Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 07, 2013 19:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

MB&Ofelia pisze:Jeszcze będę kombinować z tym Wrocławiem, jeżeli mi się uda, to chętnie bym Ineczkę odwiedziła :mrgreen:

Jak mnie nie odwiedzisz, to będzie mi smutno!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sie 07, 2013 19:28 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Inuś, jak tylko będę we Wrocławiu, to przytuptam cię wymiziać i wypysiać :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro sie 07, 2013 19:29 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

MB&Ofelia pisze:Inuś, jak tylko będę we Wrocławiu, to przytuptam cię wymiziać i wypysiać :D

:ok:

MaryLux

Post » Czw sie 08, 2013 5:43 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

ab. pisze:MB twoja siatka jest mocna i skoro nie rozerwała się pod naporem Dyktatury i moim to i Ofelczastą utrzyma :ok:

Nie zapominaj, ze miałaś wtedy balkon otwarty przez pół nocy, koty chodziły swobodnie po balkonie i nic im się nie stało. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw sie 08, 2013 6:56 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Koty mają robale!!!
Moje ukochane, wychuchane, wypieszczone panienki mają robale!!!
:crying: :crying: :crying:
Obudziłam się o 4 nad ranem, bo któraś waliła łapą w listwę przypodłogową. Wstałam, patrzę - no racja, nie ma śmietanki. Nalałam, postawiłam i przy okazji zaszłam do toalety. A tam na podłodze paw. Ale nie to było najgorsze. Bo w tym pawiu... była glista!!! :strach: Żywa!!! :strach:
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: :placz:

Jedyna pociecha, że przy okazji złapałam Ofelkowe siuśki, bo jak posprzątałam to obie pannice po kolei weszły do kuwety. Dziś po pracy najpierw truchtem po wyniki, później truchtem do weta - z wynikami i po tabletki na robale. Potem do domu i gruntowne sprzątanie (na wypadek gdyby to robactwo w takiej czy innej formie czaiło się gdzieś na podłodze czy meblach).

Czym wymyć podłogę, tak żeby panele się nie spiep..yły a ewentualne robactwo padło???

(Można mnie opiep..ać, bo taka ze mnie opiekunka jak z koziej d... trąba :evil: . Się nie zadbało o regularne odrobaczenie kotów :oops: :oops: :oops: )
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sie 08, 2013 10:39 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Nic sobie nie wyrzucaj. Jesteś dobrą (bardzo dobrą) opiekunką kociczek.
Jaja pasożytów mogłaś przynieść nawet na butach. Mogły, będąc na zielonej trawce i pogryzając tę że trawkę, same sobie robale zapodać.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Czw sie 08, 2013 10:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Wiem. Jaja robali mogły być w mięsie, w muchach, w ćmach, w ziemi itp. itd.
Ale mogłam je wczesniej odrobaczyć! :crying: :oops: :oops: :oops:

Częściowo już zostałam ukarana. Widokiem żywego robactwa. Błeeee!!!
Druga część kary po pracy. Trzeba będzie obu pannicom zapodać tabletki.
Mała Czarna, przy pewnej dozie szczęścia, zeżre ukrytą w kąsku mięsa. Ofelia za inteligentna na takie numery, trzeba jej będzie wepchnąć do gardzieli. Jak mnie przy tym nie użre i nie podrapaczy, to będzie cud.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sie 08, 2013 13:14 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Inka zawsze pluła tabletkami, jeśli je ukrywałam w jedzeniu. Podawane w sposób jawny dopyszcznie połyka zawsze z godnością.

MaryLux

Post » Czw sie 08, 2013 13:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Ofelia podaną ukradkiem np. w mięsku wypluwa, podaną dopyszcznie próbuje wypluć, jednocześnie broniąc się wszystkimi czterema łapami (a umiejętności ma w tej dziedzinie naprawdę spore). Najlepszą opcją jest przyłapać kotę w pozycji do góry kołami, podać jej własną rękę do podgryzania i jednocześnie szybkim ruchem wrzucić tabletkę w gardziel. Jak się ma bardzo ale to bardzo dużo szczęścia to można popchać palcem i tegoż palca nie stracić. Jak się ma szczęście, to kota nie da rady wypluć i połknie.
I broń Boże żadne tam zawijanie w kocyki i inne ustrojstwa! Próba spacyfikowania spotka się na pewno z krwawym odwetem :strach: i również na pewno zakończy niepowodzeniem.
Małej Czarnej chyba jeszcze tabletki nie podawałam. Tzn. dawałam jej immunodol cat, ale to zjadała z chęcią sama. A odrobaczana była jak dobrze pamiętam pastą przez weta. Najpierw spróbuję jej zapodać w kawałku mięsiwa, jak nie da rady to będę kombinować.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sie 08, 2013 14:03 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

W razie czego wypróbuj kabanoski kocie np. z Rossmana. My w ten sposób faszerowałyśmy kotkę chorą na serce lekami :ok: . Bo jak rozumiem podajnika do tabletek nie masz?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sie 08, 2013 14:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Podaj na talerzyku i poproś może zje :ryk:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Czw sie 08, 2013 14:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

ab. pisze:Podaj na talerzyku i poproś może zje :ryk:

Ha, ha, ha! :evil:
Może Ciocia przyleci z pomocą, jak taka mądra? :twisted: Można nawet wybrać "pacjentkę" :twisted:

Kocie kabanoski mam. Z tym, że Ofelia to szczwana lisica, poczuje tabletkę i wypluje, a na dodatek może się zrazić do kiołbasek, a Mała Czarna, która by łyknęła, nie je kabanosów :? . Serio serio. (nigdy nie twierdziłam, że to normalny kot :wink: )

Nie ma lekko :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sie 08, 2013 14:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

MB, mnie ostatnio wet dał na odrobaczenie tablteki o smaku wołowiny 8O moje kocięta schrupały migusiem.
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Czw sie 08, 2013 16:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

Ofelka,
a mama powiedziała że ty masz robaki. A co to som te robaki i czy one som smaczne? Mama mówiła, że żeby ich nie było to tszeba jeść tabletki. Ja codziennie musze jeść asz 3 tabletki, no to może ty możesz jednom, bo mama mówiła, że one nie som fajowe. To może powiec im żeby se poszły.
Lizam po pysiu i wracam spać
Lilo

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw sie 08, 2013 16:36 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - robale!!!

1:1
Znaczy się Małej Czarnej wcisnęłam. Ofelia na razie się obroniła. Muszę włożyć rękawiczki i spróbować znowu. Kciuki potrzebne.

Acha, w aptece dowiedziałam się, że "ludziowe" leki na odrobaczenie tylko i wyłącznie na receptę 8O :evil: . Chyba będę się odrobaczać czystą wyborową :evil:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]