kolejna REWOLUCJA, czyli koniec normalności

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 23:37 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

Tych wszystkich, które marzą o kotku z hodowli, który będzie zdrowy itd. nie chciałabym z hukiem sprowadzać na ziemię, ale ja miałam jednego i mam drugiego kota z hodowli. I za każdym razem sobie mówię, że żadnych więcej rasowych - następnego będę miała zdrowego dachowca!!!
Po zdjęciach też bym nigdey nie powiedziała, że a) to dorosła kotka, b) brytyjka.
Co do imienia - wciąż proponuję Sabina. Może nie jest bardzo brytyjskie, ale takie mam od lat dla kotki z błękitnymi oczyma - tej ślicznej tajki czy innej pointki, której nigdy nie będę miała...
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie sie 18, 2013 23:41 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

Z całym szacunkiem, zdrowe dachowce to mit. I niestety dobrze wiem, co mówię :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sie 19, 2013 11:01 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

OKI pisze:Gryzia? :mrgreen:

Fajna kota :kotek:

padła już Gryzelda, nie pasuje :|

koteczekanusi pisze:Tych wszystkich, które marzą o kotku z hodowli, który będzie zdrowy itd. nie chciałabym z hukiem sprowadzać na ziemię, ale ja miałam jednego i mam drugiego kota z hodowli. I za każdym razem sobie mówię, że żadnych więcej rasowych - następnego będę miała zdrowego dachowca!!!
Po zdjęciach też bym nigdey nie powiedziała, że a) to dorosła kotka, b) brytyjka.
Co do imienia - wciąż proponuję Sabina. Może nie jest bardzo brytyjskie, ale takie mam od lat dla kotki z błękitnymi oczyma - tej ślicznej tajki czy innej pointki, której nigdy nie będę miała...

a) chyba kiepskie zdjęcia robię b) w papierach ma bri, więc zwalam na moje kiepskie umiejętności :wink:
no w kondycji wystawowej to ona nie jest, ale też specjalnie nic jej nie dolega (coś jej się babrze po sterylce, ale mam nadzieję, że już to opanujemy)
to, że właśnie ona do nas trafiła to trochę przypadek, ale chyba dobry :)

Szalony Kot pisze:Ja bym jej dała Pasta czy inna Tubka, wygląda tak kompaktowo :D

idąc tym tropem to może Kubek?;) Mug mi się podoba, ale ...

bo to musi być coś milusiego, ale z charakterem 8) i jeszcze musi się spodobać mi i niemężowi 8O a z nim to najtrudniej - wszystkie propozycje przekażę ;)
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon sie 19, 2013 11:05 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

Milusiego z charakterem.... o mamuniu... :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sie 19, 2013 11:07 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia

ezzme pisze:Grejs(mam się tak zwracać do kota?!)

Grecia? :D

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon sie 19, 2013 11:16 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

OKI pisze:Milusiego z charakterem.... o mamuniu... :roll:

:oops:
da się: ja jestem milusia z charakterem :mrgreen:

floxanna pisze:
ezzme pisze:Grejs(mam się tak zwracać do kota?!)

Grecia? :D

Gracie ma w papierach, ale właśnie nie pasuje

ale wymyślam :oops:

ezzme

Post » Pon sie 19, 2013 11:18 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

ezzme pisze:Gracie ma w papierach, ale właśnie nie pasuje

Nie Gracie, Grecia! :lol: Gre-ć-a. Jak zdrobnienie od Grety.
Ostatnio edytowano Pon sie 19, 2013 11:32 przez floxanna, łącznie edytowano 1 raz

floxanna

Post » Pon sie 19, 2013 11:30 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

Śliczna jest ta Twoja nowa mieszkanka. Grejs to faktycznie dość niezręcznie. Może jakoś to spolszczyć? Grecia :) ? Chociaż trochę ciotkowato to brzmi :mrgreen:
Imion goblinów nie znam, ale ogrzyc już tak. Może Fiona? :)
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon sie 19, 2013 11:32 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

floxanna pisze:
ezzme pisze:Gracie ma w papierach, ale właśnie nie pasuje

Nie Gracie, Grecia! :lol: Gre-ć-a. Jak zdrobnienie od Grety.

wiem wiem :)

ezzme

Post » Pon sie 19, 2013 11:33 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

rastanja pisze:Śliczna jest ta Twoja nowa mieszkanka. Grejs to faktycznie dość niezręcznie. Może jakoś to spolszczyć? Grecia :) ? Chociaż trochę ciotkowato to brzmi :mrgreen:

Królowa jest tylko jedna ;) Kotkinsowa Fio mogłaby się śmiertelnie obrazić.

floxanna

Post » Pon sie 19, 2013 12:29 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

floxanna pisze:
rastanja pisze:Śliczna jest ta Twoja nowa mieszkanka. Grejs to faktycznie dość niezręcznie. Może jakoś to spolszczyć? Grecia :) ? Chociaż trochę ciotkowato to brzmi :mrgreen:

Królowa jest tylko jedna ;) Kotkinsowa Fio mogłaby się śmiertelnie obrazić.

W sumie racja. Co najśmieszniejsze, nie zauważyłam Twojego posta wyżej, jak proponowałaś Grecię. A też mi przyszło na myśl :D
Obrazek

rastanja

Post » Pon sie 19, 2013 13:21 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

A może Agata? Od Agathy Christie? W końcu kot brytyjski, czyż nie? :wink:
Obrazek

rastanja

Post » Pon sie 19, 2013 13:27 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

rastanja pisze:A może Agata? Od Agathy Christie? W końcu kot brytyjski, czyż nie? :wink:

Agata → Agacia → Gacia :twisted:

floxanna

Post » Pon sie 19, 2013 18:13 Re: Zielona Kota i nowa co szuka imienia (fotki str.25)

to brytka? 8O 8O wyglada jak tajka. i takie imie mi przyszlo do glowy. Moze po prostu Tajka? zawsze tez mozna zdrobnic jak ktos lubi- Tajusia albo jak juz za duzo narozrabia moze byc - Tajatycolerojednaubije :mrgreen:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

[poprzednia][następna]