Maluszki z Rybnickiego szpitala z 5 przeżyły tylko 2:-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 06, 2013 10:19 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

:kotek: byłoby super gdyby sie dowiedziała co u maluszka?.
A jak miewa się reszta rodzinki?. Rozrabiają i rosną :wink: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Wto sie 06, 2013 10:21 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

afiain pisze:Niby tak ale nie jesteśmy w stanie być tam cały czas wczoraj spotkaliśmy panią kierownik z oddziału przy, którym są kociaki tez jest zaniepokojona faktem zabrania malucha powiedziała że będzie starała się dowiedzieć kto zabrał malucha i czy mały ma się dobrze!!

:ok:
nie po to przecież opiekujesz się kociakami, żeby później przepadły nie wiadomo gdzie :)
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto sie 06, 2013 13:16 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Reszta rodzinki ma się całkiem dobrze rosną w oczach ! i wędrują coraz dalej od oddziału ale to było do przewidzenia:-)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Na Leczenie i utrzymanie Rybnickich Szpitalniaków ZAPRASZAMY!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=158604

afiain

Od: Pt mar 11, 2011 20:33

Post » Wto sie 06, 2013 13:30 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

:1luvu: śliczne rozbójniki :1luvu: :1luvu:

kasia1568

Post » Wto sie 06, 2013 21:59 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

afiain pisze:Niby tak ale nie jesteśmy w stanie być tam cały czas wczoraj spotkaliśmy panią kierownik z oddziału przy, którym są kociaki tez jest zaniepokojona faktem zabrania malucha powiedziała że będzie starała się dowiedzieć kto zabrał malucha i czy mały ma się dobrze!!

Najlepiej szukać pod pretekstem, ze chcecie powiedzieć czym i kiedy leczone było kocię.
Może miał dobre intencje.

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Wto sie 06, 2013 22:03 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Nas troje pisze:

Najlepiej szukać pod pretekstem, ze chcecie powiedzieć czym i kiedy leczone było kocię.
Może miał dobre intencje.

Można też powiedzieć, ze wet. która szczepiła kociaki chciałaby zobaczyć i zaszczepić 2 szczepionką. Kazdy pretekst dobry :kotek: żeby dowiedzieć się co u maluszka i jak mu się wiedzie. :1luvu: (mógł choć zostawić numer tel. :!: )

kasia1568

Post » Śro sie 07, 2013 8:21 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Mamy nadzieję że pani uda się ustalić kto zabrał kociaka.
Bardzo dziękujemy margoth82, oraz osobie , która anonimowo wsparła nasze maluchy w spłacie długu!
Obecnie zostało 269,30zł długu i mamy ogromna nadzieję że to spłacimy i uda nam si zebrać na kolejne szczepienie małych!

afiain

Post » Śro sie 07, 2013 9:32 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Na pewno się uda Basiu.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Czw sie 08, 2013 19:02 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Chętnie się dorzucę, niech maluchy rosną zdrowo i "z dachem nad głową" ;)
Na jakie konto?
Obrazek

LenamaLeona

Od: Nie mar 24, 2013 11:54

Post » Sob sie 10, 2013 9:54 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

podałam konto na pw:-) dziękuję!
Wczoraj wieczorem zrobiłam kolejne fotki maluchom:-)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

afiain

Post » Sob sie 10, 2013 11:29 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Śliczne maluchy, niech im się żyje zdrowo i bezpiecznie.
Przelew pójdzie w poniedz
Obrazek

LenamaLeona

Od: Nie mar 24, 2013 11:54

Post » Sob sie 10, 2013 22:18 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

:1luvu: :1luvu: :1luvu: ależ rosną i wyglądają super. Wiadomo coś już o zabranym maluszku? :kotek:

kasia1568

Post » Wto sie 13, 2013 7:59 Re: Maluchy w potrzebie prosimy o karmę i pomoc w spłacie dł

Napisałam maila i smsa do pani, która miała się dowiedzieć kto zabrał maluszka anie nie otrzymałam odpowiedzi:-(

afiain

Post » Czw sie 15, 2013 22:50 Re: Szpitalniakowy maluch w stnie krytycznym - POMOCY!

Dzisiaj po godzinie 18 zadzwoniła do mnie pani kierownik oddziału, na którym są maluchy z informacją że jeden z maluchów jest chory wręcz umierający z ich mama też jest coś nie tak. Dokładnych informacji pani nie była w stanie nam przekazać gdyż nie była dzisiaj w pracy dostała tylko taka informację tel od pielęgniarek, które miały dyżur. Szybko pojechaliśmy na teren szpitala jeden z maluchów był w domku nie maił siły nawet wstać :cry: Mama kociaków chodziła obok ale nie bardzo chciała dać się pogłaskać..
W między czasie wyszła jedna z pań pielęgniarek porozmawiać z nami ja próbowałam się dodzwonić na tel. dyżurny lecznicy ale bez skutecznie próbowaliśmy z 3 różnych tel ale chyba jakiś problem z siecią był...
Udało mi się skontaktować z bluerat która zaleciła podanie płynów wtedy pani z personelu medycznego zaoferowała pomoc za która jesteśmy bardzo wdzięczni maluch dostał 40ml glukozy podskórnie. W miedzy czasie mama maluchów wypiła pół miseczki wody z odrobina mleka czyli coś pije!
Szybko udaliśmy się do lecznicy na miejscu okazało się że maluch ma bardzo niską temperaturę tylko 34"
W lecznicy dostał kolejna kroplówkę, antybiotyk i witaminy....
Maluch ma biegunkę z krwią jest bardzo odwodniony zabraliśmy malucha do siebie do domu po drodze maluch zwymiotował ogromną ilością czegoś żółtego...
Najbliższe godziny pokażą czy stan będzie się poprawiał i czy maluch przeżyje!
Obecnie maluch jest bardzo słaby przelewa się przez ręce, strasznie sapie ma otwary pyszczek i nie jest w stanie nawet zmienić pozycji w jakiej się znajduje wygląda to bardzo źle co jakiś czas zaczyna strasznie przeraźliwie miauczeć jakby bardzo cierpiał :conf: :placz:
Nie wiemy już co robić maluch leży w kartoniku na kocyku i na butelkach z letnią wodą by go dogrzać .
Jeszcze nie wiem ile będzie kosztował dzisiejsza wizyta w lecznicy ale pewnie sporo bo to dzień wolny ale do jutra maluch by nie przeżył!!
Wczoraj byliśmy karmić koty na terenie szpitala i maluch chodził przyszedł do miski powąchał i poszedł więc nic nie wskazywało na to że coś mu jest :cry:
Prosimy o wsparcie na leczenie malucha!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

afiain

Post » Czw sie 15, 2013 23:01 Re: Szpitalniakowy maluch w stnie krytycznym - POMOCY!

Kurcze, z opisu wygląda to bardzo źle :(
Pierwsza moja myśl, to panleukopenia, wtedy maluch praktycznie nie ma szans, mimo leczenia :(
Jeżeli w lecznicy został jeszcze test z poprzedniego razu, to zrobimy.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

[poprzednia][następna]