Olsztyn - idealny,niepowtarzalny kocurek ma juz DS...:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 13, 2013 20:40 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Ewa L. pisze:Masz okazję nauczenia się czegoś o kotach bo jesteś z nim od dość wczesnego okresu jego życia. Jeśli planujesz mieć kiedyś kota to bardzo przydatne doświadczenie. Kiedyś w życiu musi być ten pierwszy :ok:

Nie kus,bo to jest naprawde wyjatkowy kociakL:( Wiem,ze ja mu jako DS nie dam takego szczescia co bardziej doswiadczony domek...Tym bardziej,ze nie stac mnie na osiatkowanie balkonu za 400 zl:( Niestety:(

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Wto sie 13, 2013 20:45 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna puma pisze:
Ewa L. pisze:Masz okazję nauczenia się czegoś o kotach bo jesteś z nim od dość wczesnego okresu jego życia. Jeśli planujesz mieć kiedyś kota to bardzo przydatne doświadczenie. Kiedyś w życiu musi być ten pierwszy :ok:

Nie kus,bo to jest naprawde wyjatkowy kociakL:( Wiem,ze ja mu jako DS nie dam takego szczescia co bardziej doswiadczony domek...Tym bardziej,ze nie stac mnie na osiatkowanie balkonu za 400 zl:( Niestety:(

A skąd możesz wiedzieć co da mu szczęście? Może jest typem jedynaka i nie bardzo spodoba mu się życie z innymi kotami bo jest przywiązany do ciebie. Ma 4 mieś z czego 1/4 już spędził u ciebie a to będzie rosło. Pisałaś że twoi sąsiedzi mają kota i sami siatkowali balkon. Dopytaj się jak to zrobili i w razie czego poproś o pomoc. :D
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto sie 13, 2013 20:53 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Ewa L. pisze:
Czarna puma pisze:

A skąd możesz wiedzieć co da mu szczęście? Może jest typem jedynaka i nie bardzo spodoba mu się życie z innymi kotami bo jest przywiązany do ciebie. Ma 4 mieś z czego 1/4 już spędził u ciebie a to będzie rosło. Pisałaś że twoi sąsiedzi mają kota i sami siatkowali balkon. Dopytaj się jak to zrobili i w razie czego poproś o pomoc. :D

Jesli mlody kocur zaczyna Cie gryzc po palcach o po rekach w wieku 4 miesiecy?

Czarna puma

Post » Wto sie 13, 2013 21:00 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

To normalne zachowanie w tym wieku. Moja Pola też tak robiła a nawet potrafiła przyczaić się i z zaskoczenia skoczyć na nogi z zębami i pazurami.Ale okres głupot jej minął i wyrosła z tego. Myszki , piłeczki i wędki to sposób aby oduczyć kociaka takich zachowań. Kot to drapieżnik i musi polować a gdy ma na co nie poluje wtedy na ręce czy nogi które się ruszają.
Gdy zacznie cię gryźć w rękę spróbuj znieruchomieć a zobaczysz że przestanie bo jak coś nie ucieka i się nie rusza przestaje być atrakcyjne dla kota.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 15, 2013 15:01 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Ewa L. pisze:To normalne zachowanie w tym wieku. Moja Pola też tak robiła a nawet potrafiła przyczaić się i z zaskoczenia skoczyć na nogi z zębami i pazurami.Ale okres głupot jej minął i wyrosła z tego. Myszki , piłeczki i wędki to sposób aby oduczyć kociaka takich zachowań. Kot to drapieżnik i musi polować a gdy ma na co nie poluje wtedy na ręce czy nogi które się ruszają.
Gdy zacznie cię gryźć w rękę spróbuj znieruchomieć a zobaczysz że przestanie bo jak coś nie ucieka i się nie rusza przestaje być atrakcyjne dla kota.

Na szczescie Bonanza nie skacze na nogi:/

Czarna puma

Post » Czw sie 15, 2013 15:04 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna puma pisze:
Ewa L. pisze:To normalne zachowanie w tym wieku. Moja Pola też tak robiła a nawet potrafiła przyczaić się i z zaskoczenia skoczyć na nogi z zębami i pazurami.Ale okres głupot jej minął i wyrosła z tego. Myszki , piłeczki i wędki to sposób aby oduczyć kociaka takich zachowań. Kot to drapieżnik i musi polować a gdy ma na co nie poluje wtedy na ręce czy nogi które się ruszają.

Na szczescie Bonanza nie skacze na nogi:/

To masz szczęście. :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 15, 2013 15:11 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Natomiast juz zaczynam czuc ten niemily zapach kociego moczu:/ chociaz on zalatwie sie do kuwety,ale mimo wszystko to czuc:(

Czarna puma

Post » Czw sie 15, 2013 16:02 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna puma pisze:Natomiast juz zaczynam czuc ten niemily zapach kociego moczu:/ chociaz on zalatwie sie do kuwety,ale mimo wszystko to czuc:(

U 4 mieś. kociaka nie powinno być jeszcze czuć - może to kwestia żwirku :roll:
Jaki używasz?
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 15, 2013 16:07 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Ewa L. pisze:
Czarna puma pisze:Natomiast juz zaczynam czuc ten niemily zapach kociego moczu:/ chociaz on zalatwie sie do kuwety,ale mimo wszystko to czuc:(

Jaki używasz?

uzywam Benka lawendowego

Czarna puma

Post » Czw sie 15, 2013 16:39 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna puma pisze:
Ewa L. pisze:

Jaki używasz?

uzywam Benka lawendowego

A siusia tylko do kuwety czy zdarza mu się poza nią?
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 15, 2013 16:57 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Czarna puma pisze:
Ewa L. pisze:

Jaki używasz?

uzywam Benka lawendowego

U mojego Filusia też tak było czuć moczem , ale jak zmieniłam na Cats Best Eco Plus to jest super a i jakoś Filuś chętniej kopie w kuwecie jak ładnie pachnie drewienkiem :kotek:
Przerabiałam wszystkie rodzaje żwirków dostępnych w Polsce i Cats Best Eco wygrywa z wszystkimi no i nie pyli :kotek: :ok:
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Czw sie 15, 2013 17:02 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Nie wiem, dlaczego wszyscy twierdzą, że CBE+ nie pyli.

zdarzyło mi się kiedyś czyścić kuwetę mając wilgotne ręce. Zrobiły się śliskie. Od czego, jeśli nie od pyłu? I wcale nie było łatwo zmyć. Od razu wyobraziłam sobie, jak kot kopie i ten śliski pył osiada mu w gardle, nosie i wszędzie.
Nie, dziękuję. Pył betonitowy przynajmniej da się spłukać.

A poza tym roznosi się masakrycznie :evil:

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw sie 15, 2013 17:49 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Dziewczyny używają bentonitowego różowego Kocur Rexa - drobny,dobrze wchłania i zbryla się.Przy kopaniu nie unosi się chmura pyłu choć potrafią trochę wykopać za kuwetę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw sie 15, 2013 18:10 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Po bentonitowych żwirkach mój kot miał większe problemy z spojówkami ( leczył się wtedy na KK ) i kaszlem. Istna chmura wydobywała się podczas wizyty w kuwecie .Po cats best nic wilgotnego nigdy mi nie zostaje w kuwecie 8O ,musiałabym chyba nie zmieniać żwirku przez nie wiadomo jak długi czas 8O Do tego wygoda w usuwaniu .Każdy zachwala to co używa .. ale przerabiałam wszystkie rodzaje i takie jest moje zdanie .Bentonitowe żwirki są tanie i ogólnie łatwo dostępne w marketach więc chyba stad popularność .. O Cats Best nawet bym nie wiedziała jakby nie wetopedia gdzie mi go zalecił lekarz ze względu na znikome pylenie . Po prostu można próbować różnych żwirków i tym sposobem dojść do konsensusu czyli który żwirek okaże się najlepszy kota .
]ObrazekObrazekObrazek

wanilia03

Od: Pt lut 03, 2012 21:00

Post » Czw sie 15, 2013 18:52 Re: Olsztyn - sliczny kocurek pingwinek szuka DS...

Ewa L. pisze:
Czarna puma pisze:
Ewa L. pisze:

Jaki używasz?

uzywam Benka lawendowego

A siusia tylko do kuwety czy zdarza mu się poza nią?

Na szczescie kocurro zalatwia sie do kuwety... :roll: Ale chyba im predzej go wykastruje tym lepiej...

Czarna puma

[poprzednia][następna]