Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Jamniś i jego Kumpel cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 12, 2013 10:58 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Mizianka dla Żuczusińskiego :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon sie 12, 2013 11:00 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witam :1luvu:
Mizianki dla futerek i za udany tydzień :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon sie 12, 2013 12:09 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Udanego tygodnia, Tobie Zuziu i całemu Żuczkowo-kociemu stadku. :1luvu:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pon sie 12, 2013 16:39 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Zuziu !
Przesyłka dzisiaj dotarła - bardzo ci dziękuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Jutro zabieram się za montaż :ok:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pon sie 12, 2013 18:24 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Informuję że dzisiaj Zuzi nie będzie na forum. Ma kłopoty z internetem ale jutro powinno już być ok. :D
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon sie 12, 2013 22:33 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 13, 2013 9:13 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Dzieńdoberek Zuziu!
Czekam do wieczorka :1luvu:
Obrazek

Ewa L.

Post » Wto sie 13, 2013 16:29 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Mocne :ok: :ok: :ok: :ok:
za pomyślne załatwienie wszystkich spraw :ryk: :ryk:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sie 14, 2013 18:43 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witajcie Dziewczyny póżnym popołudniem :wink: :1luvu:
Miło się wraca na łono forum, gdy ma się świadomość, że jeszcze che się Wam do mnie zaglądać, za co wielkie dzięki :ok:

Łikend miałam bardzo udany :ok:
W sobotę byliśmy z gośćmi na wypadzie, pognało nas na Hel:), ale wróciliśmy ok.1,oo w nocy i rano obudziłam się w swoim łóżeczku :wink:
W niedzielę też było super, odprężyłam się, uśmiałam, ale nic w przyrodzie nie ginie, równowaga musi być zachowana:) a ja nie mogę się długo cieszyć czymś co mi sprawia przyjemność, zaraz po radości musi być kubeł zimnej wody
I tak.
W niedzielę po południu Buraś dopadł Lunkę.
Drapną ją po oku, na szczęście nie uszkodził oczka tylko udrapał w dolną powiekę,
Już wczoraj opuchlizna jej zeszła, ale jeszcze Kocia ma codziennie jedną porcję maści i kropelki.
I żeby było do pary:)
Żuczusia zaś dopadł Rambuś.
Skoczył ze stołu biednemu psiu na plecki i jamnisio się przewrócił tak, że nadwyrężył sobie przednią, prawą łapcię :(
Po tym zdarzeniu nadal łobuzy nie mogły sobie odpuścić zabawy
Biedny ganiał na trzech :mrgreen:

Tak więc, skok Rambusia na jamnisiowe plecki nie był najlepszym pomysłem :mrgreen:

Natomiast Buraś mnie wnerwia....
Kocham koty i ciężko mi to pisać, ale taka jest prawda...
Kocio jest bardzo ładny, wygląda mi na mądrego, albo jak kto woli cwanego, ale nie mogę strawić, że bije moje sieroty...
Pojawia się nagle i nagle znika...natłucze kto mu podejdzie pod łapy, nasika gdzie się da, okna, drzwi, wycieraczki i już go nie ma...
Nie wiem, gdzie on aktualnie przebywa
Któregoś pięknego dnia laliśmy wodę pod altanę, gdzie pomieszkiwał Buraś, i mieliśmy nadzieję, że się od nas wyniósł , ale skoro znowu się pojawił i natrzepał Luneczce to znaczy, że pewnie dalej tam siedzi, no i że kotecka nie utopiliśmy :mrgreen:

A dzisiejszy dzień....lepiej nie mówić....
Nienawidzę 14-tki, to moja pechowa cyfra...a jeszcze gdy wypadnie w środę....
najlepiej dla mnie to byłoby przespać każda taką środę 14-tego...
Powiem tylko, że rano straciłam plombę w jedynce, i jak by było mało, już zła z tego powodu dziabłam się jeszcze szydełkiem w oko, aż się zaczerwieniło i mnie piecze do teraz, (tak to jest jak się człowiek śpieszy, a nitkami bawią się koty) i nie wiem co może się jeszcze wydarzyć, bo do północy daleko :mrgreen:

Za to się cieszę, że jutro jest 15-ty, więc jutrzejszy dzień, będzie dużo lepszy od dnia dzisiejszego:)
Ale, żeby nie było,że tylko narzekam:)
Oznajmiam, ze po powrocie na miau odzyskałam natychmiast humor :ok: :1luvu:

Łobuz nr 1...
Obrazek

Łobuz nr 2 z koleżanką:)
Obrazek

Lunka, mocno niezadowolona z obecności Rambusia
Obrazek

Obrazek

Wnerwiona poszła se....
Obrazek

Tylko Pan Pers zachowuje spokój...
Obrazek

To tak w skrócie :wink:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sie 14, 2013 18:51 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Dzieje się u Was, oj dzieje.
Biedna Luneczka i Żuczek też.

Buras to cwaniak, tu tylko kastracja pomoże. Szkoda kota, że tak lata ale nie może lać gdzie popadnie i bić wszystkie koty, a właściciel ma to gdzieś. O ile buras jeszcze ma właściciela :wink:

Zuzo współczuję z powodu ząbka i oka :(

Witamy się :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro sie 14, 2013 18:53 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witaj Zuziu!
Miło że już jesteś.
Żuczkowi nic nie będzie - to taki mały wypadek przy pracy. Skoro dalej razem ganiają to znaczy że nie ma urazy do kolegi.
Co do Burasia to naprawdę beszczel z niego straszny i damski bokser - kobietę w twarz 8O
Jak widać po twoim przykładzie robótki ręczne bywają bardzo niebezpieczne. Dobrze że skończyło się tak a nie czymś poważniejszym...
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro sie 14, 2013 19:35 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Zuziu :1luvu:
współczuję :)
kochana to Ty już nic dzisiaj nie rób :strach: :wink:
usiądź grzecznie, kota na kolana, do ręki weź książkę do poczytania i poproś aby Cię obsługiwano :D

Na burasa trzeba znaleźć jakiś sposób :mrgreen:
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Śro sie 14, 2013 20:25 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Witaj Basiu:)
Buraś ma właściciela....jeszcze...ma :wink: tylko on się zupełnie nim nie interesuje :(

Witaj Ewuś:)

Nooo, masz rację, Buraś prawdziwy damski bokser :ry

A Żuczuś już biega jak "dawniej" :D
Luncia, gdy się do niej zbliżam zakropić oczko, jest grzeczna, już się nie broni, więc jest chyba wszystko w porządku, zresztą w piątek podjedziemy na kontrolę:)

A ja...
Elu masz rację, :ryk: nic już nie powinnam dzisiaj robić :mrgreen: :mrgreen:
Ale książki też nie dam rady czytać, troszkę ciężko jednym okiem :ryk:

No i ktoś musiał na ogrodzie , połapać gady do chałupki i to byłam ja :mrgreen:
Gdy niosłam najgłośniejszą gadułę, która mi się wyrywała z rąk, uderzyłam łokciem o poręcz, troszkę zabolało, ale co tam...nic takiego...kota nie wypuściłam :mrgreen:

I jeszcze muszę Wam powiedzieć, że mamy głęboką jesień :crying:
Zimnica z deszczem na przemian...
Cieszę, się, że do północy już niedaleko...
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro sie 14, 2013 20:44 Re: Dwie Dziewczyny, Pan Pers...Żuczkowe Urodzinki :) cz.4

Żuczusiu :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

[poprzednia][następna]