Timon, Alfa i Lucy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2005 14:15

RELACJA W FOTOGRAFICZNYM SKRÓCIE

Zachowaj odstęp!

Dalej Cię kocham, mimo tej wrednej, co to ją do domu przyniosłeś, a co się nie chce ze mną bawić...

Nawet w porządku ten nowy Pan...

...dał sobie nawet wejść na głowę :wink:!

No a dziś była u mnie Mama. Nie wiedziała o Alfuńce, bo się nie przyznaliśmy przed rodziną. Wersja oficjalna: dalej mamy dwa koty. Ten "pobrudzony" - to Timon wsadził głowę, łapy i ogon do niebieskiej farby. Ale Timon jest tutaj? Czysty? Prosimy nie pić już więcej tej herbatki! :wink:

Dopiero po jakiś 10 minutach Mama zorientowała się, że to na parapecie, to nie Timon! Powiedziałam, że szukamy jej domu, ale chyba nie chcemy znaleźć… A Mama na to, żeby ją oddać, bo ona nie chce mówić znajomym, że ma córkę wariatkę, co ma TRZY koty :cry:

A Alfa na to zeszła z parapetu, postawiła ogon w wiewiórczą kitę i rzekła do Mamy bardzo przekonującym tonem: "Miał!"

No cóż – jestem wariatką – nigdy tego nie ukrywałam :roll:!!!
Ostatnio edytowano Wto sty 25, 2005 14:06 przez jasenka, łącznie edytowano 1 raz
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Od: Wto lip 20, 2004 9:15

Post » Czw sty 20, 2005 14:53

Ależ ona jest pięknie wybarwiona :)
A spotkanie z rezydentami przebiegło bardzo spokojnie. Będzie dobrze! :D

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Czw sty 20, 2005 15:19

Śliiiczna! I widzę, że też się lubi kołnierzykować.
Jaka wariatka, tylko z trzema kotami?

Ania z Poznania

Od: Śro gru 17, 2003 15:25

Post » Czw sty 20, 2005 15:22

Rezydenci są suuuuuuuper! Zwłaszcza Lusia - bardzo chce się zaprzyjaźnić i przeżywa okropnie każde odtrącenie. Nie spodziewałam się tak dobrego przyjęcia. Syki są, ale to Alfa zawsze zaczyna. Boi się strasznie biedactwo tych kudłatych "potworów" :wink:.

Wczoraj w nocy Timek i Lucy działali zespołowo. Postanowili za wszelką cenę "zsocjalizować" nową. Luśka "naganiała" ją do naszej sypialni, a Timek czekał z "powitaniem". Syki i burki oraz wgapione w nas niebieskie ślepia budziły nas kilka razy. Ale do otwartej wojny nie doszło.

Dziś w nocy Alfinka spała za biurkiem. Ale rano już paradowała po domu z podniesionym ogonem. Poszła sama do łazienki "przywitać się" z kuwetką. A i w stosunkach kocio-kocich rano już było wyraźnie lepiej. Odległość między noskiem Lusi, a noskiem Alfinki około 5 cm i 0 syczenia :D!

Do nas lgnie wyrażnie, choć nie koniecznie chce na kolana. Ale mizianko na parapecie jest super. A to, co odbyło się w wannie (suchej) z moimi rękami i szczotką, to już był MAX :D :D :D !!!

A przed chwilą dzwoniła moja siostra dowiedzieć się, czy to, co wygadała jej Mama, to prawda. Robią już w domu zakłady, że Alfy nie oddamy, a Mama chyba się pogodziła, że "ma córkę wariatkę" :wink:.
Aleksandra + dwóch synów, cztery (na razie ;) ) ogony kocie i jeden (wystarczy ;) ) psi.

jasenka

Post » Czw sty 20, 2005 15:46

Alfa - śliczności. Gratuluję spokojnego socjalizowania :D
A niech tam i status "wariatki" - z taką pieknotą :wink:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw sty 20, 2005 15:49

przecudna kocica!

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Czw sty 20, 2005 17:02

Alfa- :love:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw sty 20, 2005 17:59

mówię Ci, trzy koty to optymalna liczba. (dla kotów oczywiście:)
A mama... cóż. Moja się na mnie strasznie obraziła, jak jej powiedziałam o Migdale. Dotąd nie chce ze mną rozmawiać na ten temat...
Aśka i...
Obrazek

tomoe

Od: Wto sie 03, 2004 21:02

Post » Pon sty 24, 2005 12:09

Kocham Alfinkę :1luvu: !

TŻ kocha Alfinkę :1luvu: !

Alfusia zachowuje się jakby nas co najmniej lubiła :kitty:! Ociera się o nas, daje brudkę do miziania i gada do nas dłuuuugimi kocimi miałkami!

Lusia bardzo lubi Alfinkę :D! Alfinka zdradza objawy początków lubienia Lusi! :D! Dziewczyny się "niuchają" noskami i "trzepią" łapkami, ale w zabawie, a nie w złości. I razem wygladają przez okienko! I razem ganiają sznureczek! I razem przesiadują w wannie!

Timon toleruje Alfę. Alfa jeszcze trochę boi się Timona, ale już nie syka na niego. Czasem go nawet "podwąchuje".

Alfa wyprowadziła się z parapetu "na salony".
Alfa "zawładnęła" drapakiem.
Alfa wcina żarełko jak się parzy, już w kuchni, razem z Timkiem i Lusią.

Ktoś zaprzyjaźniony powiedział mi ostatnio, ze kot ukazuje swoje prawdziwe oblicze dopiero kiedy jest wreszcie w tym właściwym domu. Poprzednia Pani Alfusi mówiła, że ona nie lubi po brzuszku i przy ogonku... No cóż... ONA TO PO PROSTU UWIELBIA!!! Najwyraźniej jest więc wreszcie w tym właściwym domku (powiedzmy - z właściwymi ludźmi i kotami, bo jeszcze nas w lutym czeka przeprowadzka). Skoro więc jest...

TO ZOSTAJE :!: :!: :!: :!: :!:
:balony: :dance: :balony: :dance2: :balony:

A Mama...? Kocha mnie - przywyknie! Siostra też kocha Alfę i już ją nam chciała zabrać... Zresztą kilkoro znajomych też... A TŻ na to - "Figa z makiem!!!" :wink: (On kiedyś nie kochał kotów - wyobraźcie sobie!!! A teraz się chwali, że ma trzy!!!)

jasenka

Post » Pon sty 24, 2005 12:19

jestescie :1luvu:
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Pon sty 24, 2005 12:21

SUUPER :!: :!:

A pozwolenie na mizianie po brzuszku to dowód kociego 100% zaufania i początków głębokiej miłości do właściwych ludzi. :D
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 24, 2005 12:48

To wspaniale :)
Piszę to po zakończonej sesji drapania brzuszków moich Birmanek. :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon sty 24, 2005 13:00

super :)
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon sty 24, 2005 13:05

echhh ja tez bym chciala miec jeszcze jednego kota.....
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

asiulka

Od: Czw sie 12, 2004 9:18

Post » Pon sty 24, 2005 13:10

:dance: Jasenko!!! SUUUPER !!! :dance:

Nezia

Od: Śro wrz 22, 2004 23:42

[poprzednia][następna]