Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZABICIE

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 09, 2013 23:56 Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZABICIE

nie chce uśpić kotków bo twierdzi ze to jest zabicie,nikt ja nie moze przekonać ma swoje myślenie

https://www.facebook.com/kinga.pupek

DZIEWCZYNA TWIERDZI ŻE UŚPIENIE ŚLEPEGO MIOTU TO ZABICIE JEST GO,A NA STERYLKE NIE MA KASY BO TO 400ZŁ A MA INNE WAŻNIEJSZE SPRAWY,straszne. to ktoś ma kotki małe ,i to jeszcze doświadczenie w pomaganiu tak jak sama mówi ze nie które koty znalazły już dom,słuchajcie,przecież do tego nie trzeba być mgr. żeby wiedzieć że bezdomnych kociaków nie można mnożyć bo bezdomne nie znajdują domów a co dopiero nowe koty,trzeba tym znalesc domy co już są.KOSZMAR

majku33krakow

Od: Czw sie 14, 2008 17:47

Post » Sob sie 10, 2013 10:51 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

Akurat kwestia uśpienia ślepego miotu to jest sprawa tak trudna i niejednoznaczna moralnie i emocjonalnie, ze absolutnie bym nie potepiała kogoś, kto nie może tego zrobić. Owszem, sama mam z tym problem- co nie znaczy, ze z kolei będe napadała na kogoś kto usypia.

Natomiast może warto by pomóc w zorganizowaniu sterylki, bo za niedługi czas będzie powtórka z rozrywki...?

*edit: doczytałam FB, panna zachowuje sie jak szczeniak, strasznie zadowolona ze swoich kotecków..... :evil:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob sie 10, 2013 13:44 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

majku33krakow pisze:nie chce uśpić kotków bo twierdzi ze to jest zabicie,

Pomijając przypadek bohaterki wątku bo jej podejście faktycznie jest totalnie dziecinne tak całościowo, mam małą uwagę.

Uśpienie zdrowych kociaków, nawet ślepych to ich zabicie.
I absolutnie nie można tego negować.
Ani o tym zapominać.
Czasem trzeba tak zrobić, czasem pozostawienie ich przy życiu to większe zło niż ich śmierć.
Zresztą bywa tak nader często :(
Ale nie można sprowadzić tej czynności do poziomu czegoś normalnego, niemal zabiegu higienicznego czy porządkowego, czegoś co nie powinno budzić przykrych emocji.
To są żywe kocięta którym odbiera się życie.
Z szacunku dla nich - bądźmy w tej sprawie szczerzy.

I żeby nie było - wiem że usypianie ślepych miotów bywa konieczne.
Że inaczej się nie da jeśli chce się poprawić los kotów które już są starsze.
A często samych nowonarodzonych maluszków - bo czeka je i tak przedwczesna śmierć tam gdzie przyszły na świat.
Że to jest konieczne by zmniejszyć nadpopulację kotów zanim uda się pokastrować w danej okolicy kocice.
Sama również gdybym znalazła bezdomny miot takich kociąt - zaniosłabym je do uśpienia.
Ale płacząc nad nimi - że muszę im odebrać życie.

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob sie 10, 2013 13:47 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

A NA STERYLKE NIE MA KASY BO TO 400ZŁ

Przecież są weterynarze, którzy sterylizują/kastrują z dofinansowaniem gminy, myślę że to nie tylko domena Warszawy,ale i większych miast, jak się chce to można. A jeśli kogoś nie stać na sterylizację, a ma problem potem, że za dużo kotków to kotów nie powinien mieć. ;_;

biuna

Od: Pon paź 11, 2010 15:15

Post » Sob sie 10, 2013 14:01 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

Blue pisze:
majku33krakow pisze:nie chce uśpić kotków bo twierdzi ze to jest zabicie,

Pomijając przypadek bohaterki wątku bo jej podejście faktycznie jest totalnie dziecinne tak całościowo, mam małą uwagę.

Uśpienie zdrowych kociaków, nawet ślepych to ich zabicie.
I absolutnie nie można tego negować.
Ani o tym zapominać.
Czasem trzeba tak zrobić, czasem pozostawienie ich przy życiu to większe zło niż ich śmierć.
Zresztą bywa tak nader często :(
Ale nie można sprowadzić tej czynności do poziomu czegoś normalnego, niemal zabiegu higienicznego czy porządkowego, czegoś co nie powinno budzić przykrych emocji.
To są żywe kocięta którym odbiera się życie.
Z szacunku dla nich - bądźmy w tej sprawie szczerzy.

I żeby nie było - wiem że usypianie ślepych miotów bywa konieczne.
Że inaczej się nie da jeśli chce się poprawić los kotów które już są starsze.
A często samych nowonarodzonych maluszków - bo czeka je i tak przedwczesna śmierć tam gdzie przyszły na świat.
Że to jest konieczne by zmniejszyć nadpopulację kotów zanim uda się pokastrować w danej okolicy kocice.
Sama również gdybym znalazła bezdomny miot takich kociąt - zaniosłabym je do uśpienia.
Ale płacząc nad nimi - że muszę im odebrać życie.

kwestia podejscia:( Te osoby ktore uwazaja,ze uspienie slepego miotu to zabicie...,nawet nie zaplacza gdy takie bezdomne zwierze ginie pod kolami auta...:( a tak poza tematem-szkoda,ze te siatki wykonujecie tylko w Warszawie:(

Czarna puma

Od: Pt cze 28, 2013 21:46

Post » Sob sie 10, 2013 14:23 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

Czarna puma pisze:kwestia podejscia:( Te osoby ktore uwazaja,ze uspienie slepego miotu to zabicie...,nawet nie zaplacza gdy takie bezdomne zwierze ginie pod kolami auta...:(

To nie jest regułą.
Niektórzy przygarniają kotkę w zaawansowanej ciąży lub ratują porzucony ślepy miot, odchowują maluchy, znajdują im dobre domy.
Tak też bywa.
To bardzo indywidualna sprawa.
Ja uważam że uśpienie ślepego miotu to odebranie maluchom życia, ich zabicie.
Ale gdybym takowe kociaki znalazła - to zrobiłabym to.
A nad bezdomnym kotem przejechanym przez samochód też pochylę się ze smutkiem wielkim.
Nie można uogólniać.

a tak poza tematem-szkoda,ze te siatki wykonujecie tylko w Warszawie:(

No niestety :(

Blue

Post » Sob sie 10, 2013 14:25 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

majku33krakow pisze:DZIEWCZYNA TWIERDZI ŻE UŚPIENIE ŚLEPEGO MIOTU TO ZABICIE JEST GO,A NA STERYLKE NIE MA KASY BO TO 400ZŁ A

Swoją drogą dziwna kwota, ja w Warszawie za kastrację kotki plus wycinanie jej guzka z karku zapłaciłam niecałe 300 zł.

Blue

Post » Sob sie 10, 2013 14:32 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

Czarna puma pisze:kwestia podejscia:( Te osoby ktore uwazaja,ze uspienie slepego miotu to zabicie...,nawet nie zaplacza gdy takie bezdomne zwierze ginie pod kolami auta...:( a tak poza tematem-szkoda,ze te siatki wykonujecie tylko w Warszawie:(

Niezupełnie. Widzisz ja od ponad 15 lat intensywnie ratuję psy i koty, do tej pory parę setek zwierzaków na DT, staję na uszach, żeby tym, którym mogę pomóc poprawić życie- NIGDY nie przeszłam obojetnie obok potrzebującego zwierzaka na ulicy- często wbrew zdrowemu rozsądkowi.
Sterylizuję ile sie tylko da, także łapię na kastrację bezdomniaczki, także aborcyjne.

I w tym wszystkim, no nie potrafię uśmiercić już bedących na świecie maluchów. Tak, wiem, może to lekka hipokryzja, może po prostu słabość. :oops: :cry:

ulvhedinn

Post » Sob sie 10, 2013 14:33 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

Blue pisze:
majku33krakow pisze:DZIEWCZYNA TWIERDZI ŻE UŚPIENIE ŚLEPEGO MIOTU TO ZABICIE JEST GO,A NA STERYLKE NIE MA KASY BO TO 400ZŁ A

Swoją drogą dziwna kwota, ja w Warszawie za kastrację kotki plus wycinanie jej guzka z karku zapłaciłam niecałe 300 zł.

Może chodzi o dwie kotki ( są dwa mioty kociąt).
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Sob sie 10, 2013 14:39 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

ulvhedinn pisze:
Czarna puma pisze:kwestia podejscia:( Te osoby ktore uwazaja,ze uspienie slepego miotu to zabicie...,nawet nie zaplacza gdy takie bezdomne zwierze ginie pod kolami auta...:( a tak poza tematem-szkoda,ze te siatki wykonujecie tylko w Warszawie:(

Niezupełnie. Widzisz ja od ponad 15 lat intensywnie ratuję psy i koty, do tej pory parę setek zwierzaków na DT, staję na uszach, żeby tym, którym mogę pomóc poprawić życie- NIGDY nie przeszłam obojetnie obok potrzebującego zwierzaka na ulicy- często wbrew zdrowemu rozsądkowi.
Sterylizuję ile sie tylko da, także łapię na kastrację bezdomniaczki, także aborcyjne.

I w tym wszystkim, no nie potrafię uśmiercić już bedących na świecie maluchów. Tak, wiem, może to lekka hipokryzja, może po prostu słabość. :oops: :cry:

Nie pisze akurat o Tobie...,chodzilo mi o to ze wiekszosc ludzi nie jest w stanie uspic slepego miotu,ale jak ten zwierzak troche podrosnie jako bezdomny,to jest duza szansa ze zginie pod kolami auta,a wtedy te osoby nawet nie zaplacza,bo tlumacza sobie tym ze to juz naturalna selekcja:(

Czarna puma

Post » Sob sie 10, 2013 14:44 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

A to są ci sami, co to nie wysterylizują "bo to wbrew naturze", ale jak maluchy zgodnie z naturą konają bez oczu na kk, to wzruszają ramionami. Fakt.

Skąd ta panna jest? Moze by ktoś jej chociaz sterylki wyperswadował - mozna by pokombinować z tańszymi...

ulvhedinn

Post » Sob sie 10, 2013 15:09 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

NITKA/KARINKA pisze:
Blue pisze:

Może chodzi o dwie kotki ( są dwa mioty kociąt).

TAK ona ma dwie kotki nie sterylizowane ,jedna urodziła pere dni wczesniej

majku33krakow

Post » Sob sie 10, 2013 15:11 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

ulvhedinn pisze:Akurat kwestia uśpienia ślepego miotu to jest sprawa tak trudna i niejednoznaczna moralnie i emocjonalnie, ze absolutnie bym nie potepiała kogoś, kto nie może tego zrobić. Owszem, sama mam z tym problem- co nie znaczy, ze z kolei będe napadała na kogoś kto usypia.

Natomiast może warto by pomóc w zorganizowaniu sterylki, bo za niedługi czas będzie powtórka z rozrywki...?

*edit: doczytałam FB, panna zachowuje sie jak szczeniak, strasznie zadowolona ze swoich kotecków..... :evil:

Ona nie chce pomocy od nas wszystko sama sobie zrobi,3 godz jej wszyscy tłumaczyli

majku33krakow

Post » Czw sie 15, 2013 15:30 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

:? :? :?

Czarna puma

Post » Nie sie 18, 2013 19:38 Re: Kinga P. ma 5 kotków(ślepy miot) malutkich .UŚPIENIE=ZAB

Dziewczyna mieszka w - do wiadomości piszącej te słowa. Napisałam do niej wiadomość, oto odpowiedź:

ja na forum już pisałam, że kotki wezme do weterynarza na zastrzyk a przy najblizszej okazji wysterylizuje w bialymstoku, (...)

trzymam mocno kciuki, mam nadzieję, że rzeczywiście wzięła sobie do serca nasze (i pewnie nie tylko) podpowiedzi.

zachęcam do korzystania z wątku interwencyjnego z bannerka w moim podpisie oraz gratuluję czujności.

Ja także uważam uśpienie miotu za mniejsze zło. Choć wolałabym nie musieć podejmować takiej decyzji.
Ostatnio edytowano Wto lis 05, 2013 22:22 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

[następna]