Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 28, 2013 11:44 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

No to coś mi sie posralo :) ale wydaje mi sie ze czegoś tam zawiera sporo :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Nie lip 28, 2013 17:12 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

No masz rację, że sporo fosforu (a jak napuszczą, żeby masę trzymało fosforanami, to już w ogóle ma dużo) i nie można przesadzać z ilością podawaną kotu - jak z każdym mięsem (a podroby jeszcze bardziej); ale jako urozmaicenie samo mięsko jak najbardziej mile widziane (jeśli ktoś chce karmić gł. mięsem, to musi się zapoznać z zasadami BARF, bo inaczej szybko dojdzie do niedoborów i zajechania nerek kotusiowi fosforem).

Wołowina - z tego, co czytałam - ma coś tam (skleroza starcza), że jest zalecana przy anemiach (w tym przy FIA hemobartonella); no i też przy biegunkach odrobina wołowiny surowej potrafi zdziałać cuda (Mokate rzeczywiście pomagało).
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Wto lip 30, 2013 20:56 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Wybawiłyśmy się dzisiaj z Tomcią :D Jej ulubiona zabawka to zwykły kawałek sreberka zwinięty w kulkę :D Jest przesłodka i bardzo delikatna, aż dziw bierze po tylu jej przejściach :)

amelkaaa

Od: Sob lip 06, 2013 21:56

Post » Wto lip 30, 2013 21:11 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Kulka ze sreberka to jest fajna zabawka ...moje koty też lubią :)
Tylko trzeba uważać żeby nie była za mała i żeby kot nie mógł jej połknąć.
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Wto lip 30, 2013 21:13 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: dla Tosieńki :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Wto lip 30, 2013 21:54 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Nad wszystkim panuję, więc napewno nie zje piłeczki :) W takie upały woli biały twarożek :)

amelkaaa

Post » Wto lip 30, 2013 22:01 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

amelkaaa pisze:Nad wszystkim panuję, więc napewno nie zje piłeczki :) W takie upały woli biały twarożek :)

to się niestety tylko tak wydaje,za mała może utkwić w pyszczku,a kot może zadławić się.Ja się tego bardzo boję i zawsze robię większe

I fajnie,że lubi twarożek :) :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro lip 31, 2013 10:11 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Spokojnie - kuleczka Tosi jest dosyć duża , sama o to zadbałam :)

amelkaaa

Post » Pon sie 05, 2013 15:57 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Witam, czy ktoś może jest w stanie polecić mi jakąś dobrą siatkę ochronną na balkon? Słyszałam, że w sklepie ZooPlus są dobre, czy ktos z Was moze moglby mi doradzic? Bylabym bardzo wdzieczna :)

amelkaaa

Post » Pon sie 05, 2013 16:49 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

A jaki masz balkon? Bo jak łatwy do osiatkowania to najlepiej kupić siatkę i samemu zabezpieczyć :)
Tutaj jest fajna strona gdzie znajdziesz potrzebne informacje

http://www.kocia-stronka.republika.pl/siatki.html
Obrazek

Goyka

Post » Pon sie 05, 2013 17:28 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Siatka wzmacniana z zooplusa jest całkiem przyzwoita - jest teraz w promocji
Nieźle się sprawuje i z powodzeniem można ją montować. U mojej Mamy jest już dwa lata na balkonie i nic się z nią nie dzieje, a i duży kot nie dał sobie z nią rady :wink:

http://www.zooplus.pl/shop/koty/drzwi_s ... kot/343060

Nie należy kupować z zooplusa siatki transparentnej. Jest tańsza, ale bardzo słaba i nie nadaje się na solidne zabezpieczenia dla kota.

Pozdrawiam i głaski dla Tomci Tosi przesyłam :1luvu:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon sie 05, 2013 20:34 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Na nasz balkon raczej potrzebna bedzie siatka dosyc duza , wydaje mi sie ze ok 3m x 4m lub wieksza. To wiezowiec , 6 pietro wiec zabezpieczenie byc musi i dlatego szukam dobrej i porządnej siatki, ktora nie zepsuje sie po krotkim czasie :) Raczej latwo bedzie ją zamontowac bo balkony w naszym bloku nie sa jakos skomplikowane architektonicznie :)

Wolalam zapytac Was, bo szczerze to balam sie kupic najtansza siatke ochronna. Wole zaplacic wiecej ale miec pewnosc ze nic sie z nia nie stanie, bedzie cala i nie zepsuje sie przy jakims nacisku. Czyli mowicie ze z ZooPlus sa ok? :)

amelkaaa

Post » Pon sie 05, 2013 21:03 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

Oto filmik z dzisiejszej zabawy Tomci nową myszką zabawką :D Jak widac, zabawka zostala zaakceptowana :)

http://www.youtube.com/watch?v=mWx3JWy713s

amelkaaa

Post » Pon sie 05, 2013 21:16 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

śliczna i szczęśliwa Tomcia-Tosia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Pięknie sie bawi :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Pon sie 05, 2013 23:03 Re: Kicia z lasu - Tomcia aka. Tosia - już w swoim domku :)

A Babcia jaka uchachana :mrgreen: tak siatka z zooplusa jest ok ale tylko ta wzmocniona co Duszek wkleila linka
Obrazek

Goyka

[poprzednia][następna]