Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2013 12:45 Re: Zaginione-znalezione koty

Ponawiam zapytanie - czy ktoś z Was ma doświadczenie w szukaniu kota? Czy możecie coś doradzić? A może ktoś z Poznania?

aniani pisze:Witajcie!
od ponad 3 tygodni szukam mojej kotki.Zaginęła 14 lipca w Poznaniu - Winogrady oś. Pod Lipami.
Kotka domowa - nie była wychodząca, wycofana, spokojna. Ma 6 lat, biało-bura.
Staram się jak mogę i szukam na różne sposoby:
- rozwieszam ogłoszenia ( na moim osiedlu i sąsiednich) słupy, sklepiki, weterynarze, w pobliżu Kościołów, przystanki
oś. pod lipami, wilczak, przy cytadeli, os. przyjaźni, na murawie, TBS, oś. kosmonautów, oś. wichrowe wzgórze
problem stanowi osiedle zamknięte Ataner - brak możliwości wejścia
- poinformowałam dokarmiających (przynajmniej tych, których zdołałam poznać)
- w pierwszym tygodniu przeszłam większość piwnic ( tylko niektóre mają dostęp dla kota a do większości to nawet mucha nie wejdzie!)
najgorsza jest myśl, że się tak zaszyła...
- w schronisku byłam - podobno za późno bo po 2 tygodniach dają do adopcji
- na straży miejskiej też nie wiedzieli jak mi pomóc
- zamieściłam ogłoszenia w Internecie m.in. http://www.facebook.com/groups/307623212630596/
- jutro wyjdą ogłoszenia w gazecie papierowej
- szukam po osiedlu jak mogę po zmierzchu lub nad ranem sama i w towarzystwie mojej drugiej kotki wychodzącej
może ktoś z Was ją przygarnął? może ktoś z Was jest z Poznania z moich okolic i chce pomóc? popytać?
dziś wybieram się znowu na oś. przyjaźni - podobno jakiś kotek podobny się kręci.
dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc

aniani

Od: Czw sie 08, 2013 12:44

Post » Nie sie 11, 2013 13:30 Re: Zaginione-znalezione koty

aniani, Wysłałam Ci pw, możesz odebrać?
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pon sie 12, 2013 15:51 Re: Zaginione-znalezione koty

Dziś w Katowicach - Ligocie spotkałam ślicznego pingwinka
pingwinek był głodny, zjadł ślicznie ( Bogu dzięki za saszetkę w torebce) ale jak chciałam pogłaskać zwiał
niestety nie sprawdziłam płci

piszę tu, ponieważ pamiętam, że w tamtych okolicach ktoś szukał takiego kotka -swego czasu wisiały ogłoszenia

był w okolicach przedszkola na ul.Słupskiej (w tym kwadracie poczta-liceum-pierogarnia) blisko administracji KZGM

przejdę sie tam wieczorem może złapię
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon sie 12, 2013 16:39 Znaleziono kotkę biało buro rudą ok Krakowa

W Modlniczce koło Krakowa znalazłam kotkę.
Na przystanku autobusowym koło parkingu marketu budowlanego Leroy Merlin znalazłam dorosłą kotkę. Było to w sobotę 10 sierpnia 2013. Jest umaszczenia biało buro rudego. Ma awaryjny tymczas do czwartku, potem nie wiem co z nią będzie... :( Może ktoś jej szuka?
Kicia przytulaśna i szukająca kontaktu z człowiekiem.

dominika z

Od: Pt sty 27, 2012 22:28

Post » Pon sie 12, 2013 17:17 Re: Znaleziono kotkę biało buro rudą ok Krakowa

Obrazek

dominika z

Od: Pt sty 27, 2012 22:28

Post » Pon sie 12, 2013 22:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Uwaga miłośnicy kotów z Krakowa!

Szukam mojej ukochanej kotki Luny. Zaginęła pod koniec czerwca w okolicy ul. Ojcowskiej (Bronowice). Luna to 2-letnia srebrna pręgowana kotka z charakterystycznym pieprzykiem koło noska (prawa strona) i jaśniejszym, prawie białym brzuszkiem. Wysterylizowana.

Luna wychodziła codziennie, ale codziennie też wracała. Ma chip, ale nie ma obróżki :( sprytna, niezależna, nieufna.

Szukałam jej chyba wszędzie...w okolicach starego mieszkania, w okolicy nowego (mieszkała tu pół roku, więc zdążyła się zaaklimatyzować i poznać teren), są ogłoszenia na słupach, zaczepiałam mieszkańców, było kilka telefonów, zapytania do schroniska, ale bez rezultatu.

Gdzie mogę jeszcze jej szukać? :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

victoria86

Od: Pon sie 12, 2013 21:55

Post » Wto sie 13, 2013 11:34 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam,

Między 9 a 10 sierpnia zaginęła moja czarno biała kotka. Jest wysterylizowana oraz ma wszczepiony chip. Kotka zaginęła na Służewcu (Wyścigi), osiedle domków przy Ul. Wyczółki.
Bardzo proszę o szczególną uwagę jeżeli ktoś z Was dokarmia koty w tej okolicy, czy nie pojawiła się nowa czarno biała kotka.
Będę wdzięczny za każdą informację o kotce :(
Obrazek

emesz

Od: Wto sie 13, 2013 11:28

Post » Czw sie 15, 2013 21:00 Re: Zaginione-znalezione koty

W Pruszkowie, w okolicy Parku Potulickiego znaleziono młodego, biało-rudego kocurka. Podobno błąkał się tam od kilku dni. Jest bardzo miziasty, nie boi się psów. Jest nie wykastrowany.

Obrazek

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pt sie 16, 2013 10:11 Re: Zaginione-znalezione koty

viewtopic.php?f=1&t=155760
Diamentowa Krowa pisze:Kochani, kto może, niech przekaże dalej! Pilne!
Wczoraj po południu znalazłam kotkę rosyjską niebieską. Błąkała się po poboczu Wału Miedzeszyńskiego obok skrzyżowania z Przewodową (Warszawa Wawer) i miała oczy jak spodki, a samochody jeździły jak dzikie, więc niewiele myśląc, zgarnęłam ją do domu.
Czeka u mnie na swojego właściciela i gada non stop.

Mój telefon: 505 428 616
Mail: sabinabauman@gmail.com

Zabrałam ją, bo gdyby to był mój kot, to też wolałabym, żeby ktoś go z jezdni ściągnął niż pozwolił mu dalej spacerować. Kierowcy raczej nie uważają na koty, nawet takie piękne:/
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Pt sie 16, 2013 18:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginęła kotka poznań wilda :| nie wiem dokladnie ile miała ale jakis miesiac albo 2 .
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 16, 2013 18:31 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę

Piotr1342

Od: Pt sie 16, 2013 18:15

Post » Sob sie 17, 2013 13:46 Re: Zaginione-znalezione koty

Bydgoszcz, ul. Gdańska

viewtopic.php?f=1&t=155793
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob sie 17, 2013 22:19 Re: Zaginione-znalezione koty

Znalazłem trzy dni temu kota w Mysłowicach przy ul. Mikołowskiej.
Oplakatowałem teren w promieniu 2 km, także kościoły, lecznice, sklepy w tym zoologiczne, oraz schronisko w Mysłowicach (prowadzone przez TOZ) oraz Sosnowcu.
Byłem u weterynarza - kot jest zdrowy, ma ok. 4 lata, nie boi się człowieka ani innych zwierząt (choć na te ostatnie reaguje tylko defensywnie - mam fretki).
Nigdy nie miałem wcześniej kota, więc nie znam ich zachowań, zastanawiam się jak daleko mogę szukać właściciela? Dałem ogłoszenia w różnych miejscach w internecie (w tym tutaj jest zdjęcie - http://zaginionekoty.pl/obiekt,1776,zna ... Linux.html), ale to najczęściej raczej właściciel szuka takiego kota a żadnych ogłoszeń w mojej okolicy nie widziałem (a szukałem dokładnie).
Proszę o radę co mogę jeszcze zrobić i kiedy ewentualnie mogę zacząć szukać dla niego domu.

AlexanderSO

Od: Sob sie 17, 2013 22:04

Post » Nie sie 18, 2013 11:04 Re: ...

Witam,
szukam mojej kitki - minęło 33 dni!
szukam odpowiedzi, podpowiedzi, bo już brak mi pomysłów.
Moja kotka była domowa, niewychodząca, strachliwa, więc nie powinna się oddalić! posty są tu stare ale może ktoś odczyta. Zastanawiam się nam metodami niekonwencjonalnymi.
Iwonami pisze:Nie rezygnujcie z szukania kotów, one przecież potrafią się odnaleźć po wielu miesiącach. Nie wolno się poddawać. Tu prawie każdy stracił ukochane zwierzaki, wystarczy popatrzeć na podpisy.
A życie cały czas idzie do przodu, dlatego zaginionym należy się uwaga i trzeba ich szukać. Do skutku...

aniani

Od: Czw sie 08, 2013 12:44

Post » Śro sie 21, 2013 11:47 Re: Zaginione-znalezione koty

viewtopic.php?f=1&t=155793

Bura kotka zaginęła w Bydgoszczy :(

Tracę już jakąkolwiek nadzieję na dobre, odpowiedzialne domy...
Przypadkowo natknęłam się na ogłoszenie wyadoptowanej przeze mnie kotki.
Natknęłam się dopiero dzisiaj, a ona zaginęła w kwietniu. DS nie raczył mnie nawet poinformować...

Kotka zaginęła na ul. Gdańskiej w Bydgoszczy.
Uciekła przez okno, ludzie przeprowadzili się na parter....
Była wysterylizowana.
Ma około 1,5 roku.
W dniu zaginięcia miała na szyi czerwoną obróżkę. Oczywiście mogła ją gdzieś zgubić...

Bardzo proszę o kontakt, gdyby ktoś ją widział albo może zabrał już dawno do siebie...
tel. 510 538 560

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon sie 26, 2013 10:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Dzień dobry,
W okolicach Tesco w Gdyni Cisowej zaginęła popielata pręgowana kotka Tosia (albo jak kto woli - w czarny marmurek). Wygląda jak mały tygrys. Jest bardzo ufna i łasi się do ludzi. W dniu zaginięcia miała na sobie czarną obróżkę z dzwoneczkiem. Podobno ostatnio widziano ją 18 sierpnia. Będę bardzo wdzięczna za kontakt, jeżeli ktokolwiek wie co się z nią dzieje. :-(

Aniut

Od: Pon sie 26, 2013 10:40

[poprzednia][następna]