Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 14, 2013 11:22 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

kciuki sa od wczoraj :ok:

i mam prośbę - zrobiłam kotu testy alergiczne i wyszło że ma uczulenie na wszystkie uzupełniacze: ziemniak, pszenica, soja, ryż
nie ma alergii na kukurydzę np
znacie jakieś karmy bez zbożowe nie posiadające ani grama ziemniaka, soi, ryżu?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Śro sie 14, 2013 13:49 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

dalia pisze:znacie jakieś karmy bez zbożowe nie posiadające ani grama ziemniaka, soi, ryżu?

Z suchych karm to chyba tylko ZiwiPeak :
(zawartość mięsa min. 85%): jagnięcina - mięso, jagnięcina - wątroba, jagnięcina - serca i nerki, nowozelandzkie małże zielone - lecytyna, olej rybny, inulina (cykoria), suszone wodorosty, witaminy i minerały

(zawartość mięsa min. 73%, zawartość ryby min.12%): dziczyzna - mięso, dziczyzna - wątroba, dziczyzna - serca i nerki, ryby, nowozelandzkie małże zielone, lecytyna, olej rybny, inulina (cykoria), suszone wodorosty, witaminy i minerały

(zawartość mięsa min. 85%): dziczyzna - mięso, dziczyzna - wątroba, dziczyzna - żołądki, dziczyzna - serca i nerki, nowozelandzkie małże zielone, lecytyna, olej rybny, inulina (cykoria), suszone wodorosty, witaminy i minerały

Z mokrych to już jest dość duży wybór.
Ostatnio edytowano Śro sie 14, 2013 13:53 przez cairo, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Śro sie 14, 2013 13:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Oprócz ZiwiPeaka jest jeszcze Power Of Nature Meadowland MIX : odwodnione mięso kurcząt, odwodnione mięso łososia, świeży łosoś, odwodnione mięso indyka, siemię lniane, lucerna, tłuszcz indyka, szczepy prebiotyczne, zestaw witamin i minerałów, olej z łososia, wątróbki z kurcząt, suszone jaja, wodorosty, żurawina, suszone jabłka, lecytyna, sól morska oraz sucha karma WildCat,ma kilka wersji smakowych bez wypełniaczy.

tretwa

Od: Wto lut 15, 2011 22:44

Post » Śro sie 14, 2013 14:17 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

dziękuję - szukam od rana i niestety poza PON Meadowland MIX, wildcat oraz dwoma rodzajami Trainer nie ma nic
a wszystkie w pioruny drogie :(
ja muszę przestawić moje wszystkie (poza nerkową Dunią ) koty na nową karmę
kurde z torbami pójdę :(
Obrazek

dalia

Post » Śro sie 14, 2013 14:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

dalia pisze:dziękuję - szukam od rana i niestety poza PON Meadowland MIX, wildcat oraz dwoma rodzajami Trainer nie ma nic

A nie wyszło by taniej przejść na mięcho/BARF?

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Śro sie 14, 2013 14:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

floxanna pisze:
dalia pisze:dziękuję - szukam od rana i niestety poza PON Meadowland MIX, wildcat oraz dwoma rodzajami Trainer nie ma nic

nie jestem gotowa, ale myślę
miałabym kłopot z jednym kotem - nie jada mięsa
Obrazek

dalia

Post » Śro sie 14, 2013 14:53 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

dalia pisze:
floxanna pisze:

nie jestem gotowa, ale myślę
miałabym kłopot z jednym kotem - nie jada mięsa

A to ten uczulony? Bo jak nie, to każdemu wg potrzeb — na początku pewnie byłoby trochę zamieszania, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić w imię pogodzenia dobra kotów z dobrem portfela ;)

floxanna

Post » Śro sie 14, 2013 16:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Dalia , a gdzie zrobiłaś te testy alergiczne kotu?
Mam wielką ochotę zrobić je Leosiowi. jakby się okazało ,że może np. jeść wołowinę...oj, byłoby cuuudnie.
Mam czasem dosyć poszukiwania ekologicznych królików, gdyby nie fakt ,że bym się w nich zapewne zakochała i nie potrafiła potraktować jak "mięso" to bym zaczęła sama hodować na mięsko dla niego!

Za 15 minut jedziemy, o 18.30 zabieg.

Bardzo się boję, mam nadzieję ,że nie popełniam życiowego błędu.
Dziękujemy za wsparcie...poprosimy o jeszcze...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Śro sie 14, 2013 16:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Kotkinsie drogi ode mnie też :ok: :ok:
będzie dobrze
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro sie 14, 2013 16:57 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

kotkins pisze:Bardzo się boję, mam nadzieję ,że nie popełniam życiowego błędu.

Kciuki!

floxanna

Post » Śro sie 14, 2013 17:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

Mocno :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Śro sie 14, 2013 17:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro sie 14, 2013 17:41 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

i na koniec , wbrew zasadom tego wątku, ale z miłości dla Leukotka i tylko dziś :1luvu:

Wybacz, kotkins, dobro Leosia jest ważniejsze niz Twoja awersja do serduszek :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro sie 14, 2013 18:01 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

kotkins pisze:Dalia , a gdzie zrobiłaś te testy alergiczne kotu?
Mam wielką ochotę zrobić je Leosiowi. jakby się okazało ,że może np. jeść wołowinę...oj, byłoby cuuudnie.
Mam czasem dosyć poszukiwania ekologicznych królików, gdyby nie fakt ,że bym się w nich zapewne zakochała i nie potrafiła potraktować jak "mięso" to bym zaczęła sama hodować na mięsko dla niego!

Za 15 minut jedziemy, o 18.30 zabieg.

Bardzo się boję, mam nadzieję ,że nie popełniam życiowego błędu.

robiłam w laboklinie i od razu pokarmówkę (oni zaczynają od przesiewowych po wynikach przesiewowych typują czy pokarmówka czy pchły czy roztocza i takie tam blubry, po czym testują dalej i głębiej)
ja typowałam u Bigusia kurczaka, a wyszło że każde mięso może jeść do wypęku
zestaw podstawowy w laboklinie to
wołowina
jagniecina
wieprzowina
kaczka
kurczak
indyk
ziemniak
tuńczyk
łosoś
ukleja
pszenica
soja
ryż
kukurydza
jajko
mleko
jedyne 290 plus kurier
ja jestem zadowolona że zrobiłam, bo w życiu bym się nie domyśliła że ziemniak uczula moje maleństwo
Obrazek

dalia

Post » Śro sie 14, 2013 18:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - kciuki za ząbki Leosio

:ok: :ok: :ok: :ok: za kotecka :ok: :ok: :ok: :ok:

My 19 sierpnia też o 18.30.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

[poprzednia][następna]