Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II-kleptomania

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon sie 05, 2013 19:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

MaryLux pisze:Obrazek

No właśnie nektarynkę konsumuję :D
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon sie 05, 2013 19:55 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

MB&Ofelia pisze:Ile kilo kota udźwignie taka suszarka? :twisted:
I ile kilo rozpędzonego kota wytrzyma? :twisted: (znaczy się, czy nie zrobi łubudu przy kocim wskoku)
To zależy moja się właśnie zepsuła :evil: czyli rozleciała :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Pon sie 05, 2013 20:23 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

ab. pisze:
MB&Ofelia pisze:Ile kilo kota udźwignie taka suszarka? :twisted:
I ile kilo rozpędzonego kota wytrzyma? :twisted: (znaczy się, czy nie zrobi łubudu przy kocim wskoku)
To zależy moja się właśnie zepsuła :evil: czyli rozleciała :evil:

No to raczej odpada. Już sobie wyobrażam - wskakuje 4 kilo kota, a suszarka... DUP!!! :strach:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon sie 05, 2013 20:52 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Nie każdy kot też chce na czymś takim leżeć... ja kupiłam hamaczek na kaloryfer, mogę sobie sama na nim leżeć, żadne nie zaszczyciło... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pon sie 05, 2013 21:21 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Ofelia leży na parapetach, podłogach, na kibelku przykrytym ręcznikiem, kiedyś namiętnie wylegiwała się w umywalce. Na stole też czasami leży. Na bałkonostradu nie da się położyć, więc tylko siedzi przycupnięta albo łazi, przyprawiając mnie o palpitacje. Wydaje mi się, że półeczki to by było to. Siedziałaby sobie wysoko, obserwując okolicę. Tylko raczej musiałyby to być płaskie, solidne półeczki.
Podumam, pokombinuję, może coś zaświta :roll:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 06, 2013 13:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Obrazek Niech się otworzy balkon!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto sie 06, 2013 14:02 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Bałkon się nie chce otworzyć! :placz: Musimy czekać aż gupia Duża wreście pszytupta :cry: A ona tak powoli tupta, jak ślimak.
Książniczka Ofelja i Mała Ciorna Carmen

Kurka, upał dzisiaj jak na równiku. Na dworze pewnie wiaterek, ale w pracy tylko ciepłem daje od okna. Chyba źle zrobiłam, że rano to okno otworzyłam. A roboty tyle, że się myśleć nie chce.
I jeszcze mam po południu trochę łażenia, niestety. No ale jak obiecałam, to trzeba iść :?

Nie mam pojęcia, z czego zrobić barfa dla kociastych. Ktoś ma może jakieś pomysły?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 06, 2013 14:04 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Dlaczego nie wzięłaś ze mnie przykładu? Ja siedzę na urlopie.

MaryLux

Post » Wto sie 06, 2013 14:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Teraz bym nawet urlopu nie dostała :( . Pół urzędu na urlopach, nawet te "większe pół". Ja niestety zaplanowałam na lipiec i wrzesień i jakoś muszę do tego września doczekać! :crying: :crying: :crying:

Nawet nie mam pomysłu na urlop. Tzn. miałam dwa pomysły - albo wyjazd zorganizowany (ale szkoda mi kasy, bo zbieram na przyszłoroczną "ptasią" wycieczkę), albo do cioci do Wrocławia (ale właśnie się dowiedziałam że wróci z zagranicy dopiero 10 września i prawdopodobnie znów gdzieś wyjedzie). Acha, zapraszała mnie jeszcze rodzina z drugiego końca Polski, nawet z kotami, ale jak pomyślę, że miałabym jakieś 12 godzin (jak nie więcej) tłuc się pociągami i autobusem z moimi pannicami... I ja bym się umęczyła, i one.
No cóż, do września jeszcze trochę czasu, może coś wymyślę.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 06, 2013 15:20 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Heloł :D :D

odkąd mamy koty praktycznie nigdzie nie wyjeżdżaliśmy. No bo co zrobić z kotami 8O nie mam serca zostawić moich dzieciaków :(
no chyba że na działkę bo z kotami tam jeździmy :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Wto sie 06, 2013 17:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Ja przynajmniej raz w roku muszę gdzieś wyjechać, dla własnego zdrowia psychicznego (im dalej od roboty tym lepiej człowiek się czuje :wink: ). A że lubię obserwować ptaszki, to upatrzyłam sobie ciekawą "ptasią" wyprawę - do Laponii. Droga co prawda, ale jak zacisnę pasa to uzbieram.
ZDo tej pory nie miałam problemu z kotem - poprosiłam rodziców, zawiozłam im Ofelię i heja! Teraz mam problem - dwóch nie chcą wziąć :evil: . W tym roku mama zaopiekowała mi koty, ale powiedziała, że to ostatni raz. Nie dość, że Ofelia dała drapaka i całe szczęście że sama wróciła, to jeszcze mama się dowiedziała, że miałam chętną na Małą Czarną i kota nie dałam.
Nie wiem, co zrobię w przyszłym roku. Muszę wykombinować jakąś opiekę stacjonarną. Może ktoś z rodziny będzie chciał przyjechać na wakacje nad morzem?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 06, 2013 19:17 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Ciociu, Ciociu, to ja mam pomyśłek świetny wręcz saniemowicie: przyjedź do Wrocławia i zabierz mnie od tej mojej @!
Inka

MaryLux

Post » Wto sie 06, 2013 20:48 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

MaryLux pisze:Ciociu, Ciociu, to ja mam pomyśłek świetny wręcz saniemowicie: przyjedź do Wrocławia i zabierz mnie od tej mojej @!
Inka

Ineczko, bardzo chętnie :D . Tylko jak ty, biedactwo malutkie, poradzisz sobie u mnie z bardzo groźmną Ofelią?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sie 06, 2013 20:49 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen II - kot i PKP

Mam cukinie! Na balkonie! :piwa: :dance: :dance2: Na razie wielkości palca... ale są! :mrgreen:
Wypatrzyłam dwie, ale jeszcze jest trochę kwiatów, więc najpewniej będzie więcej :D

No taka jestem z siebie dumna!!! :mrgreen:
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]