[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 23, 2013 16:05 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:
chuda861 pisze:sprawa bardzo pilna! prosze pytajcie moze ktos bedzie mogl pomóc?tydzien temu znajomi zgłosili mi ze pod lasem na lesniej dolinie przywiazano suczke...suczka prawdopodobnie spedzila ok 12 h na sloncu bez wody i jedzenia az w koncu znajomi zaregowali ...przywiezli sunie do mnie bo mialam mozliwosc u kogos zapewnic jej tymczas..miala tymczas....3 dni temu napisali mi ze zostanie juz na stałe bo jest madra fajna suczka...a dzis dostaje smsa ze niestety musze suni szukac domu bo wyjezdzaja do uk...dzwonilam juz ppo wszystkich mozliwych miejscach ludziach itd..niestety poki co nic z tego...prosze moze ktos albo znajomi albo rodzina ...pytajcie moglby pomoc?napisze w skrocie:sunia ma ok roku jest czarna do kolana z bialym krawatem ,umie wszytskie komendy :siad daj lapke daj glos...jest bardzo mądra i zabawna...za ok 2 tyg bedzie sterlizowana.zdjecia suczki bede miala jutro lub pojutrze.nie chce by trafila do schroniska ..ona tam dostanie derpechy:( p.s sunia wiele juz przeszla...dluga historia tej psinki ...a historia okazala mi sie znana...bo wyszlo na jaw ze sunia byla z mego osiedla....

sa szanse ze sunie przygarnal moi znajomi:)

Super!!! :ok: :kotek:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Sob sie 24, 2013 11:57 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Pogoda piękna, dużo zwiedzających. Może ktoś jeszcze może? Zwłaszcza jutro po południu....
Bo jakoś nie widzę tłumu chętnych do żebrania??? Hę???

sobota 10-13 Motylek, niki 01
sobota 13-16 Pinokio
niedziela 10-13 - Jagoda 48
niedziela 13-16 - novaaa

W sobotę będzie Kassja, zapewne ja z rana. No i będę zamykać w niedzielę zapewne :)
Kto jeszcze kto jeszcze???
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob sie 24, 2013 20:18 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ja i Zbyszek planujemy być jutro ok 12:00. :)

Nasze tymczasy :1luvu:

Obrazek

Pięknie się oswoiły, szczególnie duże postępy widać u Lili. :) Rosną, nabierają ciałka. ;) Niestety Miki w miarę rośnięcia staje się coraz bardziej pewny siebie i pomału zaczyna ganiać moje psy. Wyjątkowo nie lubi Nemo.. Nalę zaczepia, a odpuszcza tylko Shirze (z nią może nawet spać na 1 łóżku). Na razie to są tylko pojedyncze incydenty, kiedy jest agresywny do psów, ale obawiam się, aby to się nie pogorszyło. No i stresuje go obecność dużych psiaków. Na razie zamykamy go w sypialni na czas popołudnia, kiedy psy są w domu, ale to rozwiązanie mocno tymczasowe.

Byłoby dobrze, gdyby znalazł inny DT, bez psów, a przynajmniej bez dużych psów... Poza tym kotki są bardzo fajne - kuwetkują, nie wybrzydzają przy jedzeniu, łaszą się, mruczą. ;)
Obrazek

Nakasha

Od: Sob lut 19, 2005 19:05

Post » Sob sie 24, 2013 22:44 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Jeszcze wartościowa dla przyszłych właścicieli wiadomość: kociaki nie protestują przy czyszczeniu uszu i przycinaniu pazurków. :)
Obrazek

Nakasha

Post » Nie sie 25, 2013 12:48 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Śniło mi się, że dziewczyny zebrały ponad 6 500 złotych :)
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie sie 25, 2013 13:46 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

[quote="aga&2"][size=150]Pogoda piękna, dużo zwiedzających. Może ktoś jeszcze może? Zwłaszcza jutro po południu....
Bo jakoś nie widzę tłumu chętnych do żebrania??? Hę???

wybierając sie na żebranko na drodze spotkałam kocią biedę... no i ratując koteczke nie dotarałam...ale w takich sytuacjach to wybaczalne:)

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Nie sie 25, 2013 14:18 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Tłumaczenia i odpowiedzi ludzi powalające. Moje ulubione: Ja wzięłam kota z kotkowa, więc już pomogłam. ;)

Córka umierająca z głodu, ledwo dotarła na osiedle ... gdzie spotkała koleżanki i ona już nie głodna, do domu nie idzie -.- Jak fajnie być dzieckiem :)
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Pon sie 26, 2013 9:26 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:wybierając sie na żebranko na drodze spotkałam kocią biedę... no i ratując koteczke nie dotarałam...ale w takich sytuacjach to wybaczalne:)

No cóż, niestety samo znalezienie kociej biedy to nie sztuka. Trzeba jeszcze gdzieś ją umieścić i za coś leczyć. A pieniędzy nie mamy już więc nie wiem z czego.
A z wystawy udało się zebrać niewiele ponad 300zł co przy stanie naszych długów jest kroplą w morzu :(

Dzięki wszystkim, którzy pomimo przeróżnych "kataklizmów" ;) udało się jednak dotrzeć :1luvu:

Na wszelki wypadek napiszę już dziś - w 12 - 13 października będziemy mieć Wystawę Kotów :ok: Wkrótce mają się pojawić plakaty, ulotki. Potrzebne będą osoby plakatująco - ulotkujące no i oczywiście prężne brygady żebracze. Pomyślcie co kto może :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Pon sie 26, 2013 12:33 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Agato w październiku pomogę na 99% - pewnie znowu z Julką, żebranie będzie może łatwiejsze nie niż tym razem ;) Będę chciała być ulotkaczem, a nie żebraczem, bo łokieć od puszki bolał ;) Mam nadzieję, że będzie nas więcej... Pozdrawiam Aneta

kisielek882

Od: Pt sie 24, 2012 14:26

Post » Pon sie 26, 2013 12:40 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

oo super :ok:
Na kociej wystawie jest zupełnie inaczej. Tj ludzie jacyś tacy inni :) I atmosfera genialna.
A ulotkować/plakatować trzeba będzie przed wystawą, żeby jak najwięcej osób na nią przyszło. Poza tym możesz mieć nalepki - leciutkie ;)
Obrazek 

aga&2

Post » Pon sie 26, 2013 15:33 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Moja córka, kazała mi od Was odkupić puszkę, bo ona chce taką skarbonkę :ryk:
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Wto sie 27, 2013 2:02 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Agatko,
mam nadzieję, że ja w październiku będę już "na chodzie" i postaram się włączyć do zbierania potrzebnych pieniążków.
Podziwiam Was za Wasze piękne nieustanne działania.
Trwajcie tak nadal!
Jesteście niezbędni!!!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto sie 27, 2013 11:27 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

noovaa pisze:Moja córka, kazała mi od Was odkupić puszkę, bo ona chce taką skarbonkę :ryk:

HAHA :) chętnie jej wypożyczymy na wystawie kotów aby zadbała o jej całkowite wypełnienie ;)
jania pisze:Agatko, mam nadzieję, że ja w październiku będę już "na chodzie" i postaram się włączyć do zbierania potrzebnych pieniążków.

Nawet sobie Janiu nie wyobrażasz jak nam Ciebie brakowało. Masz niezwykły talent do takich akcji - z wdziękiem, taktownie, kulturalnie ale... nikomu nie przepuścisz 8) No i twoja skarbonka skarbonka zawsze była najbogatsza (niekoniecznie najcięższa, bo obfitowała też w papierki 8)
Obrazek 

aga&2

Post » Wto sie 27, 2013 12:19 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

My trochę chodziliśmy i byliśmy przy stoisku, ale niewiele nam się udało zdziałać... kilka wpłat, ale wiadomo, kropla w morzu... na wystawie kotów będziemy na dłużej. :)
Obrazek

Nakasha

Post » Wto sie 27, 2013 22:02 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

aga&2 pisze:
chuda861 pisze:wybierając sie na żebranko na drodze spotkałam kocią biedę... no i ratując koteczke nie dotarałam...ale w takich sytuacjach to wybaczalne:)

No cóż, niestety samo znalezienie kociej biedy to nie sztuka. Trzeba jeszcze gdzieś ją umieścić i za coś leczyć. A pieniędzy nie mamy już więc nie wiem z czego.
A z wystawy udało się zebrać niewiele ponad 300zł co przy stanie naszych długów jest kroplą w morzu :(

Dzięki wszystkim, którzy pomimo przeróżnych "kataklizmów" ;) udało się jednak dotrzeć :1luvu:

Na wszelki wypadek napiszę już dziś - w 12 - 13 października będziemy mieć Wystawę Kotów :ok: Wkrótce mają się pojawić plakaty, ulotki. Potrzebne będą osoby plakatująco - ulotkujące no i oczywiście prężne brygady żebracze. Pomyślcie co kto może :)

no ale chyba tez nie sposob ja bylo mi zostawic....i pojsc dalej...?!umiesic poki co mam gdzie,dlatego postanowilam jej pomóc,to ze nie dotaralam mimo ze bardzo chcialam ,nie bylo moim lenistwem tylko siłą wyższą...dlatego nie wiem i troche nie rozumiem...to jak teraz znajde jakaś biede to mam poprostu ja zostawic sama sobie?....

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

[poprzednia][następna]