Steven ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 26, 2013 11:40 Re: Steven ♥

a ja się właśnie zastanawiam, czy byłam tak zmęczona, że nic mnie nie ruszyło o 4 nad ranem, czy też Truff spokojnie spała do godziny 10...hm. ;)
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Pon sie 26, 2013 12:32 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Cała noc przespana, gratulacje! :D

Oby nie ostatnia!

Trufelia pisze:a ja się właśnie zastanawiam, czy byłam tak zmęczona, że nic mnie nie ruszyło o 4 nad ranem, czy też Truff spokojnie spała do godziny 10...hm. ;)

Mnie już chyba nic nie ruszy przed 6 rano, jestem wykończona. Ach żeby Stevo spał chociaż do 8 rano!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Don't breed or buy while shelter pets die.
I WANT

Sylvanas

Od: Pt sie 09, 2013 10:11

Post » Pon sie 26, 2013 13:21 Re: Steven ♥

jakie włosy! 8O no nie, nie zasnę teraz :roll: ja też chcę! :evil:
widać, że Stev ma się z Tobą dobrze, taki TuliKot z niego :D
Obrazek
sen podchodzi do drzwi na palcach, jak kot...

<3 Truff - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=156003
Obrazek

Trufelia

Od: Pon sie 19, 2013 20:00

Post » Pon sie 26, 2013 14:13 Re: Steven ♥

Trufelia pisze:jakie włosy! 8O no nie, nie zasnę teraz :roll: ja też chcę! :evil:
widać, że Stev ma się z Tobą dobrze, taki TuliKot z niego :D

Jakoś nie mogę dojść do fryzjera od jakiegoś czasu, heh. Steven przytula się tylko czasami, kiedy nie jest pochłonięty zabawą. Zbyt dużo ciekawych rzeczy się dzieje i zbyt wiele ma do odkrywania, gdzie tam przytulanie jakieś. Ale póki co charakter ma bardzo dobry, oby mu tak zostało.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 14:16 Re: Steven ♥

Jesoooo - jakie włosy 8O 8O 8O Szczerze zazdraszczam , choć stara baba jestem

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon sie 26, 2013 14:21 Re: Steven ♥

Jaaaaaaak one Ci takie urooooosły? Ja zapuszczam je chyba od epoki kamiennej i mam dokładnie o połowę krótsze, noooo :crying:
Nie ma żadnych fryzjerów! Nigdzie nie łaź! Siedź w domu i pielęgnuj to cudo!
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Od: Nie lip 21, 2013 13:10

Post » Pon sie 26, 2013 14:32 Re: Steven ♥

izka53 pisze:Jesoooo - jakie włosy 8O 8O 8O Szczerze zazdraszczam , choć stara baba jestem

Bellemere pisze:Jaaaaaaak one Ci takie urooooosły? Ja zapuszczam je chyba od epoki kamiennej i mam dokładnie o połowę krótsze, noooo :crying:
Nie ma żadnych fryzjerów! Nigdzie nie łaź! Siedź w domu i pielęgnuj to cudo!

A tam, takie zwykłe, proste włosiwa. No właśnie nic nie robie z nimi - tylko nie obcinam, siostra podcina mi końcówki same raz na kilka miesięcy. Do fryzjera póki co nie idę, mam je prawie do pasa, może już są takie, a chcę mieć do kości biodrowej [moja wymarzona długość idealna ]. Dłuższych nie chcę. Stevo lubi je gonić, łapać, targać, a w nocy robi sobie z nich kołdrę, niucha, ugniata, komedia po prostu!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 14:36 Re: Steven ♥

Ja mam nieco za łopatki, czego i tak nie widać na co dzień, bo moje się kręcą, więc wyglądają na krótsze... I właśnie marzę o takich do talii chociaż...
Ale Steven pewnie je nieźle targa :D moje włosy to była jedna z ulubionych zabawek małej księżniczki Luny, a takie długachne to już w ogóle muszą być zabawkowym hitem :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 14:39 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja mam nieco za łopatki, czego i tak nie widać na co dzień, bo moje się kręcą, więc wyglądają na krótsze... I właśnie marzę o takich do talii chociaż...
Ale Steven pewnie je nieźle targa :D moje włosy to była jedna z ulubionych zabawek małej księżniczki Luny, a takie długachne to już w ogóle muszą być zabawkowym hitem :D

Urosną Ci, ja zapuszczałam z długości do końca szyi, zaczęłam na przełomie 2010/2011 i jeszcze podcinałam w między czasie. Heh, no strasznie je męczy, może mu przejdzie z wiekiem. A jak tam Luna? Nie kupała gumkami jeszcze?
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 14:44 Re: Steven ♥

Ja zapuszczam od września 2009 z długości do podbródka. Ale mam bardzo wymagające włosy, kręcone, suche, ciężko je pielęgnować nawet z olejkami, mleczkami i maskami. Podejrzewam, że się po prostu łamią na końcach, dlatego rosną w tempie 1cm na rok chyba...

Luna odkąd wróciłam do domu cały czas śpi, znowu wstała tylko na jedzonko. Leniuch niedobry :D
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 16:21 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Ja zapuszczam od września 2009 z długości do podbródka. Ale mam bardzo wymagające włosy, kręcone, suche, ciężko je pielęgnować nawet z olejkami, mleczkami i maskami. Podejrzewam, że się po prostu łamią na końcach, dlatego rosną w tempie 1cm na rok chyba...

Luna odkąd wróciłam do domu cały czas śpi, znowu wstała tylko na jedzonko. Leniuch niedobry :D

E tam, jak tak je dopieszczasz nie powinny się łamać. A farbujesz?
Steve też śpi teraz, leży na łóżku jak uwalona sarna, heh.
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 16:27 Re: Steven ♥

Właśnie nie mogę się powstrzymać od farbowania, ale zawsze wybieram te łagodne farby, bez amoniaku. Mam naturalny taki klasyczny polski kolor, jak woda po myciu podłogi xD
Mały śpioszek ♥
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

Post » Pon sie 26, 2013 16:38 Re: Steven ♥

Bellemere pisze:Właśnie nie mogę się powstrzymać od farbowania, ale zawsze wybieram te łagodne farby, bez amoniaku. Mam naturalny taki klasyczny polski kolor, jak woda po myciu podłogi xD
Mały śpioszek ♥

Ja farbowałam wiele lat i zapuściłam swoje od zera. A też mam taki polski blond, ale już machnęłam na to ręką, nie mam czasu farbować i dbać i nawet na fryzjera czasu nie mam hehe.
Widziałam się dziś przez chwilę ze znajomą mojej mamy. Ona ma kotkę która żyje... 21 lat już. I ma się świetnie. Kotka nie jest sterylizowana, nigdy nie miała małych, jest niewychodząca całe życie, karmiona Whiskasem, bo ponoć nic innego jej nie podchodzi. Widziałam ją na fotach tylko, piękna dłuższa sierść, duże oczy lśniące, tylko zęby jej ponoć wypadają już. No jak to różnie w życiu bywa. A ja się tak cackam ze Stevem jak z jajkiem, z dietką itd. Młody wisi mi za to jakieś 25+ lat zdrowego życia!
ObrazekObrazekObrazek

I WANT

Sylvanas

Post » Pon sie 26, 2013 16:41 Re: Steven ♥

No tak jak z ludźmi - też się zdarzają takie pojedyncze egzemplarze, co dożywają 120 lat i po drodze niczego sobie nie odmawiają - palą, piją, żrą tłusto i tak dalej :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon sie 26, 2013 16:42 Re: Steven ♥

Haha, to ja też się tyle spodziewam po Lunie w takim razie! Cudowanie z karmami, żeby jakakolwiek z górnej półki jej podeszła, fontanny, żeby dużo piła, weterynarz... Chociaż kocur mojego wujka, Kuba, przeżył też 20 lat, ale ten to dostawał tylko mięso. Surowe, z jakimiś podrobami. I też miał się świetnie.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Bellemere

[poprzednia][następna]