♥ Mały Czarny Rozbójnik - Tosia part II ♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 08, 2013 9:45 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

vanesia1 pisze:
Ewa L. pisze:Myślę że tak. A spróbuj wstawić na noc kuwetę tam gdzie ona śpi np. jeśli śpi w twoim pokoju to do twojego pokoju tak żeby miała blisko.
Samemu trzeba też poeksperymentować a nuż sama trafisz w źródło takiego zachowania.

Kuweta cały czas jest w moim pokoju, czyli w miejscu gdzie przebywa najczęściej :) w moim pokoju też sika, moje łózko stoi może z metr od kuwety. Ehh, pomysłu nie mam w czym rzecz :kotek:

I w ciągu dnia sika do niej bez problemu?
Może przestaw w inne miejsce - może w nocy coś ją straszy w tym miejscu. :roll:
Pokombinować można.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sie 08, 2013 10:05 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Ewa L. pisze:
vanesia1 pisze:
Ewa L. pisze:Myślę że tak. A spróbuj wstawić na noc kuwetę tam gdzie ona śpi np. jeśli śpi w twoim pokoju to do twojego pokoju tak żeby miała blisko.
Samemu trzeba też poeksperymentować a nuż sama trafisz w źródło takiego zachowania.

Kuweta cały czas jest w moim pokoju, czyli w miejscu gdzie przebywa najczęściej :) w moim pokoju też sika, moje łózko stoi może z metr od kuwety. Ehh, pomysłu nie mam w czym rzecz :kotek:

Pokombinować można.

Próbowałam przestawić, nie dało to żadnego efektu. Efekt w zasadzie był taki, że kicia załatwiała się na dywan, w starym miejscu gdzie stała kuweta. Ewentualnie na moje łóżko :D
Kontaktowałam się właśnie telefonicznie z behawiorystą, w pierwszym tygodniu września mam dzwonić, ponieważ pan jest teraz na urlopie, najprawdopodobniej uda się spotkać właśnie w tym pierwszym tygodniu miesiąca.
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw sie 08, 2013 10:38 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

vanesia1 pisze:
Ewa L. pisze:
vanesia1 pisze:

Pokombinować można.

Próbowałam przestawić, nie dało to żadnego efektu. Efekt w zasadzie był taki, że kicia załatwiała się na dywan, w starym miejscu gdzie stała kuweta. Ewentualnie na moje łóżko :D
Kontaktowałam się właśnie telefonicznie z behawiorystą, w pierwszym tygodniu września mam dzwonić, ponieważ pan jest teraz na urlopie, najprawdopodobniej uda się spotkać właśnie w tym pierwszym tygodniu miesiąca.

To w6-****************65555555555555555spaniale .Trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok:
Ps.Pola też wtrąciła swoje kocie trzy grosze :twisted:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw sie 08, 2013 14:22 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Aniu ten siusiek mógł być spowodowany nerwami po kupie.
Ona męczyła się tym kupalkiem, dostawała leki to może być powód siusków.
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw sie 08, 2013 14:26 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

ab. pisze:Aniu ten siusiek mógł być spowodowany nerwami po kupie.
Ona męczyła się tym kupalkiem, dostawała leki to może być powód siusków.

Jak najbardziej, teraz akurat może tak być. Ale pamiętasz sama, że problem siusiania na łóżko trwa już o wiele dłużej . Wolę to w końcu skonsultować :ok:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw sie 08, 2013 14:29 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Behawiorysta nie zaszkodzi, raczej chodziło mi o to żebyś się nie martwiła :ok:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Post » Czw sie 08, 2013 14:34 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

ab. pisze:Behawiorysta nie zaszkodzi, raczej chodziło mi o to żebyś się nie martwiła :ok:

Aaa.. dzięki :mrgreen: Dziś już jestem ciut spokojniejsza :mrgreen:
A wizyta behawiorysty to jest coś, co zawsze mi chodziło po głowie, więc stwierdziłam - teraz albo nigdy. Znalazłam Pana, który ponoć jest bardzo polecanym specjalistą i zobaczymy, co powie o mojej czarnulce :kotek:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw sie 08, 2013 15:13 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

vanesia1 -nie wiem z jakim behawiorysta sie kontaktowalas, dla mnie rewelacyjna jest p.Dorota Suminska :1luvu: nawet sie pochwale ze zdazylam sie zalapac w grono Jej "znajomych" na FB nim wyczerpal sie Jej na znajomych limit. :ok:

Nim uzbierasz na behawioryste ja bym radzila zakup obrozy z feromonami. Dziala przez ok.3 m-ce i jest naprawde swietna. Nie jest droga, ok.50-60 zl. Moze to choc czasowo kicie uspokoi.
Ale faktycznie ja bym sie skonsultowala z innym, solidnym wetem i zrobila malej dokladne badania od A do Z. Rownie dobrze to moze byc problem behawioralny jak i powypadkowa sprawa. Tak naprawde nie mozna wykluczyc, ze to ma zwiazek z dawnym wypadkiem.

Tosiu :1luvu: sliczne Ty moje kochane czarnidelko slodziutkie i czarujace :1luvu: Co sie dzieje w tej Twojej madrej, kociej glowce? Co tak Cie, kiciu, trapi?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw sie 08, 2013 15:24 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Kociara82 pisze:vanesia1 -nie wiem z jakim behawiorysta sie kontaktowalas, dla mnie rewelacyjna jest p.Dorota Suminska :1luvu: nawet sie pochwale ze zdazylam sie zalapac w grono Jej "znajomych" na FB nim wyczerpal sie Jej na znajomych limit. :ok:

Nim uzbierasz na behawioryste ja bym radzila zakup obrozy z feromonami. Dziala przez ok.3 m-ce i jest naprawde swietna. Nie jest droga, ok.50-60 zl. Moze to choc czasowo kicie uspokoi.
Ale faktycznie ja bym sie skonsultowala z innym, solidnym wetem i zrobila malej dokladne badania od A do Z. Rownie dobrze to moze byc problem behawioralny jak i powypadkowa sprawa. Tak naprawde nie mozna wykluczyc, ze to ma zwiazek z dawnym wypadkiem.

Tosiu :1luvu: sliczne Ty moje kochane czarnidelko slodziutkie i czarujace :1luvu: Co sie dzieje w tej Twojej madrej, kociej glowce? Co tak Cie, kiciu, trapi?

Myślę, że to na 90% ma związek z wypadkiem, ona ma kilka takich dziwnych zachowań, które bardzo bym chciała wytłumaczyć z tym panem. Jeśli chodzi o niego, to pan Andrzej Kłosiński, musiałam szukać kogoś z moich okolic, a tak się szczęśliwie składa, że mieszka bardzo niedaleko. Panią Sumińską też mam na fejsie, bardzo ją lubię, ale czy ona jest behawiorystą zwierzęcym? Nie wiedziałam nawet :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw sie 08, 2013 15:26 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

jasne ze jest :) :ok:

Kociara82

Post » Czw sie 08, 2013 15:36 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Btw, Kociara jesteś na fejsie? I ja Cie jeszcze nie mam w znajomych? :twisted:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw sie 08, 2013 15:37 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Ania wpadnij do mnie jest zagadka :ryk:
Obrazek Obrazek

ab.

Post » Czw sie 08, 2013 15:38 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

ab. pisze:Ania wpadnij do mnie jest zagadka :ryk:

Lecę! :twisted:

Obrazek Obrazek

vanesia1

Post » Czw sie 08, 2013 15:39 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

no wlasnie, jak to mozliwe :D

mi czasem ktos przysyla zaproszenie ale nie bardzo wiem kto to moze byc, domyslam sie, ze to ktos z miau prawdopodobnie, ale nie wszystkich kojarze z imienia i nazwiska.
Wiec mam prosbe do osob z miau, ktore mi zamierzaja wyslac zaproszenie do znajomych: jak wyslecie zaproszenie to napiszcie chociaz w pw swoj nick z miau, bo moge nie przyjac zaproszenia.

Kociara82

Post » Czw sie 08, 2013 15:47 Re: ♥ Mała Wielka Tosia - part II ♥

Kociara82 pisze:no wlasnie, jak to mozliwe :D

mi czasem ktos przysyla zaproszenie ale nie bardzo wiem kto to moze byc, domyslam sie, ze to ktos z miau prawdopodobnie, ale nie wszystkich kojarze z imienia i nazwiska.
Wiec mam prosbe do osob z miau, ktore mi zamierzaja wyslac zaproszenie do znajomych: jak wyslecie zaproszenie to napiszcie chociaz w pw swoj nick z miau, bo moge nie przyjac zaproszenia.

Mam Cię :mrgreen:

Obrazek Obrazek

vanesia1

[poprzednia][następna]