» Pon wrz 09, 2013 7:34
Re: Wątek cukrzycowy IX
Po roku leczenia Nikodema, potrzebuje Waszej rady.
Przez rok mieliśmy: ustabilizowana cukrzycę - poziomy 100 - 200, jedna remisje kilkumiesieczna, znów powrot do insuliny i niskich dawek poniżej 1 jednostki dziennie rozłożone na dwa razy.
Teraz wyniki skoczyly do poziomów 380 - 450, fruktozamina jest na poziomie 390, w moczu cukier, brak stanow zapalnych. Wyniki nie zmieniaja się przy zwiększeniu dawki insuliny.
Z ciekawostek - remisja nastąpiła po mocnym przeleczeniu antybiotykowym.
Teraz również zaaplikowany ma antybiotyk. Przeczytałam o leczeniu małymi dawkami i chce tego sprobowac.
Kot ma nadwagę, ma około 14 lat, w historii miał zapalenia pęcherza, a trafil do mnie lata temu mocno schorowany.
Jest na karmie orijen ryba, która dziala na niego najlepiej, lepiej niż dedykowane karmy cukrzycowe + karma mokra - sam tuńczyk, kurczak. Pije z fontanny całkiem sporo, ale bez przesady. Do karmy suchej ma stały dostęp.
Ostatnio kilkukrotnie zdarzały mu się wymioty.
Co więcej, poza sposobem podawania małych dawek co 4 godziny jeszcze warto zrobić? Mam karmę hills odchudzające dla cukrzykow, może warto mu teraz zamienić?
Będę wdzięczna za pomysły/rady. W ciągu tego roku przeprowadziliśmy się do Szwajcarii i tutejszy polecany wet zaleca jedynie zwiększenie dawki do 0,5 jed./kg 2x dziennie, co daje 8 jed. dziennie. Oczywiście tego nie zrobiłam. Podejrzewam, że jest to kontrregulacja, ale pewnosci nie mam.