Działkowa Czarna Armia. I goście. Do zamknięcia.

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 07, 2013 8:34 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - zjawiskowy maleńtas szuka dom

Avian pisze:Radek z wystawy nic nie przywiózł, bo tak jak sie spodziewałam dla sędziów był za duży ;)
Ale bawił sie znakomicie, a z nim i ja, i sąsiedzi z sektora z hali :lol:

Jak to za duży? :roll: Taki piękny, dorodny kot. Rozumiałabym, jakby startował w devonach :wink: albo innych mikrokotkach.

Szkoda, że maluchy ciężko złapać :?
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Śro sie 07, 2013 18:42 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - zjawiskowy maleńtas szuka dom

Izo musiałem. Po prostu musiałem Ci to pokazać. :D

Obrazek Obrazek

Śpiący Maru. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro sie 07, 2013 20:32 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - zjawiskowy maleńtas szuka dom

Noooo! Pięknie !
Warto było :1luvu: (zresztą, zawsze warto - nigdy nie mam wątpliwości :D :1luvu: )

Dziękuję! :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Czw sie 08, 2013 9:33 Re: Działkowa Czarna Armia 2 - zjawiskowy maleńtas szuka dom

Przed chwilą dzwoniła mama - znalazła na działkach rudego malucha :cry:
Troszkę starszy od Jasia, ale niewiele. Ufny, oswojony. Nie mam zielonego pojęcia skąd mógł się wziąć na działkach ... Czekał w budce obok naszej altany i popłakiwał :cry: Bardzo się ucieszył, jak zobaczył mamę ...

Teraz mama z nim siedzi - ma go na razie wrzucić do klatki Radka (bez Radka oczywiście). Nie wiem, czy powinnam go wrzucać do Jasia ... miałyby swoje towarzystwo, ale z drugiej strony nie wiem, w jakim stanie jest "nowy".

26 sierpnia idę do szpitala :roll: Jak nie znajdę im wcześniej domów, będą się kisić w klatce do późnej jesieni pewnie ... O Wisience w garażu nie wspomnę :(

Obawiam się, ze tym razem naprawdę potrzebuję pomocy ...
Obrazek

Avian

Post » Czw sie 08, 2013 15:03 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

O rany :(
Łączyć na pewno nie wolno od razu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sie 08, 2013 15:42 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Gdybyśmy tylko miały miejsce byśmy pomogły ... jeszcze się nam chlamydia przyplątała i nie chce odpuścić, więc nic nie możemy przyjmować :(
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sie 09, 2013 10:26 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Dla porządku przedstawię też na wątku działkowym małego MC Marchewę ;)

Kocio jest malutki, niewiele starszy od Jasia, może mieć ok.3 miesięcy.
Strasznie jest zaniedbany, pchły biegały po nim aż sie futro ruszało :roll:
Jest miły, ufny i ... syczący na pozostałe koty. Mam nadzieję, ze to tylko taka poza na początek ;)
Na razie skorzystałam z zasobów Jasia i od razu Marchewę odrobaczyłam i odpchliłam. Myślę, ze bez kąpieli się nie obejdzie - ma mnóstwo strupków, pewnie przez pchły. Na razie jest w osobnej klateczce (ostatniej maleńkiej jaką miałam), bardzo popłakuje. Nawet nie chciał za bardzo jeść - zjadł, ale bez wiekszego apetytu. Przy tylu pchłach może nie mieć sił przez anemię :(
Dzisiaj wyczyszczę uszka, przemyję oczka, a do weta na większy przegląd w poniedziałek.

A przy okazji - mimo, ze rudy, to już załatwił co trzeba w kuwecie ;)

MC Marchewa, już rozgląda sie za nowym domem!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 09, 2013 10:59 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Rude jest piękne :!: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Post » Pt sie 09, 2013 11:14 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Villentretenmerth pisze:Rude jest piękne :!: :1luvu:

Tylko na obrazku :lol:
(i w tym miejscu zaraz mnie napadną wielbiciele rudych - Kwinta, Anulka, Duża od Focha i jeszcze parę innych :mrgreen: )
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 09, 2013 11:23 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Wrrrrr. Rude JEST piękne!
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt sie 09, 2013 11:35 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Villentretenmerth pisze:Wrrrrr. Rude JEST piękne!

TAt ! TAK ! TAK ! Villen jak zawsze ma rację ... :D
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt sie 09, 2013 11:37 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

No dobra, tylko czemu rude mają tak poprzestawiane między uszami, hę???
Obrazek

Avian

Post » Pt sie 09, 2013 12:12 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Bo tak mają. I to jest najpiękniejsze.
W młodości też byłem rudy - i miałem rudą żonę, to się znam. :wink:
Ostatnio edytowano Pt sie 09, 2013 12:17 przez Villentretenmerth, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

Post » Pt sie 09, 2013 12:13 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Villentretenmerth pisze:Miałem rudą żonę - to się znam. :wink:

:twisted:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt sie 09, 2013 12:19 Re: Działkowa Czarna Armia-maluszek Jaś szuka DS! i rudy też

Co jest Itaka? Ruda jesteś, czy nie lubisz rudych? :wink:
Obrazek Obrazek

Villentretenmerth

[poprzednia][następna]