i z Kajem

Moderator: Moderatorzy
Aia pisze:podobno wziewna jest bezpieczniejsza? muszę porozmawiać z wetką.
Aia pisze:Kaj już dziś lepszy. Bardziej interaktywny. Je. Chętnie.
Kamień ma koszmarnyDziąsła trochę trudno mi ocenić, bo w większości ma czarne, ale tam gdzie różowe, to są różowe a nie czerwone. Jednak już od jakiegoś czasu psi "pociera" łapą o pysk, znaczy że coś tam Mu przeszkadza. Kurczę, no nie wiem czy rwać czy nie rwać
![]()
W Boliłapce nie byłam od wyprowadzki z Wwy. Ostatnio zagadałam nt zębów do wetki, która Kajowi robiła EKG (nic niepokojącego nie stwierdzono, więc czy potrzebne jest dodatkowo echo?) na Morskim Oku, może tam bym robiła (na pewno nie w NDMie).
Kaj ma chore nerki, bierze na stałe leki, wątroba też swojego czasu była nadwyrężona przez paroletnie przyjmowanie sterydu (przy ostatnich badaniach wyszło że się ładnie zregenerowała) - więc mam poprosić biochemię z profilem nerkowym i wątrobowym? Bez względu na rodzaj narkozy, krew i tak Mu zrobię, bo miał dawno badaną i chce sprawdzić czy nic się nie pogarsza. Podczas ostatniego usypiania Kaj bardzo leniwie oddychał. Nie wiem czy w pełni zdać się na wetkę przy dobieraniu narkozy? Zaufać Jej jeśli powie, że może być zwykła czy nie ryzykować i od razu brać wziewną? (z kosztami jakoś sobie poradzę. Muszę. Pożyczę... ile to może drożej wynieść?)
*anika* pisze:Iniekcyjną bardzo odradzam w takim wypadku (nie wiedziałam, że on tak kiepski zdrowotnie jest).
Aia pisze:*anika* pisze:Iniekcyjną bardzo odradzam w takim wypadku (nie wiedziałam, że on tak kiepski zdrowotnie jest).
Dlatego tak niechętnie podchodzę do tematu czyszczenia zębów i odkładam do ostatniej chwili. Myślałam, że poprzedni zabieg starczy już do...no na dłużej niż 2(?) lata
![]()
Kaj od kilku dni na ścisłej diecie (tzn to co wolno Mu jeść) i też jest o niebo lepiej. Jest bardziej żwawy, znów nie chce wracać do domu ze spacerówDopijam kawę i idziemy znaleźć jakąś ławkę, na której można zalegnąć i czytać/pilnować. Przy okazji zahaczymy o weta i zamówię na jutro kuriera, by zanieść mocz do badania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości