Elisha i Beniamin

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 20:52 Re: Elisha i Beniamin - na wakacjach :)

korzystając z okazji, że TŻ i bejbi padli po podróży (a jak wiadomo kobiety najbardziej wytrzymałe są 8) ) skrobnę dwa słowa o moich Kotulkach!

Muszę na wstępie bardzo pochwalić i Elishkę i Benia, bo bardzo dzielnie się spisali. Benio praktycznie całą drogę (6 godzin) spał, a jak nie spał to sobie spokojnie siedział w transporterku. Elisia natomiast była mocno niepocieszona i sobie pocichutku pomiałkiwała, natomiast miała kilka drzemek. Ogólnie nie było histerii. Mieliśmy dwa przystanki, żeby kotki się załatwiły i napiły troszkę, ale tylko Benio skorzystał.

Po przyjeździe do ośrodka obydwa schowały się za łóżko i przez jakiś czas nie wychodziły. Następnie zaczęło się badanie terenu, skromne posiłki, zaliczenie kuwetki. Beniaminek się już tak zadomowił, że wariuje na całego. Natomiast Elisha nasłuchuje każdych nowych dźwięków i przeważnie chowa się pod poduszkę albo za łóżko. Widać, że jest jeszcze zaniepokojona zmianą miejsca.

Ale ogólnie muszę ich pochwalić, bo spodziewałam się, że będzie o wiele gorzej. Zobaczymy, jak minie pierwsza noc w nowym miejscu.

Milena_MK

Od: Sob lip 21, 2012 17:20

Post » Nie sie 18, 2013 20:53 Re: Elisha i Beniamin

Dzielne kotusie :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon sie 19, 2013 9:09 Re: Elisha i Beniamin

Superrrrrrrrrr :) :ok:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Pon sie 26, 2013 20:30 Re: Elisha i Beniamin

ufff i wróciliśmy... nie obyło się bez przygód, nasz synek we czwartek w nocy trafił do szpitala...

ale ogólnie wyjazd bardzo udany, bardzo polecam Ruciane-Nida a w szczególności ośrodek Energetyk.

Elisha i Beniamin czuli się jak u siebie, obyło się bez ekscesów żołądkowych. Jedyne, co mnie martwi to Beniemu wyszły na szyi takie plamki. Początkowo myślałam, że komary go pogryzły, ale nie schodzi mu to. Nie wiem, od czego mogło mu to wyjść. Kiedyś miał na szyi małą krostkę, ale ona znikła. A teraz to ma na szyi z 5 dużych bąbli. Nic się z tego nie sączy, w zasadzie nie widać, żeby w środku był jakiś płyn. Chyba wybiorę się do weta jutro, bo chyba go to swędzi... Pojęcia nie mam, co to może być. Elisha tego nie ma....

Milena_MK

Post » Pon sie 26, 2013 20:33 Re: Elisha i Beniamin

Co się stało synkowi? (w pierwszej chwili pomyślałam o kocie, no ale, ze kot do szpitala?)

Lepiej sprawdzić te krostki.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon sie 26, 2013 20:38 Re: Elisha i Beniamin

Antoś dostał w nocy ataku duszności... jest to o tyle dziwne, że cały dzień bawił się normalnie, nie miał nawet kataru. A tu nagle duszność i zapalenie oskrzeli. No nic, pewnie wolałby inaczej spędzić wakacje, niż w szpitalu, ale dobrze, że już sytuacja jest opanowana.

A z tymi krostkami pójdę na pewno. Ciekawe, co to jest...

Milena_MK

Post » Śro sie 28, 2013 10:16 Re: Elisha i Beniamin

Milena_MK pisze:Antoś dostał w nocy ataku duszności... jest to o tyle dziwne, że cały dzień bawił się normalnie, nie miał nawet kataru. A tu nagle duszność i zapalenie oskrzeli. No nic, pewnie wolałby inaczej spędzić wakacje, niż w szpitalu, ale dobrze, że już sytuacja jest opanowana.

A z tymi krostkami pójdę na pewno. Ciekawe, co to jest...

Milena_MK witaj po przerwie, wyjazd udany?
Uściski dla synka, czy czuje się lepiej? Byłaś z Benem w lecznicy? Daj znać co to były za krostki i jak się mają wszystkie dzieci
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Śro sie 28, 2013 10:42 Re: Elisha i Beniamin

Sylvanas - wyjazd baaardzo udany, oprócz epizodu w szpitalu. Na szczęście skończyło się na strachu. Będę musiała umówić się z synkiem do pulmonologa lub alergologa, żeby móc zapobiec takim "niespodziankom".

Koty suuuper, mam kilka zdjęć Beniaminka z wyjazdu, akurat ujęcia, kiedy rozkosznie się bawił, czyli tzw. wściekłe minki atakującego :)

Obrazek

Obrazek

Nie byłam z nim jeszcze u weta, ponieważ krostki znikają, są już prawie niewidoczne. Widocznie musiało to być pogryzienie komara...

Milena_MK

Post » Śro sie 28, 2013 11:25 Re: Elisha i Beniamin

Milena_MK pisze:Sylvanas - wyjazd baaardzo udany, oprócz epizodu w szpitalu. Na szczęście skończyło się na strachu. Będę musiała umówić się z synkiem do pulmonologa lub alergologa, żeby móc zapobiec takim "niespodziankom".

Koty suuuper, mam kilka zdjęć Beniaminka z wyjazdu, akurat ujęcia, kiedy rozkosznie się bawił, czyli tzw. wściekłe minki atakującego :)

Obrazek

Obrazek

Nie byłam z nim jeszcze u weta, ponieważ krostki znikają, są już prawie niewidoczne. Widocznie musiało to być pogryzienie komara...

Super, że się udało, oby Antoś nie miał już więcej przygód.
Beniaminek jaki drobniutki! Cudaczek i dobrze, że mu się nie pogorszyły pogryzienia.
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Czw sie 29, 2013 12:20 Re: Elisha i Beniamin

Pozdrowienia dla Antosia! :kotek: :kotek:
..........................♥Tosia&Bazyl♥.........................
ObrazekObrazek
'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.'

Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI

NatjaSNB

Od: Czw lis 08, 2012 10:03

Post » Czw sie 29, 2013 12:59 Re: Elisha i Beniamin

NatjaSNB pisze:Pozdrowienia dla Antosia! :kotek: :kotek:

dziękujemy pięknie!

Milena_MK

Post » Czw sie 29, 2013 14:56 Re: Elisha i Beniamin

To i my się przywitamy ;)
przecudowny Devonik! :1luvu: w Polsce chyba nie są zbyt popularne, ciężko spotkać. :)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Czw sie 29, 2013 15:16 Re: Elisha i Beniamin

Beniu, Ty słodziaku, zaciumkałabym Cię :mrgreen:
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw sie 29, 2013 18:48 Re: Elisha i Beniamin

Trufelia pisze:To i my się przywitamy ;)
przecudowny Devonik! :1luvu: w Polsce chyba nie są zbyt popularne, ciężko spotkać. :)

witamy, witamy :) tak, nie są aż tak bardzo popularne, aczkolwiek coraz bardziej o nich słychać. I dobrze, bo to cuuudeńka po prostu. Mają wspaniały charakter, dla ludzi którzy uwielbiają pieszczoty (jak ja :1luvu: )

vanesia1 pisze:Beniu, Ty słodziaku, zaciumkałabym Cię :mrgreen:

hehe nooo cudo moje, ciumkam codziennie a jemu wciąz mało :)

Milena_MK

Post » Czw sie 29, 2013 19:24 Re: Elisha i Beniamin

a tak z innej beczki, zastanawiam się, kiedy hamaczek wreszcie się podda pod ciężarem mojej dwójki:

Obrazek

:smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3: :smiech3:

Milena_MK

[poprzednia][następna]