Moderator: Estraven
Mulesia pisze:Nie wiem, czy mamy już kandydata do pomocy na lipiec. Chciałam zgłosić Macię i Lacię. Współautorki tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=154464
Dziewczyny pamiętacie też zapewne z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=143384
Zombiś aktualnie jest dużym, pięknie ofutrzonym, szczęśliwym kotem ( widziałam, więc wiem )
Pers o którego wyzdrowienie teraz walczą jest jednym z 19 kotów, którymi się opiekują. Działają jako osoby prywatne, więc z kasą ciężko.
Znam dziewczyny osobiście.
Sterylizują ( i na tym polu mają wiele osiągnięć) , leczą ( oczywiście leczą weterynarze ) i wyadoptowują koty.
Działają bardzo sprawnie, ale tym razem ilość kotów nieco je przerasta. Mam na myśli finanse, bo jeśli chodzi o opiekę, to dziewczyny naprawdę bardzo dbają o swoich podopiecznych. Praktycznie codziennie są z którymś u weta. Portfeli gumowych z samonamnażającymi się pieniędzmi nie mają. O aktualną wielkość długu u weta nawet nie śmiem zapytać. Wetów mają z dobrym sercem, ale przecież oni też muszą się z czegoś utrzymywać.
Myślę, że dziewczyny jako sterylizujące, leczące i systematycznie wyadoptowujące koty są dobrymi kandydatkami do pomocy.
Asia_Siunia. Syn ma 12 lat. Uraz chyba będzie miał, bo prosił mnie bym jeździła rowerem![]()
Przy okazji. Może ktoś mi podpowie. Mąż zgłosił szkodę ubezpieczycielowi sprawcy. Czy powinniśmy też zgłosić ją naszemu?
gpolomska. Już wysyłam PW z numerem konta.
isabell36 pisze:do pomocy sierpniowej zgłaszam halinka1403
viewtopic.php?f=1&t=153833
razem z naszą siostrą jasdor pomaga krośnieńskim kotom, ma w tej chwili na tymczasie 7 kociaków, które poważnie chorowały i w tej chwili wychodzą na prostą ale dług u weta zostałniestety Julka najsłabsza z 4 kukułek nie dała rady - odeszła za TM [*]
ewar pisze:Koty pod moją opieką były zgłoszone do pomocy, za co bardzo dziękujęNie byłam w tragicznej sytuacji, chociaż w dobrej też nie, ale inni mieli gorzej i wycofałam swoją kandydaturę.Teraz jednak już nie wiem, jak sobie poradzę.Oprócz bezdomniaków, kotów i psów mam chorego kota Dudusia w łazience.Niestety, leczenie kota będzie kosztowało, tu nie wystarczy odrobaczenie, szczepienie...itd. Oto wątki viewtopic.php?f=13&t=155844 viewtopic.php?f=13&t=151707
Nie wiem dokładnie, ile jest kotów pod hutą.Znikają, pojawiają się nowe, te znikające znów się pojawiają i tak w kółko, ale jest ich na pewno kilkanaście.Podkarmiam również psy.Jeżeli jest ktoś w gorszej sytuacji i zwrócił się o pomoc do Was to oczywiście zrozumiem.
alma_uk pisze:ja bym zgłosiła ewar do pomocy. Dobre rzeczy dziewczyna czyni. tak wiec zgłaszam kandytature -ewar. Przekopiuje linki do watków viewtopic.php?f=13&t=155844 viewtopic.php?f=13&t=151707
Mulesia pisze:Linki do wątków podopiecznych ewar:
viewtopic.php?f=13&t=151707
viewtopic.php?f=13&t=155844&p=10046277#p10046277
Cindy pisze:Witajcie dobre kobietki - pomozcie im viewtopic.php?f=46&t=127711&start=3915 bardzo Was prosze
Dzyśka pisze:Mulesia pisze:Nie wiem, czy mamy już kandydata do pomocy na lipiec. Chciałam zgłosić Macię i Lacię. Współautorki tego wątku:
viewtopic.php?f=13&t=154464
Dziewczyny pamiętacie też zapewne z tego wątku:
viewtopic.php?f=1&t=143384
Zombiś aktualnie jest dużym, pięknie ofutrzonym, szczęśliwym kotem ( widziałam, więc wiem )
Pers o którego wyzdrowienie teraz walczą jest jednym z 19 kotów, którymi się opiekują. Działają jako osoby prywatne, więc z kasą ciężko.
Znam dziewczyny osobiście.
Sterylizują ( i na tym polu mają wiele osiągnięć) , leczą ( oczywiście leczą weterynarze ) i wyadoptowują koty.
Działają bardzo sprawnie, ale tym razem ilość kotów nieco je przerasta. Mam na myśli finanse, bo jeśli chodzi o opiekę, to dziewczyny naprawdę bardzo dbają o swoich podopiecznych. Praktycznie codziennie są z którymś u weta. Portfeli gumowych z samonamnażającymi się pieniędzmi nie mają. O aktualną wielkość długu u weta nawet nie śmiem zapytać. Wetów mają z dobrym sercem, ale przecież oni też muszą się z czegoś utrzymywać.
Myślę, że dziewczyny jako sterylizujące, leczące i systematycznie wyadoptowujące koty są dobrymi kandydatkami do pomocy.
Asia_Siunia. Syn ma 12 lat. Uraz chyba będzie miał, bo prosił mnie bym jeździła rowerem![]()
Przy okazji. Może ktoś mi podpowie. Mąż zgłosił szkodę ubezpieczycielowi sprawcy. Czy powinniśmy też zgłosić ją naszemu?
gpolomska. Już wysyłam PW z numerem konta.
To była jedyna zgłoszona w lipcu kandydatura, więc przyjąć można, że Twój kandydat Mulesiu został zwycięzcą przez aklamację

Dzyśka pisze:(...)
5. Kandydaci do otrzymania pomocy
Główny fundusz uzbierany z comiesięcznych składek przeznaczamy dla kotów bezdomnych czyli DT, podopiecznym karmicielek i fundacjom. Do 20go każdego miesiąca, każda z Czarownic może zgłosić swojego kandydata do pomocy w danym miesiącu. Zgłoszenie należy umotywować oraz podać linka do wątku danego kota/osoby/fundacji. Fajnie aby były to osoby mało medialne. Pieniądze będą przekazane na wskazaną karmę, leczenie, pokrycie zaległych faktur u weterynarza.
6. Wybór kandydata-głosowanie
Każda Czarownica powinna do 20tego prześledzić wątek lub choćby opis sytuacji zgłaszanych kandydatów. Po 20tym zaczynamy głosować i tu należałoby wykazać się frekwencją. nawet Czarownice mało udzielające się w wątku powinny glosować - w końcu po to przystąpiły do Paktu![]()
Powtórne zgłoszenie kandydata, który już otrzymał pomoc od Czarownic może mieć miejsce nie wcześniej niż 1/2 roku od ostatnio otrzymanego wsparcia.
7. Pakiet ogłoszeń
Równolegle do głosowania głównego co miesiąc typujemy bidę potrzebującą pakietu ogłoszeń, za które to ogłoszenia zapłacimy ze składek.
Użytkownicy przeglądający ten dział: askaaa88, Google [Bot] i 76 gości