Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MaryLux pisze:vanesia1 pisze:MaryLux pisze:Ja na ogół daję lactulosę. 5 ml naraz, jak nie pomoże, to po 3 godz. następne 5 ml, w sumie to po 2-3 takich porcyjkach już powinno wszystko wyjść w stanie półpłynnym
A co to? Do kupienia w aptece?
Tosia lubi mleko, ale krowiego nie tknie, pije tylko kocie, po którym dobrze się czuje. Siemię lniane to dobry pomysł, ale potrzebuję czegoś co zadziała jednak troszkę szybciejbo męczy się bidulka.
Isabell, karma niestety nie działa
Tak, to w aptece za grosze dostaniesz.
ab. pisze:Madzia przy zaparciach ważne jest, aby kot był dobrze nawodniony. Podawaj jej mokrą karmę i do każdej porcji dolewaj troszkę wody. Suche karmy wchłaniają wodę i trudno kota nawodnić. Jak Klara chorowała to wet właśnie przeciw zaparciom kazał ją dopajać.
Możesz podawać jej tez olej z łososia i olej z dorsza.
barbarados pisze:Nie doradzę , bo się nie znam , ale potrzymam za zdrówko![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ab. pisze:Madzia przy zaparciach ważne jest, aby kot był dobrze nawodniony. Podawaj jej mokrą karmę i do każdej porcji dolewaj troszkę wody. Suche karmy wchłaniają wodę i trudno kota nawodnić. Jak Klara chorowała to wet właśnie przeciw zaparciom kazał ją dopajać.
NatjaSNB pisze:ab. pisze:Madzia przy zaparciach ważne jest, aby kot był dobrze nawodniony. Podawaj jej mokrą karmę i do każdej porcji dolewaj troszkę wody. Suche karmy wchłaniają wodę i trudno kota nawodnić. Jak Klara chorowała to wet właśnie przeciw zaparciom kazał ją dopajać.
Ja?Dobra, to Anka poczekaj... już jadę nakarmić kocię twe
![]()
isabell36 pisze:oj tam, oj tam Madzia czy Ania obojętnie kto ... byle pomogło
vanesia1 pisze:ab. pisze:Madzia przy zaparciach ważne jest, aby kot był dobrze nawodniony. Podawaj jej mokrą karmę i do każdej porcji dolewaj troszkę wody. Suche karmy wchłaniają wodę i trudno kota nawodnić. Jak Klara chorowała to wet właśnie przeciw zaparciom kazał ją dopajać.
Nie mam ani jednego ani drugiego w domua jak z tą laktulozą, wiecie może? gdzieś czytałam, że max 2 ml, a Mary radzi podać 5 ml, nie chcę przedobrzyć..?
MaryLux pisze:vanesia1 pisze:ab. pisze:Madzia przy zaparciach ważne jest, aby kot był dobrze nawodniony. Podawaj jej mokrą karmę i do każdej porcji dolewaj troszkę wody. Suche karmy wchłaniają wodę i trudno kota nawodnić. Jak Klara chorowała to wet właśnie przeciw zaparciom kazał ją dopajać.
Nie mam ani jednego ani drugiego w domua jak z tą laktulozą, wiecie może? gdzieś czytałam, że max 2 ml, a Mary radzi podać 5 ml, nie chcę przedobrzyć..?
No fakt, ja 5 ml dawałam dorosłym kotom
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka i 67 gości