MACIUŚ FIV +. Schroniskowy seniorek ... zgasł [*][*][*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 11, 2013 0:58 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Ja sie wepne z pytaniem,czy nie znacie moze kogos kto montuje siatki dla kotow? I w miare tanio,a nie po kosmicznych cenach?

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Pon sie 12, 2013 7:01 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Czarna puma pisze:Ja sie wepne z pytaniem,czy nie znacie moze kogos kto montuje siatki dla kotow? I w miare tanio,a nie po kosmicznych cenach?

Wysłałam pw.

I podrzucam Maciejka z rana :1luvu:
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Pon sie 12, 2013 15:53 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Przypominamy, że Maciuś ma dom tymczasowy tylko do końca sierpnia.

Kto uratuje go przed powrotem do schroniska ???
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Pon sie 12, 2013 23:38 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Maciejka obyś znalazł swojego człowieka..
"Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali."

husaria

Od: Śro kwi 24, 2013 19:47

Post » Wto sie 13, 2013 8:15 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Domku gdzie jestes :?: :?: :?:
Macius nie moze wrocic do schroniska :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Wto sie 13, 2013 13:23 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

marysienka pisze:Domku gdzie jestes :?: :?: :?:
Macius nie moze wrocic do schroniska :!: :!: :!:

:!:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Wto sie 13, 2013 16:02 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Podbijam i się dołączam. Apeluję także do DT żeby jednak znalazł sposób żeby to nie było tylko do końca sierpnia. Nie czytałam tego atku w całości i nie wiem dlaczego taki czas kotek dostał - doczytam później, ale miałam dwa koty ze schroniska.... Próbowaliśmy je uratować i one nie dały rady przeżyć. Najgorzej było z moją Schade.... W ciągu 3 mcy z ponad 5kg kotki zrobiło się 2kg... Przestała jeśc, pochorowała się... Będąc u mnie była już 2mc na kroplówkach... Ostatecznie nie udało się nam jej pomóc. ;( Nie po to wyciągałam ją ze schornu żeby miała tam wrócić. Nie miałabym sumienia. Niektóre koty jakoś radzą sobie w schronisku, a inne bardzo cierpią... :cry: :cry: :cry:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Wto sie 13, 2013 20:14 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

:!:
"Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali."

husaria

Od: Śro kwi 24, 2013 19:47

Post » Śro sie 14, 2013 9:06 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

dla przypomnienia:

Blekitny.Irys pisze:Bardzo pilne !
Nosicielstwo FIV NIE ZAGRAŻA ludziom ani innym zwierzętom ( poza kotami).
Maciuś może być jedynakiem, mieszkać z psem albo i innym kotem też FIV +

to ja też zapytam, bo nie znalazłam odpowiedzi na wątku :
Dlaczego Maciuś może zostać w domu tymczasowym tylko do końca sierpnia ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Śro sie 14, 2013 9:19 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

:?: :?: :?:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Śro sie 14, 2013 9:47 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Maciuś może zostać w DT do końca sierpnia, bo później zmieni się sytuacja życiowa osoby u której pomieszkuje. Byłam od początku o tym poinformowana i świadoma krótkiego czasu, jaki został nam dany na znalezienie DS. Domek, w którym teraz przebywa Maćko, uratował mu życie, gdyby pozostał w schronisku kilka dni dłużej, prawdopodobnie by już nie żył. I za to jestem bardzo wdzięczna :1luvu: . Nie zmienia to jednak faktu, że jeżeli nie znajdę mu domu w najbliższym czasie, wróci z powrotem do schronu. A w tym momencie chyba eutanazja byłaby bardziej humanitarnym rozwiązaniam, tylko nie wiem, czy byłabym w stanie się podnieść po takiej decyzji...
Obrazek

dzikak

Post » Śro sie 14, 2013 9:58 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Ale ja tu nie widzę podstaw do eutanazji... Mój Miauczuś okazał się kotem z FIV. W piatek pojechał do nowego domu. Pani była zdecydowana niezależnie od wyników badań a były robione na jej prośbę. Ma być jedynakiem a jeśli będzie mu potrzebne towarzystwo to pewnie dobrany zostanie kolejny kot z FIV. Po prostu się w kocie zakochała i tyle. FIV trochę komplikuje, ale to nie wyrok śmierci. Dla ludzi jest nieszkodliwy zupełnie a kot jest równie miły i kochany jak zdrowy. Inna sprawa, że on jak wróci do schronu to mu zdrowie się pogorszy i to może dla niego oznaczać śmierć. Szukajcie DT i DS jednocześnie. Najwyżej trafi do innego DT - wszystko lepsze niż powrót do schronu. Poza tym jak wróci do schornu to szlag trafi to że przez ten czas był leczony... No niestety...
A może nie piszcie we wszystkich ogłoszeniach że jest FIV+? Szukajcie domu dla jedynaka. Mówcie to dopiero jak się ktoś zgłosi żeby nie czuł się oszukany i wiedział przynajmniej z grubsza co się z tym wiąże. Widząc w ogłoszeniu FIV+ ludzie mogą go odrzucać z założenia, ale jak go ktoś zobaczy Macka i ten mu się spodoba to ta informacja może ostatecznie nie mieć wielkiego znaczenia. Ważne żeby uświadomić nowy potencjalny dom co się z tym wiąże. Nawet zaproponować przegląd w lecznicy w obecności domku żeby czuł się bardziej fachowo doinformowany.

EDIT:
Aha... żeby nie było też że Miauczuś u mnie był wiecznie. Był u mnie raptem ok 3 mce i to w sezonie około urlopowym. Pisałam o nim tutaj: KLIK!.
Ostatnio edytowano Śro sie 14, 2013 10:22 przez pchełeczka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

pchełeczka

Post » Śro sie 14, 2013 10:07 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Wolałabym go poddać eutanazji, niż skazywać na powrót do schroniska, na depresję, na to z czego udało się go wyciągnąć :(
Obrazek

dzikak

Post » Śro sie 14, 2013 10:12 Re: MACIUŚ FIV + w DT. Pilnie szukamy DS!!!/Schronisko Olszt

Tak wyglądał w schronisku, jak cień kota :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dzikak

Post » Śro sie 14, 2013 10:26 Re: MACIUŚ FIV +. Kończy się czas w DT. Wróci do schronu!!!

Moja Schade po ok 3 mcach schronu wyglądała tak:

Obrazek

Mały koci szkieletorek. Trudno było zrobić zastrzyk domięśniowy, trudno obadać. Karmiłam strzykawką na siłębo sama nie mogła i nikt nie wie dlaczego. Mój wet mówi że coś z psychiką jej się poprzestawiało bo widząc badania krwi nie widział innych powodów niejedzenia....

Maciek ewidentnie potrzebuje teraz DT w którym dojdzie do ładu. Przejrzyj zdjęcia Miauczusia jak się u mnie zmienił. W lepszym stanie łatwiej domek znależć.
Ostatnio edytowano Śro sie 14, 2013 10:28 przez pchełeczka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pchełeczka

[poprzednia][następna]