. Dwie zbieraja sie do ponownego kwitnienia hurra. Moje iglaki maja sie niezle-wyglada tez na to ,ze wiekowe tuje......chyba poprawil sie ich stan po moim podlewaniu i nawozie
Zastanawiam sie jak zabezpieczyc i ktore rosliny na zime-pomalu trzeba o tym zaczac myslec-ktore rosliny chronicie?
Ja mysle o moich ukochanych.....hortensjach( ciesze sie,bo dwie podarowane przyjely sie ).
Bylismy do 20 w dzungli- komary ciely po 19.30 jak szlaone,a ja sie dzis nie spryskalam

Brosem.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.