Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 21, 2013 17:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Super że Z. zdrowieje tak szybko :ok: . Starsze pokolenia to z innego surowca robiono - nie poddają sie byle czemu :D .
No niestety - z powodów różnych teraz mam pozajmowane prawie wszystkie weekendy. Ale miejmy nadzieję, że będzie piękna polska złota jesień :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 22, 2013 9:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Też cieszę się z poprawy zdrowia u Z. :ok: :ok: :ok:

Revontulet pisze:Faktycznie chodziła z tym balkonikiem. Trochę jej przeszkadzał, gdy nosiła go pod pachą :mrgreen:

:lol: :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw sie 22, 2013 12:35 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Broszka, może Ty , może kto inny ... Mam taki problem od wczoraj - nie odbiera mi jedno z kont [wp.pl]wiadomości. Mam ponad 30 wiadomości na koncie wp.pl , a mi się od wczoraj nie ściągają :((((
Jak sie odbiera poczta to widać, że pojawia sie odbieranie - takie kreseczki zielone i pisze ile jest wiadomości, a potem się gdzieś w połowie zatrzymuje i pokazuje sie komunikat o błędach
Serwer zwrócił błąd. Konto: 'wp.pl', Serwer: 'localhost', Protokół: POP3, Odpowiedź serwera: '-ERR Spamihilator: One or more messages could not be received', Port: 110, Zabezpieczenie (SSL): Nie, Błąd serwera: 0x800CCC90, Numer błędu: 0x800CCC90

Wysłałam sobie z tego konta na inne, wiadomość i to przeszło, widać tylko nie odbiera. Napisałam do syna, ale on w pracy nie bardzo ma jak ..
Już mam 36 wiadomości :mrgreen:
Na forum czytam przez opcję 'obserwowane'.
Coś z serwerem może być? Z czymś.. nie wiem czym?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 22, 2013 13:01 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jeśli znasz hasło do skrzynki to wejdź na pocztę przez stronę http://www.poczta.wp.pl i tam skasuj wiadomość na której się zawiesza.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sie 22, 2013 13:48 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Jakimś cudem hasło, które przyszło mi do głowy zadziałało 8O Konto zakładałam 100 lat temu i tylko w Indii korzystałam przez stronę wp.

Dzięki wielkie - naprawiło sie. W liście pokazało jeden spam, który usunęłam, a potem się odebrało 35 wiadomości, z czego połowa powiadomień forumowych trafiła do spamihilatora i tak :) Ale on tak czasem robi.
Wiesz dlaczego sie tak porobiło? Mogło nie chcieć puścić tego jednego spamu, bo nie wiem na czym się mogło zawiesić..?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 22, 2013 15:47 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:Wiesz dlaczego sie tak porobiło?

Skąd miałabym wiedzieć :lol:
Kiedyś też ściągałam pocztę na komputer i miałam tak kilka razy - wejście przez stronę i skasowanie podejrzanych wiadomości zawsze pomagało ;) Super że pamiętałaś hasło i udało się :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sie 22, 2013 16:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Hmmm.. myśłałam, że jak wiesz jak zrobić, to może jakoś wiesz, co mu - temu kompu - się nie spodobało w wiadomościach. Mniej wiecej :mrgreen:

Wiecie co Migdał zrobił dziś rano??? Zwalił klawiaturę ze stołu i przesunął zupełnie monitor, i rózne małe przedmioty porozrzucał 8O 8O
Ale niestety to nie to, że koteczek przystąpił do normalnej zabawy... nie. On sie czegoś przestraszył.
Leżałam na podłodze, przy okazji drapałam Morelę pod brodą - Morelę leżącą pod stolikiem :lol: I nagle usłyszałam rumor i zrywającego się Migdała, który spał na stole za monitorem. Jak sie później podniosłam to zobaczyłam co zobaczyłam, a Migdał spał na miejscu klawiatury :-o
Mam podejrzenie, że coś mu się przyśniło.. jakiś stukot albo coś w tym rodzaju :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 22, 2013 21:10 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A może jednak jest szansa, że on specjalnie to zrobił? :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sie 22, 2013 21:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zero szansy :mrgreen:

Temu kompu jednak coś jest. Albo komuś/czemuś innemu..

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 22, 2013 21:27 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Niedobry komp!
Może trzeba już go wymienić?
Może Migdał zrzucając to i owo właśnie to chciał Ci powiedzieć? :mrgreen:

Czyli jest szansa, że to specjalnie było :lol:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt sie 23, 2013 7:11 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Wiesz, ..czytałaś "Kot, który........" ? Tam ten kot daje różne rzeczy do zrozumienia w sposób nie zawsze od razu czytelny dla człowieka :roll:
Przy okazji - jak się te koty [w książce] odżywiają! tzn. jak sa karmione 8O , większość ludzi tak nie jada - większa większość. Oczywiście, żadnej kociej karmy - fuj :mrgreen: I bardzo niezdrowo wg zasad kociego żywienia :lol:

Komp należałoby wymienić. Dawno. I tyle . Albo przynajmniej przekonfigurować.
Zrobiło mu sie aktualnie tak, że nadal nie odbiera wiadomości przez wp [po krótkim odbieraniu], muszę się zalogować na stronie, odebrać pocztę, a potem normalnie już się przedostają przez outlook express, którym się posługuję. I nawet jak nie ma żadnych spamów ani nic podejrzanego.
Mam w tej chwili otwartą tę stronę i zobaczę czy się sie będą ściągały, bo tak za każdym razem wykonywać wszystko, jak zobaczę, że wiadomości są a nie mogą sie przebić...

Drugi EDIT : jak strona otwarta to się ściągnęła nowa wiadomość.. :?

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 23, 2013 7:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A Twoje koty? Jak sie mają?
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pt sie 23, 2013 7:41 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Syn wróci chyba niedługo z wakacji to Ci naprawi kompa :ok: :ok:
Pogłaskaj biednego Migdałka - u mnie Frania też miała złe sny, ale na szczęście kończyło się na płaczu, który przechodził gdy się pomiziało dzidzię i powiedziało, że wszystko już dobrze. :D I Morelkę też pomiziaj, ale może zaczekaj aż będzie w bardziej dostępnym miejscu 8) .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 23, 2013 9:12 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Dzieciaki z wakacji wróciły już dawno. Teraz tym przejazdem to były w drodze na pogrzeb do Częstochowy [babcia synowej].
Syn nie przyjedzie bo musiałby na cały dzień, a albo pracuje, albo dziecko... itd. Może kiedyś, bo jest w domu pare rzeczy do zrobienia.

Z wchodzeniem pod stół nie mam problemu - ja mała jestem [ale nie tak, żebym na stojąco wchodziła, nie :lol: ], a rękę pod stołem miałam i tak :roll:
Poza tym ciągle je głaszcze jak tylko mam pod ręką :mrgreen: Całuję jak dorwę też :D
W sumie, Dorotko, to one sie mają chyba nie najgorzej..

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 23, 2013 9:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zawsze wchodzę na pocztę przez stronę. Z Outlooka w ogóle w domu nie korzystam 8)

Nie, nie czytałam "Kot, który..." :oops: Postaram się to naprawić :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]