*Fundusz Onkologiczny* OFERUJEMY POMOC!!!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Wto sie 13, 2013 13:11 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

jak dodaje sie skany?jak dodaje sie zalaczniki?
nie potrafie wkleic moze ktos maila podac? mam morfologie na kartce to przesle skan
na reszte badan trzeba poczekac
Kotka Milka

Post » Wto sie 13, 2013 13:28 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Szkoda że wetka nie usunęła od razu całej listwy skoro wyczuwała już kolejny guzek...
Nowotwory listwy mlecznej to najczęściej gruczolakoraki niestety złośliwe ale szybko usunięte przed rozsianiem dają szanse na wyzdrowienie kotki. Badanie histopatologiczne nic by tu w sumie nie zmieniło bo właściwie jedyną formą leczenia jest wyłuskanie guzów lub usunięcie całej listwy z węzłami.

Skany możesz przesłać do mnie, zaraz podam maila na pw.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto sie 13, 2013 15:01 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

kotce caly czas zsuwa sie kaftanik na nogi, tam sa takie gumki i ona chodzic nie moze
nie wiem co robic
Kotka Milka

Post » Wto sie 13, 2013 15:07 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Broszka pisze:Szkoda że wetka nie usunęła od razu całej listwy skoro wyczuwała już kolejny guzek...
Nowotwory listwy mlecznej to najczęściej gruczolakoraki niestety złośliwe ale szybko usunięte przed rozsianiem dają szanse na wyzdrowienie kotki. Badanie histopatologiczne nic by tu w sumie nie zmieniło bo właściwie jedyną formą leczenia jest wyłuskanie guzów lub usunięcie całej listwy z węzłami.

nie jestem wetem -ufam opini osoby bardziej doswiadczonej
Kotka Milka

Post » Wto sie 13, 2013 17:15 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

moja kolezanka przesle skan badan krwi
jak pani doktor przesle reszte badan przesle
Kotka Milka

Post » Wto sie 13, 2013 20:53 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Anna Fijalek pisze:
Broszka pisze:Szkoda że wetka nie usunęła od razu całej listwy skoro wyczuwała już kolejny guzek...

nie jestem wetem -ufam opini osoby bardziej doswiadczonej

Ja miałam w zeszłym roku sunie nie kota ale ten sam problem wet usunął całą listwe mleczna , robił usg niby nie było widać guzków i w dwa tygodnie po zabiegu nowe guzki w tylnej pachwinie , usunelismy i znów w kilka dni guz wywalił :( .Pies był tak pokrojony nie było szans pozwoliłam jej zasnąć ..I powiedziałam sobie że nigdy więcej nie bede tak zwierzaka męczyć , ratujemy bo nam żal ale u mojej to było tylko meczenie nic nie dało rady zrobić ..wet znów pewnie by usunął guz ale po co żeby za kilka dni wyszedł następny ...Życze zdrówka dla twojej mam nadzieje że u ciebie bedzie tylko lepiej..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro sie 14, 2013 5:48 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Miałam podobny przypadek z kotką że guzy zaczęły mnożyć się dosłownie w oczach, dlatego pisałam że powinno się usuwać od razu całą listwę wraz z węzłami jak guzków jest więcej niż jeden. Bo jak jest już rozsiane to niestety, ale najczęściej bardzo szybko pojawią się następne :(
Niedawno rozmawiałyśmy tu na ten temat i opisywałyśmy swoje doświadczenia.
Można przeczytać od tego postu przez kilka stron: viewtopic.php?p=9990378#p9990378
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 14, 2013 8:17 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Badanie krwi Milki:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Śro sie 14, 2013 18:21 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

nie straszcie mnie :cry: :cry: :cry: narazie mam tyle jak pani doktor dosle reszte wynikow przesle

guzki pojda na badanie histopatologiczne
kotka jest bardzo aktywna naweet za bardzo
goni jak swir,a nie powinna skacze mi po meblach,a zamknieta w klatce drze się
w czoraj wyciaglam jej wenflon bo jej lapa spuchla-kotka teraz natarczywie wylizuje rane po wenflonie :cry:
apetyt ma siku bylo kupy nie
Kotka Milka

Post » Sob sie 17, 2013 21:03 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Aniu mam nadzieję że koteczka już czuję się lepiej. :ok:

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Pon sie 19, 2013 8:11 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Wczoraj odszedł u alahari nasz beneficjent Frodo [']
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon sie 19, 2013 8:56 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Frodusiu {*}
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon sie 19, 2013 16:53 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Biedaczek [*] :(

lenka*

Od: Wto lip 31, 2012 17:58

Post » Pon sie 19, 2013 17:55 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

:((((((Frodo[*]
dostalam listem fakture kolezanka wysle na maila
Kotka Milka

Post » Pon sie 19, 2013 18:26 Re: **Fundusz Onkologiczny** darczyńcy pilnie poszukiwani !!

Frodo [*] :(
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]