Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt sie 09, 2013 12:29 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Villentretenmerth pisze:Co jest Itaka? Ruda jesteś, czy nie lubisz rudych? :wink:

Śmieję się tylko ... ruda nie jestem ale mam rudego kota więc wiem o co chodzi.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sie 09, 2013 12:31 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Rude rzondzom! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Pt sie 09, 2013 12:47 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Ja też mam rudego kota :roll:
Mam nadzieję, że ostatniego :lol:

A mała Marchewa i tak za niedługo wyrośnie na Rudą Mendę :mrgreen:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt sie 09, 2013 12:52 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Avian pisze:
A mała Marchewa i tak za niedługo wyrośnie na Rudą Mendę :mrgreen:

Oj, oj :evil:

A może nie ? Może będzie najsłodszą i najmądrzejszą Marchewą pod słońcem ?

Ja mam rudego kocurka i wcale nie jest mendowaty :kotek: :ok:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt sie 09, 2013 12:56 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Ale przyznaj, ze jest trochę "inny" niż koty w normalniejszych kolorach (oczywiście nie biorę pod uwagę szylkretek, bo to inny gatunek ;) )
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 09, 2013 12:58 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Nie potrafię się odnieść, bo to mój pierwszy i jak na razie jedyny kot w domu :oops: :oops:

kwinta

Post » Pt sie 09, 2013 13:01 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Villentretenmerth pisze:Bo tak mają. I to jest najpiękniejsze.
W młodości też byłem rudy - i miałem rudą żonę, to się znam. :wink:

Villen :lol: :lol: :ryk: :ryk: :piwa: :ok:

kwinta

Post » Pt sie 09, 2013 13:06 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

kwinta pisze:Nie potrafię się odnieść, bo to mój pierwszy i jak na razie jedyny kot w domu :oops: :oops:

A widzisz?
Przy innym kocie nagle stwierdziłabyś, ze życie z kotem jest całkiem proste :lol:
Ale można też iść w innym kierunku - np wziąć drugiego rudego :mrgreen:
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 09, 2013 13:07 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Ja też mam rudego kota
Mam nadzieję, że ostatniego...

Hihi. :P Nie zarzekaj się jak żaba blota...
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Nie sie 11, 2013 12:21 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Noooo, moja ruda też jest inna - subtelna, wrażliwa. I histeryczka :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Czw sie 22, 2013 19:45 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Ale się dzieje 8O
Jaś, Marchewa, Wisienka 8O :o :1luvu:
Kociaki są w najlepszych rękach i już niedługo znajdą super domy :ok:

miltonia

Od: Wto maja 08, 2007 18:29

Post » Czw sie 22, 2013 21:05 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Dzisiaj do nowych domków pojechali Jaś i Wisienka.
Kciuki potrzebne, bo nie będą tam mieli łatwych startów ...
Najbardziej się martwię o Jasia, bo to kotek wyjątkowy, taki, który raz się trafia ... Bardzo mi zapadł w serduchu :oops:

Teraz altanę w posiadanie objął rudy Marchewa, nie zna litosci ani szacunku wobec starszych panów ;)

Dzisiaj Siwy Kaziu podszedł tak blisko, ze mogłam go dotknąć :D Jeszcze troszeczkę ... ociupinkę i będzie jak z Maru :D

Za to od wczoraj wieczora nie ma Chudego - niby normalka dla niego, ale przez ostatnie 2 tygodnie przyzwyczaił mnie do swojej stałej obecności, do prowadzenia i odprowadzania z działki ... Mam nadzieję, ze wszystko z nim dobrze.

Rano widziałam Spike'a-Skippera - był na spacerze ze swoją Dużą, psem i ... swoją łaciatą prawie-siostrą Tosią :D Koteczka płochliwa, ale twardo szła za swoim stadkiem :lol: Fajnie wygląda ta gromadka na wspólnym spacerku :D

Reszta ok, Brzydal na antybiotyku, stracił kła i ma dużą, krwistą jamę po nim ...
Obrazek

Avian

Post » Czw sie 22, 2013 21:35 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Kciuki trzymam za Jasia i Wisienkę, niech będą szczęśliwi w nowych domach :ok: :ok: .
I kciuki za Brzydala i jego jamę po kle :ok:
I za Chudego, coby się jutro pojawił :ok:
I za Siwego Kazika, coby już za chwilkę wywalił brzuchol do głaskania :ok:

Niech będzie dobrze :D :ok:

kwinta

Post » Czw sie 22, 2013 21:54 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Witajcie Armijni. :1luvu:

Marutek zresocjalizowany na 100%. Micha, wszystkie dostępne łóżka i Kamrat Albert do zapasów i wylizywania uszu. Sielanka. Nieprawdopodobnie spokojny i proludzki kocio. Co rano, około szóstej obowiązkowe mizianie z Dużym. Ósemkuje po łóżku, pomrukuje, czochra się o mnie, warkota i zaplata mi ogon na nadgarstku... Całować próbuje, z podniecenia rozcapierza ogromne łapiszcza i wbija w podłoże. Często we mnie... Cudo kot, cudo.
Je wszystko. Absolutnie wszystko i natentychmiast. Potem czyści michy opieszałym. Kolejno i do blasku. Jak się nie połapią, to z Marutka będzie niezły kloc. On już jest kloc - jakieś sześć kilo samych sprężonych mięśni. Wpychałem go do transportera - to wiem.

Obrazek

To jego ulubiona poza. Tak siaduje, poleruje białe futerko na brzuszku (bardzo dba o siebie) i medytuje. Zupełnie nie pcha się do drzwi, okna też mało go interesują. Polubił dom i cztery ściany - a może sobie go przypomniał?
Zdarza się jeszcze, że cofa się o krok od ręki człowieka, zdarza się - coś mu się przypomina, ale to na chwilę - pracujemy nad tym.
Cudo kot. To wspaniałe, że go odzyskałaś. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Czw sie 22, 2013 22:16 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

To jest dowód dla tych, którzy na moje pytanie, czy zamierzają kota wypuszczać, odpowiadają, ze przecież nie bedą trzymać kota w wiezieniu.
Właśnie Jasia chcieli tacy ludzie - na wieś :evil: Takiego malutkiego kociaka ...

A przed Maru był Łaciak - żyjacy 6 lat na ulicy, a w nowym domu na parapecie siadywał zawsze tyłem do okna :lol:
Koty są niesamowite :kotek:
Obrazek

Avian

[poprzednia][następna]