PALUCH 9.MRAU. Zima za pasem,a kotów nie ubywa.Daj ciepło!:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 14, 2013 13:39 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Też patrzyłem na stronie , ale tam aktualizują się że lepiej nie mówić .
Może uda mi się na chwilę podjechać .
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Czw sie 15, 2013 10:09 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

8)

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Czw sie 15, 2013 13:57 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Byłem,zostawiłem siatę gazet,każdy pokój dostał porcję Smilli ,niestety nie miałem
dużo czasu i było mało czystych małych miseczek , klatkowe kociaki obeszły się smakiem
więc proszę ,może ktoś w sobotę je podkarmi.
jest kilka maluszków , przy nas mała kilkuletnia dziewczynka wybierała kotka -chyba będzie adopcja :ok:
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt sie 16, 2013 15:27 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Obrazek

Pozdrowienia od dwoch malenkich paluszkow i jednego duzego :)

Iras

Od: Śro wrz 13, 2006 11:32

Post » Pt sie 16, 2013 16:43 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:Byłem,zostawiłem siatę gazet,każdy pokój dostał porcję Smilli ,niestety nie miałem
dużo czasu i było mało czystych małych miseczek , klatkowe kociaki obeszły się smakiem
więc proszę ,może ktoś w sobotę je podkarmi.
jest kilka maluszków , przy nas mała kilkuletnia dziewczynka wybierała kotka -chyba będzie adopcja :ok:

Dzięki!
Jutro będziemy - Revontulet i ja.
Dużo dorosłych kotów naliczyłeś?
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Pt sie 16, 2013 17:51 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Tak na szczerze to nie liczyłem.
W ostatnim pokoju burasy się kłębią i trzeba ostrożnie z drzwiami
bo uciekają na grandę .
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt sie 16, 2013 18:04 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

kuba.kaczor13 pisze:Tak na szczerze to nie liczyłem.
W ostatnim pokoju burasy się kłębią i trzeba ostrożnie z drzwiami
bo uciekają na grandę .

A tak plus minus po 10 na pokój? Czy się trochę poluźniło?
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pt sie 16, 2013 19:18 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Byłam dziś w schronie i szczerze mówiąc trochę jestem przybita... Kotów mnóstwo, do adopcji poszedł jeden duży i jeden maluch pozostało jakieś 30 8O dużych i 5 maluchów. Jedna osoba w 5 godzin nie jest w stanie tego towarzystwa dobrze ogarnąć, tak żeby choć chwilę poświęcić każdemu kotu. Ehhh
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt sie 16, 2013 19:28 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

:placz:
Jakoś od czerwca autentycznie boję się być w schronie sama :(
Kilka razy złapałam mega doła.
Kurczę, przecież my się nie obijamy (mam zakwasy po wizycie w schronie :roll: ), a często wychodzę stamtąd w poczuciu, że jeszcze tyle rzeczy jest do zrobienia.
A najbardziej dobijający jest fakt, że nie możemy poświęcić odrobiny czasu każdemu kotu. Większości z nich nie kojarzę. Ludzie pytają o koty, a ja nie potrafię nic o nich powiedzieć.
Fajnie byłoby spisać je, poznać ich charakter, porobić zdjęcia, napisać ogłoszenia. Ale kiedy to zrobić skoro kuwety i klatki są brudne ? :cry:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Pt sie 16, 2013 20:10 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Revontulet pisze:Fajnie byłoby spisać je, poznać ich charakter, porobić zdjęcia, napisać ogłoszenia. Ale kiedy to zrobić skoro kuwety i klatki są brudne ? :cry:

Bo one, koty te, to sprytne są - ledwo przychodzą wolontariusze, to łaszą się na potęgę i na potęgę zużywają kuwety - trzeba to towarzystwo w karby wziąć.
Się przyzwyczaiły futra do dobroci ludzkiej.
Jutro robimy porządek - każdy ma się na wstępie przedstawić, wypełnić ankietę i napisać ogłoszenie adopcyjne dot. swej osoby. Kto nie napisze, żarcia nie dostanie.
A doły zakopujemy łopatą.

:)
Obrazek
Obrazek

akne

Post » Pt sie 16, 2013 21:03 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

akne pisze:
Revontulet pisze:Fajnie byłoby spisać je, poznać ich charakter, porobić zdjęcia, napisać ogłoszenia. Ale kiedy to zrobić skoro kuwety i klatki są brudne ? :cry:

Bo one, koty te, to sprytne są - ledwo przychodzą wolontariusze, to łaszą się na potęgę i na potęgę zużywają kuwety - trzeba to towarzystwo w karby wziąć.
Się przyzwyczaiły futra do dobroci ludzkiej.
Jutro robimy porządek - każdy ma się na wstępie przedstawić, wypełnić ankietę i napisać ogłoszenie adopcyjne dot. swej osoby. Kto nie napisze, żarcia nie dostanie.
A doły zakopujemy łopatą.

:)

:ok: i tak zróbcie, może na chwilkę do Was podjadę towarzysko jutro, bo na robotę to raczej w niedzielę ;)
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

Post » Pt sie 16, 2013 21:05 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Moje drogie panie.
Proszę nie stresować kotforów.Ja niestety jutro mam robocza sobotę.
Jeżeli ktoś chciałby poświęcić kociastym czas w niedzielę to będę mógł pomóc.
edit": pisaliśmy razem
Obrazek

kuba.kaczor13

Post » Pt sie 16, 2013 21:15 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Iras pisze:Obrazek

Pozdrowienia od dwoch malenkich paluszkow i jednego duzego :)

:love:
Fartnął się Paluszkom taki domek, że hej! :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 17, 2013 19:24 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

MissJoas pisze:Byłam dziś w schronie i szczerze mówiąc trochę jestem przybita... Kotów mnóstwo, do adopcji poszedł jeden duży i jeden maluch pozostało jakieś 30 8O dużych i 5 maluchów. Jedna osoba w 5 godzin nie jest w stanie tego towarzystwa dobrze ogarnąć, tak żeby choć chwilę poświęcić każdemu kotu. Ehhh

A dzisiaj do domu nie poszedł nikt :(
I w ogóle niewiele się działo.
Długi weekend w pełni...
Obrazek

Revontulet

Post » Sob sie 17, 2013 19:33 Re: PALUCH 9.MRAU. Dużo kotów, jeszcze więcej kociąt... Pomó

Revontulet pisze:A dzisiaj do domu nie poszedł nikt :(
I w ogóle niewiele się działo.
Długi weekend w pełni...

Mimo wszystko mam nadzieję, że przynajmniej jeden domek potencjalny oglądający futra dziś zjawi się jutro - np. po Plastra.
Plaster to czarny kocurek, który lgnie absolutnie do wszystkich :)
Obrazek
Obrazek

akne

[poprzednia][następna]