Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 18, 2013 9:43 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

To jakie oznaczenia miałaby Fio???

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 18, 2013 10:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

kotkins pisze:To jakie oznaczenia miałaby Fio???

jak niebieska to g jeśli ma białe to dodatkowo 09 jeśli pregowanie to dodatkowo np 22 albo 23
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie sie 18, 2013 11:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

Kotkinsie, można?
Niech mądre głowy od kolorów określą kolor TEGO kota:
http://wstaw.org/w/2aIL/
Obrazek
http://wstaw.org/w/2aIM/
Obrazek
Pręgowanie - Tabby Classic, tyle wiem. Może nie widać tego idealnie na fotkach, więc wierzcie mi na słowo. A kolor? Niby buraska, lekko się srebrząca, ale - pyś biały, brzusio płowe (nie rudy rudy, ale płowy). Rudawe przebarwienia ma też np. koło uszu. Więc co - bura, buro-biała, czy tri?
Acha, TEN kot to moja Księżniczka Ofelia
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie sie 18, 2013 11:39 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

Ofelia śliczna :) podobają mi się takie ślimacze wzory zawijasowe na boczkach :)

dyskusja o kolorach się tak rozwinęła, że i ja się zaczęłam przyglądać mojemu synkowi kociemu, no i chyba już wiem co mi od początku nie grało z jego ubarwieniem :P na jego boczkach niemal nie widać pręgów! czy taki zwykły dachowy rudzielec może być ticked? Czy to tylko zarezerwowane dla rasowców? :D
Obrazek

ewciak

Od: Pt lis 09, 2012 8:47

Post » Nie sie 18, 2013 11:42 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

kotkins pisze:Shira szylkret jest tam ,gdzie się kolor miesza.
Pysia jest tri.
Moim zdaniem.

Ale jej się na całych pleckach miesza, osobno ma jedynie na pyszczku i brzuszku.
Obrazek
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sie 18, 2013 12:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

Ofelia piękna! A Pysia słodko wygląda w wersji „na kociulkę” (kociulka = kocia kulka, czyli kot zwinięty w kłębek).

Ja to przynajmniej ze Starym nie mam problemu (chyba): czarny i cześć :D Newa to chyba będzie ten tabby point (układ ogólnie point, znaczenia są w paski od jasnego brązu do prawie czarnej czekolady, oczy jasny błękit), tylko jaki? Seal tabby point? A Młoda? Spód bieluśki, pyszczek i karki w paseczki, ogon prążkowany, boki w czarne cętki na szarym tle; szarość srebrna, biały podszerstek, pojedyncze włosy wielokolorowe, w paski białe, szare i czarne).

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Nie sie 18, 2013 12:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

No , ja nawet nie próbuję dociec jakie kolorystyczne oznaczenia mają moje footra :mrgreen:

Kotkins, a powiedz dlaczego TWOJA Mama wyprowadza na spacer MOJĄ Misię :?: :?: :?: :ryk:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie sie 18, 2013 12:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

MB&Ofelia pisze:Kotkinsie, można?
Niech mądre głowy od kolorów określą kolor TEGO kota:
http://wstaw.org/w/2aIL/
Obrazek
http://wstaw.org/w/2aIM/
Obrazek
Pręgowanie - Tabby Classic, tyle wiem. Może nie widać tego idealnie na fotkach, więc wierzcie mi na słowo. A kolor? Niby buraska, lekko się srebrząca, ale - pyś biały, brzusio płowe (nie rudy rudy, ale płowy). Rudawe przebarwienia ma też np. koło uszu. Więc co - bura, buro-biała, czy tri?

pewnie n 22
Obrazek

dalia

Post » Nie sie 18, 2013 12:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

W zyciu nie widziałam Pyśki poza dziobem!
Oczywiście ,że szylka!

Na zdjęciu z mamą jest Felek, widać po minie.
Obawia się spisku.
Zawsze... :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 18, 2013 12:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

n 22 owszem, ale bura, buro-biała czy tri?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie sie 18, 2013 13:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

MB&Ofelia pisze:n 22 owszem, ale bura, buro-biała czy tri?

czarna pręgowana
nie ma kotów burych :wink:
Obrazek

dalia

Post » Nie sie 18, 2013 13:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

kotkins pisze:Na zdjęciu z mamą jest Felek,

Przecie wiem :mrgreen: Ale mam zdjęcie Misi w identycznej pozie, tyle , ze bez szelek. Są jak klony. 8O

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie sie 18, 2013 14:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

MB&Ofelia pisze:Pręgowanie - Tabby Classic, tyle wiem. Może nie widać tego idealnie na fotkach, więc wierzcie mi na słowo. A kolor? Niby buraska, lekko się srebrząca, ale - pyś biały, brzusio płowe (nie rudy rudy, ale płowy). Rudawe przebarwienia ma też np. koło uszu. Więc co - bura, buro-biała, czy tri?

Kiti ma dokładnie te same kolory- tylko że jest w wersji perskiej.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Nie sie 18, 2013 14:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

kotkins pisze:W zyciu nie widziałam Pyśki poza dziobem!
Oczywiście ,że szylka!

:ryk:
Bardzo dziękuję za dookreślenie :D
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sie 18, 2013 14:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - grożny, nocny felieton

dalia pisze:
MB&Ofelia pisze:n 22 owszem, ale bura, buro-biała czy tri?

czarna pręgowana
nie ma kotów burych :wink:

Acha. Czyli biały pyś i płowy brzusio nie wpływają na kolor ogólny? Bo pamiętam jak pytałam na wystawie, ale pani sędzia miała problem z określeniem bo kota nie dawała się ocenić.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]