Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 26, 2013 14:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.68, Trabant[*]

aktualna lista sierpniowa

1. Mały dzikusek ObrazekObrazekObrazek
dt Zosik
-leczenie/zabieg
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155905

2.Kotki dwa Obrazek
pod opieką Zosik
-leczenie
wątek: viewtopic.php?f=1&t=155747

3.Kotki dwa dt pinokio_
-zabieg usunięcia oczek
wątek :

4. Jula dt lidka02
-diagnostyka po usunięciu oczka-neurochirurg

myśle,że nie ma co czekać na rozliczenie do końca miesiąca jeśli pilno, Lidko, wyslij do Fundacji fakturę na juz , a ja sie skontaktuję z nimi
Ostatnio edytowano Wto sie 27, 2013 12:55 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon sie 26, 2013 14:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.68, Trabant[*]

ewexoxo pisze:A ja się tylko po cichutku zamelduję. FB i nasza strona internetowa znowu idzie do przodu, powoli wszystko akualizuję. Będziemy znów pracować nad popularnością, nad zbiórkami i przede wszystkim nad adopcjami :ok:

idzie, Ciociu, idzie, ale wierszyka o nas to nie wstawili a Krzyś tak ładnie napisał

Katia80 pisze:To ja zachęcę do głosowania wierszykiem, który wczoraj stworzył mój Krzyś, tylko tu wstawię wersję lekko skróconą i zmodyfikowaną (przeze mnie ;)):

Bo, może jeszcze nie wiecie,
Nie wszystkie koty na świecie
Całkowicie zdrowe są.
Nic nie widzą, kiedy śpią,
Ale też, kiedy już wstały.
Nie, świat nie jest doskonały.
My je zwiemy Ślepaczkami.
One nie paczą oczami,
Tylko sercem. Ktoś z Was zna
Takiego to Ślepaczka?
Ja - jednego. Z kolegami
Też kocimi Ślepaczkami
Do konkursu zgłosił się:
"Ślepaczek z Przyjacielem".
Tu Ślepaczki nie próżnują,
Lecz na fotkach się lansują.
Wejdź do wątku, możesz też
Zagłosować, jeśli chcesz.
Cały weekend albo dziś.
Pozdrowienia! Biały Krzyś.

i Ciocia by wstawili zdjęcia wygrane i ze są nagrody, aby więcej nas było potem

Ślepaczki

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sie 26, 2013 14:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

kochani, prosto z gór przybieżałam czem prędzej , aby ogłosić wynik naszego konkursu :D

wszem i wobec ogłaszam po solennym podsumowaniu z uwzględnieniem korekt, iż
zajmuje

I miejsce - zdjecie nr 24 z iloscią punktów 139 :ok: Gucio op.dorcia44
24.Wiadomo,że najlepszym przyjacielem małego kotka jest ...myszka :lol:
Obrazek
http://imageshack.us/photo/my-images/35/evgh.jpg/

II miejsce - zdjęcie nr 22 z ilością punktów 115 :ok: Gucio op. dorcia44
22. Gucio i przyjaciel
Obrazek
http://imageshack.us/photo/my-images/829/91ga.jpg/

III miejsce -zdjęcie nr 16 z ilością punktów 113 :ok: Kubuś op.lidka02
16.Kubuś trenuje przyjaciela :wink: Obrazek
http://imageshack.us/photo/my-images/69/gd4b.jpg/

nagrody ufundowane z własnych środków kierownika zamieszania i zespołu Klubu Ślepaczków :wink:

słowem Gucinek zgarnia dwie nagrody :mrgreen: -myśle,że podzieli sie ze swoim małym nowym koleżeństwem (dorciu44, maluszek z Cz-wy u Ciebie już?) :ok:

bardzo proszę o podanie danych do wysyłki dorcię44 i lidkę02

Myszolandia za ubarwianie komentarzami konkursu otrzymuje zaszczytne miejsce Klubowego Komentatora Ślepaczków z jednoczesnym zaproponowaniem całego etatu przy wszelkich konkursach , filmach, imprezach i co tam jeszcze slepaczki wymyślą :lol: :ok:

a Krzysio za uprawianie pierwszorzędnej reklamy wierszem otrzymuje specjalnie ode mnie paczuszkę smakołyków kocich z nadzieją, że takie przekupstwo poskutkuje uzyskaniem zgody na rozpowszechnianie wierszyka w naszych kolejnych konkursach a może nawet na fb :?: :ok: :1luvu:
proszę o podanie danych do wysyłki Katię80

za udział bardzo serdecznie dziękujemy modelom Obrazek

-niektórych fotografów prosimy o poprawę sztuki, aby w przyszłości kociaste wygrywały, bo wiadomo,że to kwestia fotografa a nie modela przecież :evil: :mrgreen: :wink:
każdy model i tak ma 100 punktów za to,że jest z nami :1luvu:

a najważniejsze kochani, że dzięki temu konkursowi możemy pomóc jakiejś biedzie - za udział w konkursie uzyskaliśmy 120zł :1luvu:
dziękujemy Wam

Obrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Pon sie 26, 2013 14:26 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

Bardzo ,bardzo dziękujemy :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon sie 26, 2013 23:50 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.68, Trabant[*]

pinokio_ pisze:Czy Gucio widzi?

Tak, trochę widzi, choć trudno stwierdzić czy tylko światło i cień, czy coś więcej.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto sie 27, 2013 12:55 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

Ad.1 naszej listy :D
berni pisze:Obrazek

To zdjęcie wymiata!!! :1luvu:
Te łapeczki :1luvu:

Ja chwilowo wróciłam i doczytuje wątek. Wiedziałam od mojej koleżanki że malca udało się złapać i tylko tyle. A tu takie wieści!!! Rozmawiałam dziś z Zosik i mała zostaje u nich na DT :1luvu: I znów brak słów..dobrze że są te uśmieszki pod ręką.

Bałam się że mała będzie bardzo dziczeć a tu proszę - w kilka minut podobno została królową kanapy :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Post » Wto sie 27, 2013 15:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

Gucci odebrał wygrane trofeum ,za które jeszcze raz serdecznie dziekuję :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dobrze wykorzystany prezent :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

po wyczerpującej zabawie..

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Wto sie 27, 2013 17:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

niemożliwe, że już doszło 8O -nie można narzekać zatem na pp :wink:

Gucinek jest taaaki tyciutki , mniejszy od swojje drugiej nagrody rękawicy do czesania :roll: -przy tunelu widac to dopiero w porównaniu z kotem zwykłych gabarytów :D
to te piesy też takie małe 8O stąd nie miałam pojęcia o wielkości Gucia -ależ on jest śliczny -może ja coś nie tego, ale te jego oczęta :1luvu:
zdjęcie 4 mnie wyjątkowo urzekło -taki maleńki cudaczek kochany :1luvu:

wędkami z piórkami to się chyba za bardzo nie pobawi..choć możę?... zawsze je może sprezentować koledze Lumpkowi :wink:

alessandra

Post » Wto sie 27, 2013 20:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.68, Trabant[*]

alessandra pisze:

Ślepaczki

ciocia prosi o zdjęcia w wiekszej rozdzielczości najlepiej na maila, co by na FB można było wrzucić :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto sie 27, 2013 20:24 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

:1luvu: :1luvu: słodkie zwierzaki i jaka komitywa :!: :ok: Prześliczne a Gucio :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro sie 28, 2013 11:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.70, wyniki konkurs

Dziękujemy za oddane głosy na Kubka :1luvu: i pozdrawiamy :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 28, 2013 17:04 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Witam serdecznie, z tej strony DT Laluni z Nowego Folwarku :) Tej oto:
Obrazek
Chciałam skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia w kwestii opieki nad ślepaczkami, bo my jesteśmy początkujący.
Mamy problem kuwetkowy i prosiłabym o rady.
Maleńka na czas naszej nieobecności i w nocy siedzi sobie w klateczce.
Kiedy jesteśmy w domu, biega, skacze i hasa, gdzie jej się żywnie podoba.
Dopóki jest w swoim lokum i ma niedaleko siebie kuwetkę - siusiu i kupka lądują tam, gdzie trzeba.
Jednak kiedy buszuje po domu, nie idzie do kuwetki, a więc siusiu i kupkę mieliśmy już wszędzie, łącznie z kołdrą i poduszkami :mrgreen:
Zostawiamy jej swobodę poruszania się wszędzie, gdzie chce, żeby poznała dobrze dom i rozmieszczenie mebli. Staramy się nie zmieniać położenia mebli i przedmiotów, nie zostawiać na podłodze niespodzianek, rower TŻta zmienił nawet lokalizację na pokój dziecka, ponieważ - jak to rower - pojawiał się i znikał, więc nie chcieliśmy małej robić zamieszania w związku z nagłym pojawianiem się tegoż.
Codziennie prowadzimy małą do kuwetki, w sensie takim, że wołamy ją i ona podąża za naszym głosem, żeby zapamiętała drogę do swojej toalety.
Nadal niestety mamy siurki i kupki w pokoju.
Co jeszcze możemy zrobić?
Może coś robimy nie tak...
A może potrzebuje jeszcze więcej czasu, żeby zapamiętać, którędy do kuwety...
ObrazekObrazek

Zosik

Od: Pt sty 25, 2013 17:10

Post » Śro sie 28, 2013 17:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- lista sierpniowa str.68, Trabant[*]

ewexoxo pisze:
alessandra pisze:

Ślepaczki

ciocia prosi o zdjęcia w wiekszej rozdzielczości najlepiej na maila, co by na FB można było wrzucić :wink:

Cioci wysłali my takie jakie mieli -chyba będzie dobrze :wink:
buźka dla Rico i Morrriiiiissssa
Ślepaczki

alessandra

Post » Śro sie 28, 2013 17:14 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- str. 70 pilna sprawa, porady , pomoc pl

Zosik, wg mnie to za dużo ma terenu od razu- jesli ma mała przestrzeń, nie ma problemu, jak piszesz,przy puszczeniu na wiekszy teren , mała gubi sie, poza tym sa inne ciekawe zjawiska -nowe do zwiedzenia, "obejrzenia". Mała musi sobie zrobić mapę topograficzna terenu w głowce ale - kocia mała, a świat podarowany przez Was duzy-może ogranicz jej na razie teren do łazienki, aby pomieszkała tam kilka dni, gdy bezbłędnie będzie trafiać, mozecie próbowac na większym obszarze.
Nie wiem, czy to wymądrzanie cos pomoże :roll: , ale u mnie zadziałało :wink:
p.s. Ślepaczki załatwiły,że Lalunia będzie na fb naszym :ok:

alessandra

[poprzednia][następna]