pinokio_ pisze:Sylwia dziekuje za ogloszenia i trzymam kciuki za domki.
Mageda, czy wet mowil co podaje na robale? Ja jeszcze nie odrobaczałam. Mysle, ze w poniedziałek to zrobie. Na szczescie u mnie nic nie widac i biegunki nie ma, ale kto wie, czy robaki nie zaatakują niebawem. Biegunka moze byc, ze od robakow.
Macie sie tylko. Dziekuje
Milbemax dostały. To lepsze tabletki i nie trzeba ich powtarzać za 2 tygodnie. Ale akurat w ich przypadku chyba powtórzymy mimo wszystko, bo są mocno zarobaczone. Maluszki dostały dawkę mniejszą, taką dla kociąt. Jeśli dobrze pamiętam to ta mniejsza dawka jest od 0,5kg do 2kg.
Nasze dorosłe koty dostały większą tabletkę od 4 do 8 kg przedział. I u naszych już na pewno nie powtórzymy odrobaczenia bo nie ma takiej potrzeby właśnie przy tym Milbemaxie, a odrobaczyliśmy profilaktycznie i koty i psa.
Acha, maluszki ważą 0,6kg więc już się zakwalifikowały na tego Milbemaxa. Bo gdyby ważyły mniej to pewnie pastą by zostały odrobaczone.
Pipi masz rację, biegunka, śluz i wymioty to od robali, bo już je mocno zaatakowały. Ostatnio wymiotowały takimi wieelkimi robalami żywymi wijącymi się, fuj.