Nieszczęścia chodzą parami- miłosne harce.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 24, 2013 21:31 Nieszczęścia chodzą parami- miłosne harce.

Witamy się kociakowo :mrgreen: meldujemy, że podróż z Koszalina do Słupska przebiegła bez większych problemów- było mruczenie, przytulaski i spanko.
Podczas podróży, między mną a Luną nawiązał się taki oto dialog-
Ja- Kociu w piątek musimy jechać na szczepienie
Kocia spojrzała znacząco- Miałłłł???
Ja- Tak Luna, nie ma inego wyjścia, wypada nam piątek, pojedziemy razem :)
Kocia- Miałł?? Miiiaaałłł! Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....

Na miejscu w mieszkaniu kocia Luna zaglądała i obwąchiwała kąty. Dostojnie przeglądała miejsca do wspinaczek- chociaż jest ich niewiele, pokój córki- zbadany ;) stopy mojego męża obwąchane :mrgreen: zabawę było czas zacząć, ale chwila, chwila... jeść... taak i to bardzo- miseczka pełna, pora na szamanko, ale woda niet, hmmm może za chwilę, zabawa, szaleństwo, skupienie, znów szamanko, woda?? NIET! Hop na stół- a tam kakao- to było to, co wabiło kocię Lunę na stół. Mleko- oj była bardzo spragniona mleka.

Podczas zabawy nie obyło się od ran, a szponki kocia ma ostre 8) córka zaplastrowana :roll:

Kocia niby kuwetkę widziała, wąchała, niby chyba wie co się robi i gdzie, ale to się okaże zapewne tej nocki ;)

Wszelkie kichy, kaszle i gwałtowne ruchy- zakazane :evil: coby koci nie straszyć i stresować niepotrzebnie :)
Kocia spała w moich nogach, poszłam buziakować córkę na dobranoc, HOP i nasza Księżna miałcząco również utulała Laurę do spania :)
Znów śpi w nogach, ale przed tym, oczywiście musiała porozmawiać ze mną, zapewne były to użalania, że za mało miziania, musiałam szybko się poprawić :ryk:

Długo to trwało zanim zasiadłam do lapka, by z Wami się podzielić nowinami, Luna jest mega cudowna, do miziania i tulenia, ale jak się rozbryka dorównuje Żabce temperamentem- trzymam za nią kciukasy :ok:

a teraz usłyszała jak pan je kurczaka wędzonego i od razu się zerwała, oczywiście na żebry :D
a tutaj kilka fotek, póki co muszę sobie przypomnieć jak wrzuca się fotki na forum :D

wiadomość z ostatniej chwili, kuwetka stała w złym miejscu- co za barbarzyńca stawia kuwetkę w kuchni?? Luna załatwia potrzebę w toalecie jak reszta domowników, i tam jest kuwetki miejsce- z sukcesem siusiu :mrgreen: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pon lip 07, 2014 20:43 przez Evelyn_, łącznie edytowano 17 razy

Evelyn_

Od: Pt sie 23, 2013 19:45

Post » Sob sie 24, 2013 21:43 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

:mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 24, 2013 21:51 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Witam się na nowym wątku Luny vel Kolji - i cieszę sie, ze tak ładnie kicia sobie poczyna - widac stresa nie ma ( obawiałam się...) Pazurki trzeba pczyciąć ( tak jakoś nam się nie pomyślało...moze dlatego, że recznych zapasów z kicią nie robiliśmy...) .
Pozdrawiam Was cieplutko :1luvu:

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Sob sie 24, 2013 22:05 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Luna znów je 8O ale to dobrze, z drugiej może się przejeść? :?: :?: :mrgreen:

zjawka my też machamy łapką cieplutko :kotek:

my się odmeldowujemy Wszystkim Kociakom i ich mamom życzymy z Luną miłej nocki :1luvu:

Luna słodko śpi na sofie :mrgreen:

Evelyn_

Post » Nie sie 25, 2013 7:06 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Melduję się na wątku Luny vel Kolji z wielką przyjemnością :1luvu:

P.S.
Szczepienie wypada 16.09 ;-)
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie sie 25, 2013 9:10 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Super, że Kolia znalazła domek :ok: :ok: :ok:
Witaj Luneczko :kotek:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Nie sie 25, 2013 9:43 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Karena pisze:Melduję się na wątku Luny vel Kolji z wielką przyjemnością :1luvu:

P.S.
Szczepienie wypada 16.09 ;-)

Taaaaak :?: Mnie się wydawało, że po 2 tygodniach :roll: Ale to i lepiej, kicia wszelki stres za sobą do tego czasu zostawi, gdyby jedak malutki gdzieś tam miała :mrgreen:
:ok: - za optymistyczny ciag dalszy

zjawka

Post » Nie sie 25, 2013 10:09 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Witamy się niedzielnie :ok: stres minął, choć jeszcze nowe dźwięki potrafią Lunę zaskoczyć :wink: pazurki obcięte z samego rana, noc spędzona na sofie w salonie- bez zastrzeżeń.

Mam wątpliwości co do mleka, które namiętnie Luna podchlipuje... :? póki co problemów z jej wypróżnianiem nie zauważyłam, ale sama nie wiem

Ah i jeszcze jedno- jest mega gadatliwa :D i uwielbia obserwować córkę jak maluje, a z mężem zacieśnia relacje :kotek:

karena dzięki za info :wink: w piątek i tak się wybiorę do weta :)

Evelyn_

Post » Nie sie 25, 2013 10:22 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Lunka rzeczywiście kocha mleczko, u mnie chlipała takie skondensowane do kawy i jakość produktów ubocznych się pogorszyła :mrgreen: Kupiłam jej więc kocie mleczko ( z Rossmana) też piła chętnie, co do wpływu na trawienie już nie bardzo zobaczyłam, bo zmieniła lokum...

zjawka

Post » Nie sie 25, 2013 10:33 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

No to dotarłam i ja. Lunko cieszę się ogromnie, że w końcu trafiłaś na sowich dużych. Może jak cioci pozwola to ciocia Cię odwiedzi jak będzie w Słupsku. :)
Przesyłam buziaki w Twój nosek.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie sie 25, 2013 11:11 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

zjawka pisze: Kupiłam jej więc kocie mleczko ( z Rossmana) też piła chętnie
muszę spróbować :ok:

Dyktatura zapraszamy :D

Obrazek

Evelyn_

Post » Nie sie 25, 2013 16:52 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

A chetnie skorzystam, ale dopiero we wrześniu w drugiej połowie zapewne. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie sie 25, 2013 16:57 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Kolejna ciocia melduje się na wątku Kolji/Luny :D
Gratulacje z okazji dokocenia i wszystkiego dobrego dla Luny i jej Dużych!
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sie 25, 2013 20:12 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

Evelyn_ pisze:Obrazek

:1luvu:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie sie 25, 2013 20:50 Re: Nowy dom Luny vel Kolji :D nowe miejsce Słupsk

witamy wieczorkowo :) Lunia musiała pobyć sama raptem 2 godzinki :roll: ale i tak miałam stres, co zastane... niepotrzebnie, było wzorowo :ok:

chyba, podkreślam chyba mam mały problem z jej jedzeniem albo panikuję... zauważyłam, że dziś nie ubywało z miseczek, mleko odstawiłam do jutra, kiedy to kupię jej to kotkowe mleko...

dałam jej na obiad kurczaka gotowanego z chrząstkami drobno posiekanymi i kawałkiem marchewki - foch, nie ruszy, sobie myślę ok, zgłodnieje- zje... hm... chyba coś tam polizała- bynajmniej tak wyglądało
dostała suchą karmę- na czas kiedy nas nie będzie- cóż... żeby coś zjadła, nie sądzę...

mam się martwić???? nie jest osowiała, nie jest jakaś podejrzana, karmy niet, kurczaka gotowanego niet,
kupkę zrobiła normalną- chyba jest dobrze
teraz wcina wędzonego kurczaka kawałek, dosłownie ociupinkę... :?: :?:
za dużo tych chyba :?

Evelyn_

[następna]